torsdag, juli 19, 2012

naturell.

När jag har semester slutar jag sminka mig. Jag älskar det. Det tar fem minuter att gå från sängen till att stå vid dörren, redo för avfärd. Och jag kan klia mig i ögonen hur mycket jag vill. De senaste veckorna har jag haft mascara två gånger, båda gångerna har jag svurit över det jobbiga att tvätta bort sminket på kvällen. Jag tänker alltid att det här är det perfekta tillfället för att sluta med smink. Helt sluta. Men så återgår jag så småningom till vardagen och tänker att jag kanske inte ska sluta helt, men trappa ner. Så jag tjongar på lite, lite smink och tycker att jag plötsligt blir mycket snyggare. Tre dagar senare är jag tillbaka med lika mycket smink varje dag som vanligt.

Gissar att det här beteendet kommer att hända när semestern är slut även i år. Men än så länge gnuggar jag mig i ögonen så ofta jag kan.

4 kommentarer:

Rasande Rose sa...

Jag slutade sminka mig av lathet för många år sen. Istället färgar jag ögonbrynen och fransarna så man inte ser helt blek ut. Vill man ha lite färg i ansiktet kan man bara dutta dit lite rouge. Tycker det är görgött. I början var det verkligen ovant och titta sig i spegeln för jag var verkligen en sån mascaraslav förr. Efter en tid vänjer man sig vid spegelbilden:)

TORGNYSDOTTER sa...

Men visst är det så att man tycker att man ser rent grotesk ut första gången man kletar på smink efter en period av sminköshet? Liksom...kladdig.

Johanna sa...

Haha känner igen det där. Men för mig är det lite så att jag tycker att jag är snyggast utan smink när jag är solbränd, då ser det sådär naturligt och härligt. men när jag är vinterblek (som just nu för övrigt) blir det liksom snyggare med smink på.

Håller med Torgnysdotter ovan om att man brukar se helt knasig ut när man slänger på mascara efter att inte ha haft det på ett tag. Men på ett kick vänjer man sig igen.

egoistiska egon sa...

Rasande Rose: har ibland funderat på att färga, kanske ska ta tag i det?

Torgnysdotter: Om! Som en jävla clown.

Johanna: Precis så. När man blir vinterlikblek känns det inte alls lika kul att bara ha mascara.