lördag, september 19, 2015

står antagligen onämnd som "helt jävla dum i huvudet" i deras kundregister nu.

Vi har gått med i en bilpool. Idag var det premiär för att hämta bilen, och jag skulle hämta i ett parkeringsgarage. Var mycket nervös över detta då jag hatar parkeringsgarage, skulle hämta bilen själv och alltid är nervös då jag ska köra nya bilar (nya som i ej kört förut). Hur det gick? Sådääääär.

Det började med att jag inte fick i backen. Hade en betongsugga ca 10 cm framför kofångaren, och backen var precis vid ettans växel. Ni fattar, jävligt taskig marginal att chansa på om man har ettan eller backen i. Fick helt enkelt ta fram instruktionsboken och läsa. Sen kunde jag backa.

Så skulle jag ut ur garaget. "Håll upp kortet" var instruktionerna från bilpoolen. Jag höll upp mitt bilpoolskort, men inte fan öppnade sig spärren. Jag testade att stoppa in kortet, försöka betala med annat kort och fan och hans moster. Inget gick. Paniken. Kom ej ut. Backade tillbaka in i garaget och ringde bilpoolens journummer. "Jag kommer inte ut!!!" De frågade om jag hade testat med kortet som fanns i bilen. Det finns nämligen ett kort man använder för inköp av drivmedel i bilen. Körde tillbaka till utgången och testade igen. Inget fungerade. Panik igen. Då slog jag på bilens varningsblinkers och ringde journumret IGEN. "Jag kommer fortfarande inte ut!!!!!" De frågade om jag hade testat med PARKERINGSkortet som fanns i bilen. Fanns det ett parkeringskort? Ja, tydligen. Hittade kortet, testade med kortet, kom ut ur garaget.

Hade räknat med att lugnt strosa omkring på Coop och njuta av storhandlingen utan resten av familjen. Det gick ju också sådär eftersom jag var så speedad efter parkeringshuset att jag nästan har minnesluckor från storhandlingen.

Men ja, sen åkte vi till IKEA (där jag undvek att parkera i parkeringshuset) och sen lämnade jag tillbaka bilen i parkeringshuset. Då kom jag minsann både in utan problem och hittade rätt parkeringsplats. Var visserligen ytterst nära att lämna bilen med ena rutan nedhissad, men kom som tur var på det.

Det går bra nu, och så vidare.
Phu.

2 kommentarer:

Johanna sa...

Åh STACKARE!

Katta sa...

Bilar gör mig överlag vansinnesnervös. Så pass att jag inte har körkort. Sa i somras att jag borde ta innan jag fyller förti, men alltsåååå....