lördag, december 31, 2016

observera att ingen av oss hävdar att vi kan det här med inredning, ehum.

Att inreda ett barnrum är skitlätt om man kollar på pinterest. Men i verkligheten är ju 99% av de förslagen där för att göra fint för de vuxna typ. Lätt överdrivet kanske, men fan vad svårt det är att göra en bra mix av funktionellt för barnet och ändå helt ok utseendemässigt? Vi har haft svårt att få till det i F's rum av flera anledningar, men det börjar arta sig nu. I alla fall på vissa platser.

Garderoben har varit KAOS i alla år, vi har av någon anledning inte hittat något bra sätt att få till mer förvaring. Vi har mätt och kollat och varit på IKEA flera gånger. Men vi måste ha tänkt helt fel hela tiden, för nu var vi på IKEA för någon dag sen och plötsligt passade extra trådbackar och vi hittade massa smått och gott? Att nu ha fem trådbackar i en garderob istället för endast två kommer förhoppningsvis råda bot på kaoset. 


Småförvaring. Vi mixar lite snyggare lådor med barnlådor, typ dessa. K är nitisk på att sortera leksaker och har gjort så från början vilket är så jävla skönt nu när F vet exakt vilka leksaker som ska ligga var (och var de finns) när vi städar varje kväll. Plastbacken har förresten hjul = hjärtemoji. 


Vi har ganska mycket såna här ytor i hela lägenheten, små korta bitar av vägg som inte rymmer så mycket. Har letat efter en bra hängare utan att hitta, tills plötsligt IKEA hade en perfekt. Passar finfint för väskor och elefantutstyrsel. 


Och så tavlor då. Mest för de vuxna egentligen, men det är ju väldigt fint ändå. Utöver såna här har vi än så länge ett foto på K när han var liten, en teckning av mig som barn (som min pappa gjort), en tavla som min farmor gjort och en massa foton och teckningar uppsatta på ett sånt dära snöre man kan hänga lite vad som helst på. Gud vad heter det? Jaja, ni fattar nog. 

söndag, december 18, 2016

hoppsan!

Vad jag skulle göra i helgen när K var borta med F:
- storhandla med bil
- storstäda lägenheten

Vad jag gjorde:
- storhandlade med bil
- såg avsnitt 8-11 av säsong 1 av SKAM
- såg hela säsong 2 av SKAM

HERREGUD!
Säsong 1: fniss.
Säsong 2: aj.

Nu har jag tvingat K att kolla ikapp så vi kan ventilera tillsammans efteråt.

lördag, december 17, 2016

vad som utlöste det hela.

Absolut inte orsakade, men är väl ändå ganska typiskt för hur fort det snurrar:

Måndag: Jobbade, hade introduktion för en ny konsult som ska ta över ett av mina projekt.
Tisdag-onsdag: Warszawa. Workshop som jag och en av mina projektledare höll i, startade igång nytt projekt.
Torsdag: Jobba ikapp det jag missat under veckan, förbereda att jag skulle vara borta fredag.
Fredag-Lördag-Söndag: Hade med mig F till mina föräldrar då förskolan var stängd och jag behövde lantluft. Men mina föräldrar blev sjuka, så jag tog hand om två vuxna och ett barn under en helg. Inte mycket vila där inte.
Måndag-Tisdag: jobbade.
Onsdag-Torsdag: Oslo. Heldagsmöten.
Fredag-Lördag-Söndag: åkte till Öregrund. K bad mig sova hela helgen och det gjorde jag typ. Var inte ett dugg piggare efter det.

Jag vet inte, men såhär i efterhand nu en helg senare är det ju inte helt märkligt att det var under dessa två veckor det rann över totalt för mig.

onsdag, december 14, 2016

spridda skurar mellan Hornstull och T-centralen.

Vi får se hur långt jag hinner skriva.

- Kollar någon på Black Mirror? Vi gick rakt på säsong 3 och jävlar vad vissa avsnitt är bra. Kan vi diskutera avsnitt tre (den med unga killen som fick skit på sin dator) i kommentatorsfältet? Gud, behöver typ terapi efter det avsnittet.

- Lucia gick oss helt förbi detta året också. Förra året var vi i Thailand (åh!) och detta året så var F sjuk. De har iofs sitt luciafirande imorgon på förskolan, för att kombinera led veckans apt så föräldrarna bara behöver en bökig dag denna veckan. Så fint tänkt av pedagogerna tycker jag.

- Häromdagen ringde jag och bad om hjälp. Jag måste prata med någon. Den senaste tiden har det liksom rasat ihop. När det från alla håll och kanter påpekas att jag inte verkar må så bra så blir det också som att någon trycker på en knapp, jag känner efter och inser att Näe, det står inte helt rätt till.

- Igår frågade jag K om han kunde förklara vad det är som händer i Aleppo, för jag kände mig förvirrad efter medierapporteringen den dagen. Jag vet inte om vi blev så mycket klokare, men vad i hela jävla världen är det som händer? Och varför kan vi inte stoppa detta?

- Trump. Fan, det börjar bli otäckt nu tycker jag.

Nästa: t-centralen.