fredag, november 27, 2015

fredagslistan.

Tänker varje gång jag ser en lista i någons blogg att jag också ska fylla i så jag får fart på mitt bloggande. Skiter sig varje gång. Hittills. Men nu så, denna lista var det bara en vecka sen Maria la upp.



Hur gammal är du? 
33. Det står inte så här i beskrivningen till bloggen, borde ändra. Tror iaf jag är 33? Jo. 

Hur gammal känner du dig?
Ofta äldre. Mest för att jag tänker att jag är lika gammal som K, han är sex år äldre än mig. Så rätt ofta får jag lätt panik för att jag "inte hunnit mer och snart är 40" och sen inser jag att jag ju har massor med år kvar. Det är gött. 

Var bor du?  
I Aspudden. Älskart. 

Vad har du gjort i dag?
Vaknade av klockan som ringde 07, vilket är helt GALET då barnet vanligtvis väcker oss senast 06.30. Duschade, gjorde mig iordning, åkte till jobbet. Jobbade, rensade mitt skrivbord, skåp och plats då jag byter jobb internt nästa vecka och därmed även plats på kontoret (10 meter typ, hehe). Åt lunch, satt i möte i tre timmar. Packade ihop, åkte hem, handlade lite mat, kom hem till min familj. Lagade mat, myste med mitt barn och min kille, åt maten, röjde här hemma. Och nu sitter jag och datar i väntan på På Spåret. 

Sommar, höst, vinter eller vår, vad föredrar du och varför? 
Vår. LÄTT. Älskar våren. Det blir ljust, grönt, härligt, alla har den oändliga sommaren framför sig och alla är glada. Jag med. Och så fyller jag år. 

Är du beroende av något? 
Ja, ganska många saker. Är en beroendeperson. Till exempel kaffe, godis, närhet och internet. 

Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu? 
På en strand i ett varmt land. Eventuellt är jag snart där. Wiiiii!

Vad är du på för humör just nu? 
Väldigt gott humör. Fredag! Men också ganska mycket resfeber. 

Vilket är ditt favoritgodis?
Saltlakrits. 

Vilken är din favoritaffär? 
Hm. Cos kanske? 

Är du en morgon- eller kvällsmänniska?
Kvälls. Inte alltid jättebra när man har barn. 

Har du blivit sydd någon gång?
Ja, när jag födde barn. Det kändes inte. Just då. 

Vem gjorde senast något extra speciellt för dig? 
Mina föräldrar var här i veckan och vabbade åt oss. Det var väldigt fint. 

Är du blyg? 
Nej. Däremot kan jag nog verka det/tystlåten i vissa sammanhang: 
1. Nya sammanhang, t ex jobb, där jag tar en iakttagande position innan jag fått koll på alla andra. Övar mig på att ta mer plats från början. Är jag bekväm i mitt jobb tar jag JÄVLIGT mycket plats. 
2. I sociala sammanhang med många personer jag inte känner bra. Hatar att mingla och kallprata. Sätter mig i ett hörn och så sitter jag där och pratar med de som kommer förbi. Jag vet inte hur man gör när man småpratar? 


Vill du gifta dig? 
Det vore roligt. 

Har du något smeknamn? 

Sjukt många, alltid haft. Trehundra varianter av mitt namn, men just nu är de vanligaste nog Kepsen och Gurkan. 

torsdag, november 19, 2015

en dag att minnas.

Sladdade in på jobbet 07.56, hade telefonmötet med min blivande chef 08. Ska byta jobb internt och det ska bli så himla roligt! 08.45 inväntade jag ett telefonsamtal från en journalist, men hen ringde aldrig. 09 började dagens maratonmöte som skulle pågå till 15. 09.30 var jag tvungen att lämna mötet och ursäkta mig för de externa gästerna eftersom jag hade sån rethosta att tårarna rann och jag var cirka en sekund från att kräkas. På riktigt. K sms:ade att barnet behövde ny antibiotika, den tredje för den här hösten, och att vi blivit ombedda att hålla honom från förskolan i två veckor till. Han har redan varit hemma två veckor. Ville gråta. Grät inte. Mötet tog slut och jag släckte bränder i ett par timmar innan jag gick hem. Skypeade med mamma och pappa. Mamma sa att hon kanske kan vabba lite åt oss nästa vecka. Åt lax till middag och insåg att jag ju ätit lax till lunch också. Vi gav barnet antibiotika, medicin mot astman och stoppade honom i säng. Jag jobbade 20-21.30 för att kunna vabba idag. Vid 22 tänkte vi sova, men då hostade barnet så han kräktes ner sin säng, hela golvet, sin pappa och mig. F fick därför sova i vår säng. Eller "sova", han var så glad att han fick sova mellan oss att han låg och klappade mig på ryggen och sa "mamma. mamma. mamma." I två timmar eller så.

torsdag, november 12, 2015

jaha, hur är det här då?

Vi har ju bara ett barn och det är ju ingenting mot att jonglera två eller fler, men HELVETE vad man känner av det berömda livet som småbarnsförälder när det är sjukdomshöst deluxe. De senaste sex veckorna har barnet varit igenom detta: halsfluss, öroninflammation, besök på närakuten, 10 dagars antibiotika, ny feber, besök på vårdcentralen, mer feber, besök på akuten på grund av 34,5 i temperatur (!!!!), ny halsfluss, ny kur av antibiotika, ny feber, förkylning, ögoninflammation i båda ögonen, ny öroninflammation och ett återfall av förkylningsastma, besök hos världens bästa barnläkare som nu satte oss på en medicincocktail som innehåller cirka allt som finns utom just mer antibiotika. Håll gärna tummarna att immunförsvaret hämtar sig och att vi inte behöver ställa in den där uppkommande resan till sandstranden på andra sidan jorden.

söndag, november 08, 2015

resultatet av förra inlägget.

Tack för alla tips hörrni! Vissa har jag redan läst, vissa finns inte i pocket än (vill gärna ha pocket) men det blev tillslut dessa som jag precis klickade hem:



Plus att jag fick låna lite noveller av Jenny