tisdag, maj 31, 2016

hjälp!!!

Tre dagar innan ett bröllop vi ska på anlände klänningen med posten. Och den passade. Vilket ju var en jävla tur, det hade blivit stressigt annars. Nu återstår skoköp och jag har bara imorgon på mig att hinna köpa. Så vad ska det vara till en sån här klänning? Jag ser ju framför mig hur sjukt snyggt det skulle vara med ett par kritvita sneakers till, älskar kombon av sneakers och snygg klänning, men antar att det inte passar på bröllop? Vill ej ha högklackat. Vad fan ska man ha? Svarta skor känns inte så passande? Hjälp!!!!!

söndag, maj 29, 2016

fyra jävla dygn?

Mors dag. En sak som då och då slår mig med full jävla kraft rakt i magen är insikten om att när jag föddes så tog det fyra dygn innan mamma eller pappa ens fick hålla i mig.

Fyra.
Dygn.

Det är ju helt orimligt. Men så var det. Förstår inte hur min mamma stod ut. Eller min pappa.

Att lyssna på.

Har ni lyssnat på denna, "70 dagar mot döden"? Sällan jag blir så starkt påverkad av något jag hör eller läser. Lyssnade även på P3 dokumentär igår, om fallet Bobby. Och sen googlade jag sönder internet trots att jag visste det mesta sen innan.

torsdag, maj 19, 2016

man måste fokusera på det viktiga.

Det var ju förskolans dag idag. På vår förskola var inte föräldrar välkomna men barnen hade förberett flaggor som skulle hissas och målningar, det var politiker där och klippte band för att officiellt inviga förskolan (den är nybyggd) och en massa saker och sång och dans och allt. Vad mitt barn fokuserade på samt berättade för allt och alla som det största som hänt under dagen? Att han tappade ner ett sugrör i ett hål.

tisdag, maj 17, 2016

HEJHEJ *vinkemoji*

Nä men om jag skulle ta och återgå till ett någorlunda normalt liv igen och typ blogga lite mer frekvent? Det vore skoj. Ser att det cirkulerar någon 10-bilder-från-din-telefon-lista på vissa bloggar, och tänkte härma lite. Men ändå inte. Här är i alla fall 10 bilder från min telefon som visar lite hur livet varit de senaste månaderna, om man bortser från de bilderna som hamnat på insta till exempel. Nu blev de i jättekonstig ordning, men men.


Alltså åkern i mina föräldrars skog gör sig aldrig bra på bild. Men tänk er att man går femhundra meter rakt in i en skog som ser ut som en sagoskog, och så plötsligt uppenbarar sig en gigantisk åker. Mitt i skogen. När jag var liten dagdrömde jag om att ha stall här. Det gör jag i och för sig fortfarande, skulle vara magiskt. 




Och sen är vi plötsligt i stugan vid havet istället. I påskas såg vi serie på ipaden (älskar Parneviks!!!), hade en stol som bord och drack vin till mysbelysningen som stod kvar sen jul. Äh, det står kvar året om där. Precis som påskpyntet. Praktiskt, det är alltid anpassat efter högtid i alla fall. 


Denna klänningen som jag sett och fingrat på på Åhlens City? Älskar den. Kostar 3000 spänn. INTE RIMLIGT. Därför vågar jag inte heller prova den, för då kommer jag vara tvungen att köpa. 



Min pappa gav mig förra årets Nobelpristagares alla böcker. Han älskar henne. Jag har börjat läst Tjernobyl-boken och aj vad den känns. För övrigt läser jag ungefär ingenting detta året, vilket ger lite lätt prestationsångest att få denna hög. Men men, jag kämpar på med ett par sidor varannan vecka eller så.


Jag har tydligen inte tagit bort värkappen, trots att det är över två år sen jag födde barn. Och appen visar fortfarande mina senast klockade värkar. Efter den sista ringde jag förlossningen och vi fick åka in. När jag kom in var jag sju centimeter (!) öppen. Jag som hade stirrat mig blind på att jag inte hela tiden hade "tre värkar på tio minuter" började gråta av lycka att få stanna. Har en förmåga att följa instruktioner lite väl slaviskt emellanåt. Nåja. 

En dag satt jag i min säng och hade telefonmöten precis hela dagen. Ett videosamtal inleddes med "Eh, where are you?" "In my bed!" "Ooookay." Varsågod för bild på mitt skrev också! 


SOM jag älskar att barnet har bästisar på förskolan som dessutom har föräldrar som är roliga att hänga med så att man slipper vara ensam i de där lekparkshängen på helgerna. Plus att barnen ju är så jävla söta ihop. Här är det vätskepaus. 


Försökte ta en bild när barnet strax efter ett utbrott (herregud vad det är utmaningar emellanåt nu alltså, PHEW) bäddade en säng på golvet till mig och K, beordrade oss att lägga oss ner, han läste en saga "Apa tappa bjott sin mamma. SLUT" och skulle sen natta oss. Här får jag en godnattpuss.



05.30. I hissen mot taxin innan en tur till Oslo. Ser lite trött ut. Och jag får alltid så avlångt ansikte på bild att jag förstått att jag har väldigt avlångt ansikte. Det kan liksom inte vara fel på alla speglar.



En påse Gott & Blandat kostar 56 NOK i Oslo. ALLTSÅ???? 

söndag, maj 08, 2016

en fin vecka ändå.

Okej, så allt jag jobbat med senaste halvåret kulminerade i början av veckan. Jag lanserade tre webbplatser tre dagar i rad, släppte två nya appar och en massa annat jox. Det gick jättebra. Kanske för att jag och teamet slitit som djur och haft en minutiös planering? Anyway, så jävla skönt att jag klarade av detta.

Sen tog jag långhelg. Så väldigt bra tajming. I torsdags var vi i en park hela dagen med barnets BFF från förskolan och hens föräldrar. Världens bästa koncept när barnet skaffar kompisar på egen hand och kompisen visar sig ha väldigt trevliga föräldrar. I fredags hälsade vi på en kompis kontor inklusive kontorshund till Fs stora förtjusning (innan hunden snodde hans napp). Sen kom mina föräldrar och vi käkade middag. Igår var jag och mamma och storhandlade, sen åkte vi till Skogskyrkogården och det var himla härligt.

Och idag väcktes jag av F som stormade in i sovrummet och utbrast "du fjylle åj mamma!!!". Japp, trettiofyra år idag. Fick frukost, paket och vinkade sen av mina föräldrar. Snart kommer några vänner och dricker bubbel och jag tänker vara stora delar av dagen på vår balkong.

Är väldigt trött, men också väldigt glad faktiskt. Känns fint.