tisdag, juli 31, 2012

goffa bilder.

Två arbetsdagar är avklarade. Lovade mig själv att bli lite bättre på det här med att ta ordentligt lunch. Facit so far? Måndag: 25 minuters lunch, Tisdag: 15 minuters lunch. Men det betyder ju å andra sidan att jag har möjlighet att förbättra mig! Och sånt gillar jag. Att bli bättre. Men det passar också rätt gött att goffa lite i foton från min och Linns alldeles perfekta chartervecka nu, som för att väga upp.

söndag, juli 29, 2012

sista veckan.

Den där sista semesterveckan började sisådär och slutade precis som man tänker sig att en semester ska vara. Så nu blir det semesteronani, som Jenny säger


I början av veckan var det regn, moln och jag var rastlös. Jag hade tjugo myggbett på benen, och de svullnade upp som fan. Kolla bulan: 
Sen vaknade jag en morgon med sex myggbett på fötterna, så vi hade tydligen mygg inne i sovrummet på natten också. Men förutom att klia sönder ben och fötter åkte vi runt med den lånade bilen vi hade. Det regnade mest hela tiden, men vi åt medhavd lunch på bryggor och kvällsmat hos de som bor tjugo meter från havet. Så det kändes okej, trots allt.

Och min kille ÄLSKAR ju att bada. Vet ingen som vill bada så ofta och mycket som han. Så det är liksom inga konstigheter när vi går kvällspromenad och jag huttrar i jeans och tjocktröja, samtidigt som han utbrister Jag vill bada! och två minuter senare har han kilat ner på klipporna och kastat sig i. 
Sen började onanin på riktigt. Vi åkte båt i sex timmar, tre timmar raka vägen ut i havet och sen tre timmar hem igen. Samma dag som det var sjuhuhukt varmt. Det var gött. Gött! Till och med jag badade på vägen hem, från båten. 

Sen fick vi en dag i värmen på min favoritbadplats. En dag där är verkligen semester. Det är nästan alltid folktomt, det är vackert och fint och bara så jävla gött. 
Och så sista dagarna då. Det jag längtat så jävla mycket efter. Vi tog färjan ut till en ö, körde så långt norrut man bara kan komma och sen en båt över till en annan ö, där det varken finns bilar eller bofasta. Men det finns en fyr på norra delen av ön, och ett litet, litet vandrarhem. Där bodde vi en natt. Och jävlar i min lilla låda så fint det är där, och som jag kände mig avslappnad och glad. Ville inte åka hem alls. 

Jag tror att jag är redo för att börja jobba igen nu. Har ju inte så jävla mycket val, men det känns okej. Hoppas jag. 

men vafan?

Jag bloggade via mail tidigare idag, men det verkar inte ha publicerats. Jävla skit. I alla fall, det innehöll lite smaskig info om hur jag tänkt mig hösten. Bland annat att jag tänker mig att jag ska träna varje dag. Eller röra på mig varje dag, eftersom jag mår bra bara jag rör mig litegrann. En halvtimmes promenad kan vara nog. Inser ju själv att jag inte kommer att träna varje varje dag, men jag vill ändå öka lite mot tidigare. Lyckan då när vår nya tv då visar sig ha en tränings-app med träningspass, från 10-30 minuter långa. Drog nyss av ett halvtimmes långt yoga-pass med fokus på ben och röv. Jag blev svettig, anfådd och svor åt tvn ett par gånger. Och mina ben är möra. Så plötsligt har jag större hopp om att kunna röra på mig mer, om det så är framför dumburken, plus att jag älskar vår nya, dyra tv än mer. Snajdiga funktioner som wifi kostar, men visar sig vara värt det så att säga. Undrar om jag har träningsvärk imorgon?

ytligheter.

Förutom att jag inte sminkat mig (okej: mascara tre gånger) på fyra veckor har jag även sparat ut mina ögonbryn. Det ena ögonbrynet är nu som någon slags perfektion, kommer typ aldrig behöva noppa det ögonbrynet igen. Det andra ser ut som en gles skog. Men jag har inte gett upp hoppet än, ska låta det vara såhär ett tag till. Så får vi se. Tänk om jag slipper pincetten!?!?

börjar jobba igen imorgon.

Och just nu tänker jag att fokus den här hösten ska vara på sånt jag mår bra av. Typ att höstens projekt ska vara:

- Träna varje dag, även om det är 20 min promenad. Jag mår bäst när jag får röra på mig, ofta.
- Läsa varje dag på tunnelbanan. Jag mår bäst när jag får läsa, ofta.
- Plantera om alla växterna hemma. Jag mår bäst när jag får låtsas att jag har gröna fingrar.

Sen kan vi väl säga att jag är väl medveten om att när vardagen kör igång igen kommer jag bara känna att tiden rusar. Men tanken är ju fin, och jag kanske iaf ska försöka?

torsdag, juli 26, 2012

vi hittade en ledig parkeringsplats tillslut.


Den lilla orten där det jag kallar sommarstuga ligger är en så kallad sommarstad. Helt död på vintern och fullsmockad på sommaren. Idag kände jag mig ganska nära ortsbefolkningen när jag desperat rattade runt i de centrala delarna i jakt efter en parkeringsplats. Tre parkeringar, minst lika många fullparkerade gator, en unge som cyklade ut mitt framför bilen och en familj med barnvagn som strosade i godan ro mitt i vägen och vägrade flytta på sig, trots att de såg att jag körde bakom. Skrek Semesteridioter! när jag tillslut kom om. Det enda som fattades för att jag hade kunnat kvala in som en äkta ortsbo var om jag istället skrikit Badjävlar med nedvevade fönster.

söndag, juli 22, 2012

flängdäng.

Vi har flängt en hel del senaste veckan. Sen jag kom hem från min och Linns fantastiska semester förra onsdagen har jag haft den här resrutten: Stockholm - sommarstugan - mina föräldrar - Stockholm - mina föräldrar - sommarstugan. Flängandet avslutades igår med att K och hans syskon hade fest för syskonen med respektive och barn = 16 personer. Det är rätt mycket folk på en syskonfest det.

Nu har jag en veckas semester kvar och den är nästan oplanerad. Så jävla skönt!

torsdag, juli 19, 2012

överhör unge, ca 4 år, på stranden:

"Lakritspuck har kommit tillbaka! Lakritspuck har kommit tillbaka! Härliga tider!"

Barnet heter tydligen Gösta, vilket gör gubbifieringen än sötare.

naturell.

När jag har semester slutar jag sminka mig. Jag älskar det. Det tar fem minuter att gå från sängen till att stå vid dörren, redo för avfärd. Och jag kan klia mig i ögonen hur mycket jag vill. De senaste veckorna har jag haft mascara två gånger, båda gångerna har jag svurit över det jobbiga att tvätta bort sminket på kvällen. Jag tänker alltid att det här är det perfekta tillfället för att sluta med smink. Helt sluta. Men så återgår jag så småningom till vardagen och tänker att jag kanske inte ska sluta helt, men trappa ner. Så jag tjongar på lite, lite smink och tycker att jag plötsligt blir mycket snyggare. Tre dagar senare är jag tillbaka med lika mycket smink varje dag som vanligt.

Gissar att det här beteendet kommer att hända när semestern är slut även i år. Men än så länge gnuggar jag mig i ögonen så ofta jag kan.

tisdag, juli 17, 2012

kaos.

Jag är helt slut. Vi har en bil den här veckan, och eftersom vi nu är i Stockholm ett par dagar passar vi på att göra saker med bil som är så jävla bökiga annars. Igår storhandlade vi upp halva Coop. Idag hängde vi först på Ikea och därefter köpte vi den där tvn. När vi kom hem började vi möblera om. För det var ju inte bara en tv med en helt annan form och storlek som skulle in i lägenheten, vi hade dessutom ett antal påsar från Ikea plus att vi kom hem med bilen fullproppad från mamma och pappa häromdagen. De hade nämligen rensat lite i förråden och lät mig och brorsan plocka precis vad vi ville ha. Och när mina föräldrar rensar i sina förråd blir det liksom som en sån där loppis med bara fina grejer. PLUS att det är gratis. Plus att vi hade bil. Ja, ni fattar konceptet och varför bilen blev proppfull. Anyway, runt halv sju ikväll stod jag mitt i lägenheten och bara tittade. Allt var kaos. Det var saker precis överallt. Överallt. Vi fick nämligen för oss att dessutom baxa ut bokhyllorna från ett rum och in i ett annat och då behöver vi alltså möblera om alla våra tre rum. Nu kan man åtminstone se golvet i de flesta rummen och hitta datorn i kaoset, men vi har en bra bit kvar. Men det blir nog fint. Bilder då? Jajamensan:



En gammal kista tog upp ungefär halva bagageluckan. Nu är den snygg med grönt och tjusigaste fotoboken. 


Min farfars gamla väska bor hemma hos oss nu. Just nu står den uppfälld på golvet och agerar någon slags bokhylla. 


Och så tvn då. Saker som blev uppenbara: vi behöver mer grejer på väggarna och en sideboard för att rymma allt jox. 

Nu ska jag sova. 

hejdå tjock-tv, hej plattis!

Saker som är så jävla typiskt mig och K: vi bestämmer budget för tv till frukosten, åker till butiken och kommer därifrån med ngt som kostar dubbelt så mycket som vår budget. Vi har lite svårt att kompromissa på saker som utseende och teknik. Kombinationen kostar tydligen.

söndag, juli 15, 2012

roadtrip, del 4.

Äntligen! Hurra och så vidare! De sista dagarna av vår road trip åkte vi upp och ner längs Highway 1. Tillslut var vi så mätta på utsikten att det kändes som att titta på ett vykort. Men, det var verkligen så fantastiskt vackert som alla säger och jag är så glad att vi pepprade loss ordentligt med kameran. Här kommer lite vykort:









torsdag, juli 12, 2012

joråsåatte.

Stressade tydligen så mycket till tåg och buss att jag hann med tåget som gick en halvtimme innan det jag egentligen skulle ta. Det upptäckte jag först nu, då jag redan sitter på bussen, även det en tidigare avgång, och tågresan för länge sen är över. Tyckte väl att det blev lite väl hastigt och lustigt alltihopa.

ibland tror jag att jag bor i en resväska.

Stressen idag alltså. Tvätta, packa om, vattna blommor, röja lite i lägenheten och passa ett tåg - typ 100 grejer mer än vad jag gjort senaste veckan. Men nu är jag på väg igen, mot havet och sommarstugan. Det spöregnar. Och Birgitta Dahl trängde sig just före mig i kön till bussen.

onsdag, juli 11, 2012

vanlig syn när jag flyger.

Och så blir folk förvånade när jag säger att jag inte kan sova på flygplan.

måndag, juli 09, 2012

ser ni hajfenan?

Fast det är ingen haj. Det är vad jag lyckades fånga av det stim av delfiner vi råkade passera idag när vi tog en liten båttur. Jag har aldrig sett vilda delfiner förut och blev plötsligt mycket lättroad och nöjd turist.

my precious.

Har upptäckt Fanta Pineapple. Så gott att man vill dö. Har allvarliga funderingar på att släpa hem i resväskan så att K kan få smaka. Och om ni skulle råka springa på en burk någonstans i någon butik - KÖP HELA LAGRET. Okidoki?

lördag, juli 07, 2012

jodå, full fart vettu!

Skypear med min kille och han säger: "Det är väl ingen ide att fråga vad ni har gjort idag, för ni gör ju ingenting?" Precis så. Och det är så sjukt jävla underbart.

onsdag, juli 04, 2012

min utsikt just nu.

Och jodå, vi fick tillsägelse att vi hade lite för mycket bagage med oss.

vet inte riktigt hur jag tänkte.

Jag har med mig mer packning nu än vad jag hade inför tre veckor i USA. Men jag känner såhär: skitsamma. Nu ska jag ha det så jävla, jävla gött i en veckas tid att en maxad resväska bara är ett tecken på det göttiga. Behöver för övrigt kaffe. Det är obehagligt tidigt på morgonen. Hejsvejs så länge.

tisdag, juli 03, 2012

lägesrapport.

Sitter på en buss på väg till storstan. Ska hem, packa om, sova några timmar för att därefter obehagligt tidigt imorgon bege mig mot Arlanda. I vanlig ordning har jag resfeber och packångest. Fast kanske inte riktigt lika mycket som jag brukar. Det är trist att åka buss själv. Dessutom är jag hungrig. Igår läste jag i åtta timmar. De sista fyra timmarna i sträck, efter att vi hade kvällspromenerat och fotograferat den här utsikten. Det är ett bök att ta sig till sommarstugan utan bil, men fan vad fint det är när man väl är framme. Men nu ska utsikten bytas mot Atlanten. Het okej måste jag ändå säga.

måndag, juli 02, 2012

semestereffekten.

I fredags gick jag på semester. Sen dess har jag somnat i soffan två kvällar av tre. K påstår att det är ett bra tecken eftersom det aldrig någonsin händer annars. Är beredd att hålla med.