måndag, maj 25, 2015

man är ju inte helt pigg.

Barnet verkar ha något problem med polyperna. Vi är inte säkra eftersom vi inte fått komma till öronnäsahals-läkare ännu*, men verkar som att vi kunnat utesluta ungefär allt annat. Det innebär i alla fall att han inte kan andas genom näsan speciellt bra och ibland inte alls. Kan han inte andas genom munnen? frågade en kollega. Visst, försök få en 1,5åring att börja andas genom munnen när han sover. Jättelätt. Nåja, förr eller senare gör han ju det varje natt. Vägen dit är dock inte rolig för någon inblandad.

Som grädde på moset har han blivit förkyld också. Jättehärlig kombination. Verkligen. Vi sover "sådär".

Plus att han numera når lampknappen. Så när han vaknar lite för tidigt ålar han ner från sängen och springer bort till lampknappen och tänder i taket. Mmm, underbart.

Zzzzzzz.* Inte för att jag vet om det kommer hjälpa så mycket just nu. Man opererar tydligen inte förrän de väger 14 kg, vilket tydligen är vanligt vid 2 års ålder. Bara sex månader kvar av jävligt taskig andning samt nattsömn då. Hurra.

5 kommentarer:

Schmarro sa...

Fy fan vad värdelöst. Känner med er.

Schmarro sa...

Jag har börjat tvinga Ivan att sova i spjälsäng hela nätterna bla av den anledningen. Samt att han numera vaknar och är pigg mellan ett och tre. Gah.

Erika sa...

Läste högt för Jens igår kväll. Han är väldigt lösningsfokuserad. De kan ju skruva ur glödlampan? Eller dra ur kontakten och själva tända med den? Eller, eller... Men det hjälper ju inte mot polyperna såklart. Fy, det låter sjukt jobbigt! Men Frans är ju ingen plutt. Han kanske väger 14 kilo innan han blir två? Hoppas det snart blir bättre i alla fall!! Att inte få sova är vidrigt.

egoistiska egon sa...

Lampan är nog det minsta problemet, det går ju att åtgärda liksom. Svårare att hantera ett barn som "vaknar" orolig och ledsen för att han inte får luft.

Men tack för ert stöd. Fick sova lite bättre inatt och VILKEN SKILLNAD det gör med ens ork och humör.

Johanna sa...

Å hoppas det löser sig snabbt! Låter hemskt påfrestande för alla inblandade.