fredag, december 30, 2011

best of 2011.

1 januari.
På tolvslaget satt jag på toaletten och kissade. Tror det i alla fall, det är alltid lite oklart vilken klocka som går rätt.

21 januari.
Märker ni att jag svamlar? Är ej full. Åker tåg. Skakar mycket. Hej.

10 februari.
I alla fall, det roliga är ju att snacka english och framförallt att prata med britterna, irländarna och amerikanarna. Fransmännen är mest ansträngande för örat men tyskarna och finnarna lättast att förstå eftersom de inte svänger sig med svåra ord som bara native english speakers gör och att deras hårda accent gör det sjukt lätt att förstå dem. Nu ska jag fortsätta lyssna på Irländaren. Det gillar örat.

22 februari.
Fick hålla andan när jag pratade med en kollega för att inte börja gråta. Eller fortsätta gråta eftersom jag nyss gjort det på toaletten.

5 mars.
Köpte en mindfulness-app häromveckan. Verkade sjukt bra. Problemet är bara att tanten som snackar pratar så lå-å-å-ångsamt och med så många sekunder mellan varje ord att jag blir stressad och stänger av appen istället för att ens ta mig igenom treminutersmeditationen.

29 mars.
Har även mätt mig, jag är exakt lika lång som för tio år sen. Var lite orolig att jag skenat obemärkt i längd, men icke. Tryggt.

29 april.
Hade en diskussion om uteliggare med de ickesvenska besökarna lite tidigare i dag. Fick frågan om det inte var extra tufft för uteliggare här i Sverige eftersom 1. det är så kallt på vintern och 2. det är så ljust på sommaren att de inte kan sova.

2 maj.
Vad jag borde göra just nu: sitta på ett plan till Geneve.
Vad jag gör just nu: ligger i soffan, kollar Oprah, längtar efter nässpray och ska äta glass för att lindra halsont.

5 maj.
Till exempel har jag eventuellt redan lyckats döda tomatplantan jag fick för mindre än en vecka sen. Men jag tänker positivt och planterade den i en större kruka i alla fall. I blomjord för krukväxter inomhus. Wish the tomatplanta luck.

11 maj.
De har inte bara överlevt - de har slagit ut också. Haha! Förutom tomatplantan då, den har gått från att vara frostskadad till att vara brännskadad. Känslig sak det där.

17 maj.
- I'm allergic to milk and wheat
- Butter ok yes?
- No, butter is not ok.
- Yes?
- No!
- Ok!

20 maj.
Skulle lyxa med korv och strips på lunchen, så var stripsen slut. Slut! I en korvkiosk! Fick köpa en sallad istället. Jättekul.

5 juni.
Men med tanke på att vi gärna vill bo i Stockholm och som sagt är ganska lata och bekväma av oss kommer nog ett radhus att bli lagom och rimligt. Fast jag skulle inte säga nej till ett radhus precis vid en stor åker, en skog och närhet till havet. Går det att ordna tro? Eller ännu bättre - ett torp med trädgård, en skvätt skog och en åkerplätt på en liten ö nära Stockholm. Behövs väl ett tiotal miljoner, men sen är det vårt!

9 juni.
Men - så uppenbarar sig det återkommande problemet med sommar, parkhäng och att vara tjej. Kissa? Var? Hur? Nej. Sitter nu på tunnelbanan och håller på att sprängas efter tre öl.

14 juni.
I morse började jag gnissla tänder på tunnelbanan under kapitlet där Foer sakligt redovisar för hur slakt av kalkoner går till.

23 juni.
En kollega frågar lite försiktigt om det var meningen att hon skulle få ett testmail. Det var det inte. Det var inte heller meningen att 50 000 personer skulle få det mailet. Jag låg över skrivbordet och skrek fula ord så pass länge att kollegor började kommentera Det är inte så farligt med försiktig röst. Nä, 50 000 personer är inte så farligt. Inte alls.

27 juni.
Jag ska bli faster igen! Och det redan i augusti, så man kan lugnt påstå att jag glömt berätta. Eller har jag berättat? Oh well, så HIMLA roligt oavsett.

4 juli.
Jag har trott att jag ska gå i tusen bitar, jag har gråtit på toaletten på jobbet fler gånger än vad jag kan räkna, jag har gråtit i smyg framför datorn i öppet kontorslandskap, jag har suttit hos min chef och gråtit, jag har stått mitt på Åhlens och gråtit tillsammans med en kollega, jag har gråtit mig igenom en hel timme hos min kinesiolog för att hon frågade Hur mår du?

8 juli.
Efterrätter och jag är en rätt trist kombo nuförtiden, det är ungefär bara sorbet sorbet sorbet. Men det här hörrni, jävlar vad gött! Jordgubbssorbet med frozen mojito. Magi! Att jag sen rapade mynta i ett dygn gör inte så mycket.

23 juli.
Nyhetssändningar, twitter, flashback och än mer nyhetssändingar (vilken förbannat stor skillnad mellan NRK och SVT, jösses!) fram till halv tre inatt. Allt från när K sa nu är det någon som skjuter barn på en ö också till att Flashback publicerade namnet och strax därefter norska och svenska medier. Väcktes i morse av Ks upprörda 80 döda! och vi åt frukost till nyhetssändningar och twitter.

3 augusti.
Strålande sommarväder är inte alls lika skoj när man är inomhus på ett kontor. Inte heller lika kul när man sitter på det där kontoret och personen man pratar i telefon med måste avsluta samtalet eftersom "vi ska åka wakeboard nu".

29 augusti.
En av mina nya kollegor är från Kina. Efter två inledande thai-luncher förra veckan sa han "Let me teach you how to do that" och nickade mot mina pinnar och min uppenbart kassa teknik. Idag har jag lärt honom snusa samt äta saltlakrits som tack.

4 september.
En ask antidepressiva medel, utskrivna i mitt namn. Jag har sparat den där asken i sex år. Inte för att jag tror att jag skulle ha användning av den, verkligen inte. Utan som en påminnelse på dels hur illa jag mådde där ett tag, men främst som en ond påminnelse om hur lätt det går att inkassera tabletter.

6 september.
Har du någon oanad talang?
Var tvungen att fråga K, han svarar "du kan bete dig som en seriefigur och är bra på ljudeffekter".

9 september.
Idag var jag den där människan som kutade mot tunnelbanedörrarna och slängde mig in när de stängdes. Effekten blev att jag studsade som en studsboll mellan dörr-dörrkarm-rakt på kille som stod bredvid. Ett sus hördes från de som såg spektaklet. Jag sa "tack" och gick så långt bak i vagnen jag kunde.

13 september.
Om jag tycker A och vill uttrycka det till person X och gör det genom att skriva/säga ÅÄÖ är det inte självklart att person X förstår att jag tycker A. Skulle snarare säga att det är ganska stor risk att A inte går fram, eller tolkas annorlunda. Och om det då händer, då går det liksom inte att skylla på att person X missuppfattat. Det är snarare så att jag måste förstå att ÅÄÖ inte var det det bästa sättet att uttrycka A.

17 september.
Vi dubbelkollade just datumet när vi blev tillsammans. Det är inte idag, inte heller imorgon och inte heller på måndag. Det var inte ens år 2006. Det var den 28 september 2005. Jorå. Paret med koll.

19 september.
Man vet att hotellrummet är stort när K måste ta i med full kraft för att kasta en snusdosa från en änden av rummet till den andra.

30 september.
Det där med insomnia och vakna med känslan av att aldrig ha somnat in är nog rätt tätt sammankopplade. Igår puttade K på mig vid halv tolv-snåret och bad mig sluta snarka när jag var HELT övertygad om att jag bara låg och funderade.

7 oktober.
Fick äran att berätta för min kollega att Steve Jobs är död. Are you joking? It's not a joke? Och sen tystnad.

16 oktober.
- Har ni haft tjejmiddag?
- Vi har haft gala.
- Galamiddag?
- Mest gala.

18 oktober.
Jag är nu ansvarig för musiken på kontoret. Eller ja, jag blev det för ungefär fem minuter sen. Första låten rullar och än så länge har en person inte ens reagerat samtidigt som den andra sittdansar för fullt med armarna i vädret. Vågar påstå att det är ett gott betyg.

29 oktober.
Okej, nu parallellkollar jag på The Hills och The City. Gud, jag behöver fler timmar på dygnet.

17 november.
Gick till fel utlämningsställe när jag skulle hämta hyrbilen. Att springa en kilometer i vinterjacka klockan 08.15 är inte min favoritgren.

21 november.
Det enda jag vet att jag vill är att någon ska peka med hela handen och bara "nu gör du såhär!". Fast det vill jag ju inte heller. Ni ser den onda cirkeln? Under tiden traskar jag på. Utan att bestämma mig. Och det börjar bli lite läskigt.

27 november.
Klockan 02.00 dricker jag en pepsi på en bar och får omedelbart kommentaren "jaha, väntas det tillökning eller?".

7 december.
Men det var inte blindtarmen. Vad det är visste de inte (surprise!)f fså nu har jag fått byta sjukhus i väntan på ultraljud (obs! ej gravid). Här är jag inte lika prioriterad. Men det känns på något sätt okej när den enda läkaren kikar förbi och bara "vi har fått in en våldtagen kvinna som jag måste ta hand om i ett par timmar, bara så ni vet".

27 december.
När man får hejdå-kram av brorsbarn som bara fortsätter att kramas och pussas för imorgon och dagen efter det och dagen efter det och dagen efter det och alla andra dagar då jag inte är där.

(Om ni vill läsa tidigare års Best of-listor finns de här: 2010, 2009, 2008, 2007, 2006).

och sen tyckte vi det var smart att ta en genväg som blev senväg.

Att handla trerätters nyårsmiddag för tio personer utan tillgång till bil är en historia i sig. Helt. Jävla. Slut. Men nu fattas inget utom bröd. Det kirrar vi imorgon, efter bowlingturneringen. Lite alkohol behövs också iofs, men det skickar jag K att handla. Hehe. Själv ska jag städa. Bombnedslaget ska förvandlas till en lägenhet där man kan röra sig.

torsdag, december 29, 2011

tvåtusenelva.

Jodå, det kommer att komma en Best Of för 2011. Men under tiden fyller jag i den här skojsiga listan jag hittat hos Cinderally och Linnéa.



1. Hände något i år/gjorde du något i år som aldrig hänt förut?
Jag besökte Turkiet och Tjeckien. Vågade en jävla massa saker jag inte vågade förut. Slappnade av.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Har inga löften. Förutom att vara glad.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Japp, en hel bunt.

4. Dog någon som stod dig nära?
Tre personer i vår närhet har dött de senaste tre månaderna, bara en av hög ålder. En begravning so far.

5. Vilka länder besökte du?
Finland * 2 eller kanske 3, England, Tjeckien, Turkiet.

6. Är det något du saknar år 2011 som du vill ha år 2012?
Jag vill ha ännu mer inre ro. Och veta vad jag vill.

7. Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?
En fredag i maj hastade jag iväg på en fika. Trodde att det var ett möte för att se om jag ens skulle få komma på intervju för ett jobb. Tjugo minuter senare hade jag blivit erbjuden jobbet. En vecka senare tackade jag ja. Vändpunkt deluxe 2011. Tänker också ofta på den där magiska helgen när vi åkte iväg till ett hus och bara var i två dygn.



8. Vad var din största framgång 2011?
Att jag gick från att må skit första sju månaderna till att må bättre än vad jag någonsin gjort.

9. Största misstaget?
Tänker aldrig att jag gör misstag, utan att jag lär mig något.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Ett besök på akuten ganska nyligen. Annars rätt förskonad förutom någon förkylning.

11. Bästa köpet?
Våra resor, sängen och soffan.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Möbler. Vi har shoppat loss lite på senaste så att säga.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Mitt nya jobb. Mina vänner. K. Mitt liv.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2011?
En finsk tango-låt.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Var nära att krascha totalt i början av året. Hade gjort det om jag inte varit så envis. Nu mår jag bättre än vad jag kanske någonsin gjort. Så både och.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Lyssnat på hjärtat.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Lyssnat på hjärnan.

18. Hur tillbringade du julen 2011?
Först ett par timmar i bil, sen med min brors familj.

19. Blev du kär i år?
Fortsatte att vara kär.

20. Favoritprogram på TV?
Homeland och Dox-dokumentärerna på SVT.

21. Bästa boken du läst i år?
De av Augusten Burroughs jag inte läst tidigare + Room.

22. Största musikaliska upptäckten?
Spotify. Hade nog inte riktigt fattat storheten innan.

23. Något du önskade dig och fick?
Nytt jobb.

24. Något du önskade dig men inte fick?
Nä? Ganska lyckligt lottad med andra ord.

25. Vad gjorde du på din födelsedag 2011?
Jag var i Prag, satt på en uteserving i solen och drack öl i mer än fem timmar. Sen åt vi middag innan vi upptäckte att hotellet gett oss en flaska bubbel i födelsedagspresent. Somnade en skvätt berusad och lycklig.


26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Fått träffa mina brorsbarn ännu mer.

27. Vad fick dig att må bra?
Solen, mina vänner, K, nystart på livet när jag bytte jobb.

28. Vilken kändis var du mest sugen på?
Jadu. Jag gillar ju Johnny Depp en del. Men det gjorde jag även 2010.

29. De bästa nya människorna du träffade?
Rikard och Anton.

30. Vad har du för nyårslöften inför 2012?
Att må bra. Vara nöjd.

onsdag, december 28, 2011

dagens i-landsproblem.

Blir jävligt provocerad över att tv-apparater på 32 tum beskrivs som Perfekt för sommarstugan eller sovrummet! av två anledningar.

1. Tv i sovrummet. Typ det dummaste påhittet NÅGONSIN.
2. En 32 tums platt-tv är större än vår nuvarande normalstora tjock-tv. Vad hände? När blev det för litet?

min kille och jag pratar om vad vi gjort under julen.

Jag köpte en limited edition-poster! utbrister han lyckligt. En science fiction cowboysar-filmaffisch, gjord i Danmark! 


Sen visade han en bild på mästerverket. Som tydligen är 70cm gånger 1 meter. Den här får INTE bo i sovrummet, så mycket kan jag säga. Även om den är lite snygg. Men creepy. 

man ska väl inte ropa hej ännu, men...

...får mail av min chef att Det vore bra om du bokar flygbiljetter snart. Flygbiljetter till mig. För att åka och jobba där hon bor. I USA. Silicon Valley. Kalifornien.

Okejrå!

tisdag, december 27, 2011

insikt.

Började diskutera min trettioårsfest förut. Så jag skrev en lista med gäster som jag absolut vill bjuda för att få lite koll på hur stor lokal som behövs. Det blev 45 personer. Kanske dags att skrota den där föreställningen om att jag har få, men nära, vänner.

hjärteknip.

När man får hejdå-kram av brorsbarn som bara fortsätter att kramas och pussas för imorgon och dagen efter det och dagen efter det och dagen efter det och alla andra dagar då jag inte är där.

här är den, krokodilen!

Här är krokodilen jag skrev om. Fattar knappt att jag stickat det här. Och färgerna. Hur fan tänkte jag? Men brorsbarnen älskar den. "Krokkis bor häääär". Jajamensan, det gör han. 

bästa julnyheten.

Fimpen är här!

måndag, december 26, 2011

julen.

Jag leker med lego, läser böcker, blir väckt av blöta pussar från brorsbarn, får barnkräks på kläderna, fotograferar men har glömt kamerasladden hemma. Typ så. Ganska gött.

fredag, december 23, 2011

svart.

Två timmars strömavbrott dagen innan julafton mitt ute på vischan. Det blev mörkt. Kan man säga. Och min telefon hade 7% batteri kvar. Men nu är vi tillbaka! Internet! Ström! Ljus!

lägesrapport.

Är hos mina föräldrar. På landet. Jag jobbar (ja, inte just NU men när jag inte skriver inlägget). Dricker kaffe. Mamma rotar i köket och testar att göra risgrynsgröt med sojamjölk. För det bara måste vi ju testa, sa hon och satte igång. Imorgon firar vi jul med mina brorsbarn. Ja, jag har ju två numera. Har knappt fattat det själv. TVÅ! En av årets finaste stunder är fortfarande då minstingen var sju dagar gammal och sov i min famn i timmar samtidigt som den äldre låg på andra armen och spelade Angry Birds. Alltså. Hjärtesmält.

torsdag, december 22, 2011

ännu en konversation hemma hos oss.

Jag: Du, den dag vi skaffar vi barn...
K: ...då kan vi köpa Playstation 3! 
Jag: ...då kan man sätta ungen i din famn och sen kommer du sitta uppslukad i åtta timmar. 
K: Ja. Det stämmer. 

kan inte släppa tanken på att jag var här för ett år sedan.

onsdag, december 21, 2011

tjugofem år.

Och de döms på båda punkterna. Straffet kan innebära 25 års fängelse. Har svårt att beskriva med ord hur jävla obehagligt det är.

tisdag, december 20, 2011

hur tror ni att det gick?

Självklart gick det bra. Har jag bestämt mig för något så går det.

Först såg det ut så här, med två meter långa paket. Paketet med fotpallen till soffan fick inte plats på bild.


Sen började jag montera. Skadade vänster tumme två gånger. Råkade blöda ner delar av sofftyget, men det var på den sidan som ingen ändå ska se. Lite ledsen för att vi bara hade ett plåster med Skalman. 

Sen blev det klart! Äntligen! Möblerade lite snabbt efter hur vi hade det förut, kommer nog se annorlunda ut i framtiden. Älskar vårt soffhörn. Och just nu sitter jag där vid röda lampan. Mycket fint. Tar en öl. Fiiiint. 


just nu.

Fick paket med 122 kg soffa levererad från Ikea lite tidigare idag. Eftersom vi inte direkt lyckades synka våra kalendrar så är K ute på viktigt galej och jag vägrar låta ny soffa stå i lådor. Så jag försöker montera den. Just nu har jag ont i händerna, svettas, flåsar och har fått slut på svordomar. I övrigt vid gott mod. Ska ha soffjäveln klar innan kvällen är slut.

torsdag, december 15, 2011

mmm, rök.

Insåg just att mitt hår luktar rök. Det var rökutveckling på jobbet idag. Först trodde jag att min dator höll på att explodera. Sen undrade jag om mina kollegors datorer höll på att explodera. Sen frågade jag högt varför det luktade så mycket rök och då satte brandlarmet igång och vi fick traska trapporna ner. Åtta våningar. Någon, oklart vem, hade nämligen tyckt att det var en smart grej att fjutta eld på en massa tidningar i en varuhiss. JÄTTESMART. Men det var ju lite spännande att se rökdykare.

jag ska alltså få 4,65 dollar? himla bussigt.

(klicka för att se bilden större)

åh!

Jenny bloggar så fint. Vår storfamiljsmiddag var så jävla bra. Det är alltid bra när vi ses, men att liksom bunta ihop alla människor inklusive pojkvänner var ett kul experiment. Jag hade tillbringat två dygn utan att träffa människor, sen den där natten på akuten, och sket i att det gjorde ont i magen varje gång jag rörde på mig. Jag älskar hur man kan sätta åtta personer vid ett bord och att det sex timmar senare fortfarande känns som att vi inte pratat klart.

onsdag, december 14, 2011

blocket hjärta.

Igår anlände vårt senaste fynd från Blocket. Älskar! Förhoppningsvis vår nya tv-bänk.

tisdag, december 13, 2011

måste lära mig förstå att jag inte är så dum jag inte.

Just nu verkar den här bloggen mest handla om sjukdom eller skryt. Men jag försöker lära mig att suga åt mig lite bättre av de komplimanger jag får och faktiskt försöka inse att de som säger det menar vad de säger. Så jag tänker fortsätta med lite miniskryt.

Haft en komplett galen dag på jobbet. Roddat med ungefär femhundra saker med hjärtat i halsgropen. Allt löste sig, allt är klart och distribuerat. Jag räddade misstag och såg till att det fungerade. Och så ringer min chef från USA och meddelar att "Du gör ett fantastiskt jobb". Man kan väl säga att det är PRECIS det ens kropp och hjärna behöver höra efter en sån här dag.

Nu ska jag släcka en brand till och sen käka middag med mina kollegor. Hejsvejs.

måndag, december 12, 2011

hur man vet att det närmar sig jul.

Förra veckan såg jag en äldre man i tomtedräkt, inklusive lösskägg, kliva på tunnelbanan vid Odenplan runt 9-snåret på morgonen. I dag såg jag samma man kliva av vid Hötorget. Han verkar ha fullt upp.

fredag, december 09, 2011

dagens sura granne.

När jag stod i tvättstugan kom en granne ner och frågade om hon fick köra en maskin tvätt eftersom det var panik och bråttom. Jag sa ja. Så hon kom ner igen och körde igång maskinen. Berättade att jag skulle komma tillbaka om en timme (bara den som har bokat tvättid kommer in i tvättstugan) och att hon kunde komma då. Men det gick inte, det var för sent. Hennes maskin skulle vara klar om en halvtimme. Jag sa ok, vi ses om en halvtimme. En halvtimme gick. Jag gick ner. Vek tvätt. Städade tvättstugan. Ingen granne i sikte. Efter femton minuter gick jag upp igen eftersom jag till exempel måste jobba också. Precis innan vår tvättid var slut går jag ner för att hämta tvätten och hittar grannen sittandes utanför tvättstugan. Jag berättade som det var, och hon kontrar surt med "du kan inte komma ner och sen bara gå efter två minuter igen ifall jag inte är här". Wtf? Jag var ju där i en kvart. Vilket jag upprepade igen. Hon svarade med "Jaha, då blev det missförstånd", rev ur sin tvätt ur maskinen och stormade ut ur tvättstugan utan ett ord.

Varsågod för att du fick använda någon annans tvättid som dessutom anpassade sina besök i tvättstugan efter dig plus väntade i femton minuter på dig utan att du dök upp. Ingen orsak.

torsdag, december 08, 2011

förra året åkte vi till thailand i två veckor, i år tjackar vi möbler.

I morgon kommer vår nya säng. Och jag beställde precis en soffa och lite annat jox på Ikea. Det är väldigt lätt att tjonga iväg en månadslön bara lite sådär. Ändå ganska impad över att vi i stort sett inte köpt något nytt eller dyrt till vår lägenhet sen vi flyttade in för mer än fyra år sen. Förrän nu då.

jag hoppas att det här är sista inlägget på ämnet.

Jodå, jag fick träffa en läkare tillslut. Efter nästan sex timmars väntan på akutmottagning nummer två. Total tid på två olika akutmottagningar igår: ungefär åtta timmar. De hittade felet (HURRA! Första gången någonsin, nästan), cystor och blåsor, och meddelade att de inte kan göra något nu. Bara att hoppas det går över. Om inte, operation. Vi får hoppas det går över.

onsdag, december 07, 2011

uppdatering.

När man hamnar på en akutmottagning med ev blindtarmsinflammation åker man gräddfil till undersökning och eget rum. Jag sov en sväng för jag var så jävla groggy. Men det var inte blindtarmen. Vad det är visste de inte (surprise!)f fså nu har jag fått byta sjukhus i väntan på ultraljud (obs! ej gravid). Här är jag inte lika prioriterad. Men det känns på något sätt okej när den enda läkaren kikar förbi och bara "vi har fått in en våldtagen kvinna som jag måste ta hand om i ett par timmar, bara så ni vet".  

Nä, men om vi skulle göra ett besök på akuten?

Kan ju vara kul.

ropade hej lite för tidigt.

Ont! Fan.

tisdag, december 06, 2011

det gick över.

Magsmärtorna alltså. Låg i soffan med eskalerande magont hela kvällen igår och trodde att jag skulle få bege mig iväg till farbror doktorn trots allt. Att ha en skärande smärta precis där blindtarmen sitter är generellt inte en lugnande faktor så att säga. Men nu mår jag bra igen. Tur det.

konversation klockan 00:30

Jag: Kan inte somna.
K: Snart har vi ny säng! Då kommer du sova jättebra. 
Jag: Jag vet. Men jag är fortfarande orolig för att jag valt en för mjuk madrass.
K: Du hade varit lika orolig om du valt en annan madrass. 
Jag: Sant. 
K: Det är alltså inte sängen det är fel på.
Jag: Sant. Det är min hjärna.
K: Sant. 


Min kille känner mig väldigt bra. Sen somnade jag! 

måndag, december 05, 2011

gnäll, gnäll.

Alltså, jag har väldigt ont i magen nu. Pigg i huvudet, men ont i magen. Jätte. Mycket exakt på samma ställe jag hade ont i för några år sen då jag hamnade på akuten en lördagnatt för att sen slussas vidare till ultraljud, skiktröntgen och en lång värdelös utredning om vad som var fel när jag hade så ont i magen att jag inte kunde stå upp. De hittade... ingenting! Efter x antal månader meddelade läkaren att jag med största sannolikhet har IBS och resten var upp till mig. Jag vill verkligen kunna känna att läkare är något jag kan gå till om jag mår dåligt, men icke. Och så farligt är det inte ännu, men magsmärtor ger minnen så att säga. Grrr.

ännu mer gnäll, fast lite roligt också.

Kom just och tänka på den här gamla bloggposten om när min gamla dator (som nu inte finns längre, vila i frid etc) ville gå i ide. Mycket roligt faktiskt. Hon var rätt kul emellanåt, gamla Bettan.

kom ihåg!

Slarva inte med vad du äter. Framförallt inte i typ en vecka i sträck. Din mage blir trasig. Okidoki?

söndag, december 04, 2011

jag ser ett mönster.

Letade lite i bloggarkivet igen. Läste igenom december månad, alla år jag bloggat på den här adressen. Och i början av december varje år finns det alltid inlägg om att jag mår dåligt, har falling down-dagar och allmän ångest. Förra året var jag dessutom så jävla stressad att jag i stort sett svimmade på jobbet. December alltså, vi är fanimej inte kompisar.

för övrigt.

Jävla skitsöndag. Utan anledning. Bara jävligt dålig dag.

grattis på födelsedagen!

Vi var på födelsedagskalas igår. Födelsedagsbarnet älskar män med skägg. Så min kille gjorde en skäggtavla. Födelsedagsbarnet blev så glad att hon grät.

lördag, december 03, 2011

dessa val.

Min kille gav mig ett val. Antingen så gör vi som en vanlig lördag, han kliver upp och gör frukost i köket innan jag kilar iväg på yoga. Eller så får jag frukost på sängen om jag lovar att ligga kvar hela tiden och dessutom se en film med honom. Jättesvårt val! Jättesvårt!

Men det blev yoga. Kändes som det bästa valet eftersom jag är så vansinnigt stel hela tiden. Tills jag gjorde någon övning som vände kroppen upp och ner och plötsligt blev jag medveten om att jag druckit fyra öl igår. Uff.

fredag, december 02, 2011

jag gör också fredagslistan.

Precis som alla andra.


Vad åt du till frukost?
En tallrik blåbärsyoghurt (om man ska vara korrekt: soyghurt) med linfrö, solrosfrö och fruktmüsli. Nedsköljd med en klunk te. 

Vad har fått dig att skratta idag?
Mina kollegor, en vän och en rolig film jag fick skickad till mig. 

Vad har du på dig just nu?
Jeans, ljusblå oversize-tröja, en leopardkofta och en stor mysig vit scarf. 

Hur ser resten av dagen ut?
Ska jobba lite till, sen äta mat med min kille innan vi tar med oss ett par öl och åker till våra kompisar som renoverar deras nya lägenhet. 

Vad händer ikväll?
Ja det svarade jag ju precis på. Äta på Chutney, åka och träffa vänner och dricka ett par öl i ett renoveringskaos. 

Och på lördag?
Träna, städa lite kanske, kanske jobba en skvätt och så födelsedagskalas på kvällen. 

Och på söndag?
Helst ingenting. Antagligen fippla lite hemma. 

Vad är det roligaste som hänt dig den här veckan?
Det har varit en ganska rolig vecka. Vi har köpt säng, jag har lunchat med vänner, fikat med vänner, varit på en middag och pussat på min kille. 

Och det absolut sämsta/tråkigaste?
För lite sömn och vissa tvära kast mellan total lycka och skräck. 

Hur lyder dina senast tre inkomna sms?
"No problem, see you soon!"
"Ha, skönt! :) Sitter på t-banan nu"
+ ett långt sms som skickas runt nu i juletid om att hylla kvinnan. Suck.  

Vad dricker du i helgen?
Öl, vatten, lite vin. 

Bästa bakfylletips?
1. Drick inte så mycket. 
2. Ta en resorb innan du somnar. 
3. SOV. 

torsdag, december 01, 2011

i övrigt kan mitt liv just nu sammanfattas såhär:

Det går bra nu*.




* Vilket också gör att jag bara inväntar den stora smällen.

gårdagens märkligaste.

1. Att två tjejer, max tjugofem, kliver in i hissen på jobbet med gigantiska överläppar och startar diskussionen hur de ska kunna förklara för sina pojkvänner att de nu är 1500 kronor fattigare och har svullna överläppar utan att behöva berätta om läppinjektionen. X kommer döda mig var bland det sista jag hörde.

2. Att jag står och sippar på ett glas champagne tillsammans med mina kollegor inför en stor middag och hör ett Ursäkta, kan vi komma förbi här? bakom min rygg, kliver åt sidan och förväntar mig att en eller ett par personer ska tassa förbi. Men istället kommer kameramän, fotografer och halva Stockholms journalistkår förbirusande samtidigt som de försöker få bilder och kommentarer från någon uppenbart mycket viktig person som också traskar förbi mig. Det passade inte riktigt in i mingelstämningen.