söndag, september 18, 2016

kontrasterna.

Den här selfien tog jag 02.08 inatt, när jag precis klivit ur taxin som tagit mig hem från en fest. En fest!!! Det är ju inte superofta sånt händer nuförtiden. Dessutom hade K och F dragit till Nacka tidigare på dagen för att hänga med Fs kusiner och sova kvar, så jag hade en hel eftermiddag för mig själv innan festen. Det gick överstyr med så mycket tid för mig själv, så jag kom en timme sent till festen. Men såna flashbacks när jag rusade ur lägenheten med en klirrande påse samtidigt som jag insåg att jag sabbat det nymålade nagellacket på tre naglar när jag klädde på mig. Så var det ju liksom jämt förr. I alla fall. Kul med fest, men jag åt nog för lite på dagen för vaknade alldeles för bakis idag trots att jag inte ens drack speciellt mycket. Men det fina var ju att jag fortfarande var ensam hemma, så jag kunde faktiskt vara bakis. Låg på soffan halva dagen och slöglodde på tv. Nu mår jag bättre, och det är väl en jävla tur eftersom K och F kom hem till slut.

tisdag, september 13, 2016

en helt vanlig tisdag. ellerrrrr!?

Vill inleda med brasklappen att mina kvällar på vardagarna vanligtvis mest består av att hämta barn/jobba/äta/få barnet i säng/kolla tv.

Denna kväll alltså. Rekord i trycka-in-allt-på-en-kväll?

16.00 Hämtade F på förskola, gick till Aspuddsparken.
16.15 F ville gå hem från parken.
16.30 Handlade och åt en glass.
17.00 Hemma, svarade på lite jobbmail.
17.30 Lagade mat
18.00 Åt middag, vi fick sällskap av min bror som är i Sthlm. F avgudar honom, så han var superlycklig.
19.30 Vinkade av bror, nattade F.
20.00 Jobbade.
21.00 K kom hem och jag tränade. 4 set av:
- 20 höftlyft med gummiband
- 40 sidosteg på tå med gummiband
- 10 raka marklyft med KB
- 15 svingar med KB
- 10 rodd i trx
- 10 enarmsrodd i trx

22.00 La en beställning på mathem.
22.30 Duschade.
23.00 Sitter i soffan och skriver detta. Borde sova.

Imorgon återgår jag till att ligga i soffan hela kvällen istället.

söndag, september 04, 2016

mind blown.

I veckan som gick så var jag i Oslo ett par dagar igen, och en kväll var jag ute och drack lite öl med några team-medlemmar ur ett projekt jag driver. Det pratades endel om Microsoft Hololens, då det är tekniknördar hela bunten. Det här är samma gäng människor som tidigare i år lät mig testa VR för första gången, det var coolt men jag hade aningens svårt att liksom se en nytta mer än att få en cool upplevelse. I alla fall, jag hade såklart inte läst in mig på Hololens men ingen i sällskapet hade heller testat. Så gick vi vidare till nästa bar där gänget av en slump träffade en bekant som hade med sig en sån manick. Oddsen? (Den kostar 3000 dollar, inget man bara köper sådär). Först gick en iväg och testade, och jag har aldrig sett en så hög och lycklig människa som kom tillbaka. Sen gick en av de andra iväg och när han kom tillbaka var han om möjligt ännu lyckligare. That was the most f*cking amazing experience ever! och sen kunde han knappt prata mer av ren lycka.

Jag testade inte. Var typ rädd? Vet ej varför. Men fan vad jag ångrar det idag, för efteråt så har jag läst in mig och bland annat kollat på den här videon. Helvete vad coolt, fatta vad den här tekniken kan göra på så många plan? Vill leta upp någon som har en Hololens NU och testa.


lördag, september 03, 2016

att lägga nästan tvåtusen på en dammsugare.

Köpte en svindyr dammsugare idag. Jag väljer att inte ha pengaångest. Dels för att jag egentligen inte behöver (vi hade självklart aldrig köpt en så dyr om vi inte haft råd), men det brukar vanligtvis inte hindra mig från pengaångest så dels är det också att jag inte orkar. Jag vet hur mycket energi pengaångest suger ur mig och jag orkar inte det, har inte tid att slösa den energin.

Sen jag skrev det här inlägget har våra maskiner hemma börjat rasera eller blivit skitdåliga. Och den supergamla dammsugaren föll sönder i bitar. Jag surnade för ett tag sen och vägrade dammsuga mer då den bara rasade i delar varje gång. K utvecklade en teknik som gjorde att dammsugaren höll ihop, men förra veckan hjälpte inte ens det och han, som aldrig blir arg egentligen, blev arg och konstaterade sammanbitet att han från och med då också skulle vägra dammsuga om vi inte köpte en ny.

Vi har också börjat få ganska mycket indikationer på att F har lite dammallergi vilket gör att vi behöver städa oftare. Och jag hatar att köpa billiga elektroniska prylar, tycker och tror att man till stor del faktiskt får mer kvalitet för mer pengar. Samtidigt köpte Ks brorsa en ny dammsugare som han var helt kär i. Såklart en av de dyraste, men med allergifilter och så tyst att man knappt tror den är på. Så vi gick på deras rekommendation och åkte och köpte en idag. Provkörde "motorcykeln" (som F kallar alla dammsugare) ikväll och jag älskar den. Längtar tills jag ska dammsuga hela lägenheten imorgon bitti, kommer inte ens behöva vänta tills K vaknar eftersom den är så tyst.

Det är ju ändå rätt märkligt hur materiella saker kan göra en så glad.