söndag, augusti 21, 2016

veckan som gick.

Ja hörrni, nu ska det bli spännande. Vad gjorde jag i veckan som gick egentligen? Jo, detta:

Måndag: Första dagen jobb efter semestern, första dagen på förskolan för F på sex veckor. Det sistnämnda gick strålande, han var så-å-å glad att vara tillbaka. Det förstnämnda gick sådär. Jag var vidrigt trött och omotiverad. Men hade smart nog blockat hela dagen från möten för att gå igenom sprängfull inbox och komma ikapp. Såg ett avsnitt av Gift vid första ögonkastet USA på kvällen. Har googlat hur det går för paren, men tycker det är fascinerande att se trots att jag redan vet.

Tisdag: Något piggare på jobbet. På kvällen skulle jag och F vara ensamma hemma så spontanfrågade Linda om hon ville komma och äta med oss. Och det ville hon! Vardagshäng är ju det bästa, och ändå gör man det så sällan.

Onsdag: Minns knappt denna dagen? Jobbade. Började se säsong två av Broadchurch på Netflix. Så bra serie.

Torsdag: Mötesmaraton utan dess like. Vad säger vi om detta upplägg? Möte 09-11, möte 10.30-11.30, möte 11.30-16.30 på andra sidan stan, hämta F på förskolan kl 16. Ett så kallat omöjligt uppdrag plus noll tid för lunch, men allt löste sig faktiskt. Var helt jävla tom i huvudet efteråt dock. Tränade hemma på kvällen, kände mig helt lycklig efteråt. Såg ett avsnitt av Broadchurch.

Fredag: Hade fredagskänsla deluxe, det var längesen! Vid 15.30 insåg jag att jag ändå var minst tre dagar efter med allt redan, så jag packade ihop och åkte från jobbet. Mötte K & F i Aspuddsparken där de var med Fs kompis och kompisens mamma. Åt god mat hemma, nattade barnet, såg fyra (!) avsnitt av Broadchurch och lyssnade på slutet av OS-finalen på radiosporten innan vi somnade.

Lördag: Soooovmorgon till 09! Fantastiskt. Pysslade hemma, cyklade till Liljeholmen och köpte glödlampor som sagt plus tre miljoner andra saker. Åt tacos på kvällen, trots att det var lördag. Såg sista avsnittet av Broadchurch och slösurfade tills vi somnade.

Söndag: Gick upp 06.30 med F men snikade till mig att slumra i soffan medan han kollade på tv till 08.30. Gjorde frukost och kaffe till familjen, och sen röjde jag i köket och rensade Fs garderob. Lagade fem par av hans byxor. Lagade skitdåligt och skitfult men de håller kanske i några förskoledagar till. Cyklade till Fs kompis där F fick leka i fem timmar samtidigt som föräldrarna fick dricka kaffe, prata, äta mat och dricka ett halvt glas vin. Cyklade hem, pratade med mamma, kollade på reunionavsnittet av the Hills. Och nu så sitter jag här.

Bra vecka ändå. Mer produktiv och mer social än vanligt kan jag ändå tycka. Antagligen lite semesterkänsla som sitter kvar.

lördag, augusti 20, 2016

låt oss prata lite om glödlampor.

Det fattas alltid fungerande glödlampor hemma hos oss. Alltid minst en, oftast fyra, lampor som inte fungerar. Att köpa glödlampor måste ju vara världens tråkigaste grej? Dessutom är det ju fan skitsvårt att köpa dem nuförtiden, och oftast kommer man hem med fel typ av lampa eller fel watt eller så ger man bara upp och åker hem från affären utan att ha köpt något eftersom man inte fattar ett skit.

I alla fall. Det börjar ju både bli lite mörkare på kvällarna nu plus att ungefär hälften av alla lampor här hemma saknade fungerande glödlampa så blev det här högaktuellt. K skrev en lista på alla lampor som behövdes och jag gick in på Clas Ohlsson för att köpa. Det tog mig femton minuter framför glödlampshyllan att plocka ihop 75W, 60W, 40W. Det är en jävla DJUNGEL. Man (jag) fattar ingenting. Men jag lyckades! Fick med mig alla lampor jag behövde, ingen var fel och alla höll hela vägen hem. Känns smått otroligt. Och nu är det ljust och fint här hemma igen.

Känner mig nöjd.

tisdag, augusti 16, 2016

en liten knäpp på självförtroendet ändå.

Ah men ni vet när man får en friend request på Facebook, klickar upp och ser att det är en bekant man gärna är kompis med? Man blir glad. Klickar på Yes. Och får som respons att "sorry, this request is no longer valid"!?!? Personen måste alltså av misstag skickat en request, ångrat sig för att hen inte alls vill bli vän med en och därför avbrutit den.

Tack för den liksom.

söndag, augusti 07, 2016

har uppenbarligen ej bearbetat detta.

En annan sak jag gjort de senaste dagarna är att gå igenom allt som finns sparat av mina saker från min barndom. När det kom till saker var det enkelt och kul att rensa. När det kom till allt som var skrivet: fy. Jag hade sett fram emot att grotta ner mig ganska mycket, men pallade bara en halvtimme eller så. Det var inte ledsamt eller jobbigt men mer konstigt, ångestfyllt och märkligt. Och självklart som en liten flashback till hur jag mådde i stort sett hela min uppväxt: som att jag inte passade in, alltid önskade något bättre, aldrig var den som fick uppleva det fina som andra fick. Sån fånig men tydlig grej: att jag har ett helt album med sparade tidningsurklipp på mina vänners ryttarframgångar, men såklart inga av mina eftersom det aldrig fanns några då jag var den enda (!) bland mina vänner som ej hade råd med häst och att tävla. Jag var i stallet, red hästarna som ej var tävlingshästar, var skötare när de andra tävlade och sparade alla urklipp om dem. Så hemskt och fint på samma gång och exakt den känslan jag har av hela min skolgång: jag var där, jag var med, men alltid lite på sidan om av alla upplevelser. Passade aldrig riktigt in.

Så jag slog ihop ganska många lådor och berättade för mamma att vissa saker får jag gå igenom någon annan gång. Om några år eller så. Kanske går bättre då.

lördag, augusti 06, 2016

antar att jag inte är den enda.

Sista semesterveckan närmar sig och jag antar att jag nu är i samma läge som alla andra som bor i en lägenhet: har lagt till x antal bevakningar på hemnet för sommarstugor eller hus. Det finns så jävla många skäl till varför, men den största är kanske att ha något eget. Något att själv bestämma över, inklusive allt jobb som behövs, något som folk får besöka istället för att vi alltid ska flänga runt till alla andra. Är ganska trött på det. Just nu är vi hemma hos mina föräldrar (som bilden illustrerar som man nu tycker är så jävla idylliskt och när jag bodde här ba: uääh) och jag har den vanliga ångesten över att inte samtidigt träffa alla vänner. Jag borde. Men så tänker jag på alla gånger just de vännerna varit i Stockholm utan att höra av sig och så tänker jag att det är ingen fara denna gång.

onsdag, augusti 03, 2016

vem vare som skrev?

Vi såg klart Stranger Things förra veckan. Jag blundade väldigt mycket, hade ofta hjärtklappning och sa "tycker INTE om det här". Men jag såg klart eftersom jag såg den tillsammans med K, plus att den ju faktiskt var bra. Anyway, precis innan vi såg klart råkade jag se ett inlägg hos någon bloggare jag läser som skrev ett ganska utförligt inlägg om vad hen tyckte om serien och dess karaktärer. Vill, vill, vill läsa det nu i efterhand men kan inte hitta det? Vem skrev det? Jag har kollat varenda blogg tycker jag men måste uppenbarligen vara blind eller glömma någon. Hjälp?