fredag, augusti 29, 2008

till alla utom erika.

Missade ni mitt inlägg?
Någon mer måste väl ha ett tips?
Börjar bli desperat.
Jag kan alla låtar på ipoden utantill.

onsdag, augusti 27, 2008

bild eller ej?

I en artikel på Resumé berättar Aftonbladet att de tycker att det finns ett allmänintresse att visa bild och namn på den berömda tyskan. SvD menar å andra sidan att allmänintresset är begränsat. Jag håller med och har rent ut sagt väldigt svårt att förstå allmänintresset i att visa upp hennes ansikte. Visst stillas min nyfikenhet samtidigt som Aftonbladet tjänar kosing, men det är inte samma sak som allmänintresse.

Återigen är jag glad över att vi prenumerar på SvD och att DN finns på jobbet. Anledningarna till att läsa kvällspress bara blir färre och färre...

tisdag, augusti 26, 2008

min mage hjärta apoteket.

Köpte ipren och tabletter som kontrollerar överskott av magsyra idag. Jag jobbar nämligen förebyggande. Ipren mot den varje månad återkommande magvärken som utan ipren känns som att någon tvinnar äggstockarna och stampar på livmodern. Tabletterna som kontrollerar magsyran mot de ständigt återkommande tendenserna av magkatarr, eftersom hösten kommer att bli tuff och magkatarren garanterat kommer att bli en bieffekt av det tuffa. Då påpekar damen bakom kassan på Apoteket Shop att ipren inte är så bra mot magen, med tanke på mitt inköp av magsyretabletterna. Men att om ipren är det enda som hjälper mig så kan jag väl i alla fall ta en av magsyretabletterna i samband med att jag proppar i mig ett paket ipren på en vecka, även om jag inte känner av magsyran i magen just då? Skitsmart. Logisk. Briljant! Självklart ska jag göra det. Varför har jag aldrig gjort det förut? Jag känner mig nästan lite tacksam och glad. Som att hon där bakom kassan faktiskt brydde sig lite om min stackars mage. Fast det är ju hennes jobb. Så kommer jag på det där med monopolet. Som jag egentligen inte vet så mycket om, varken bu eller bä. Men jag fattar ju att det aldrig kommer vara tjejen i kassan på ica eller nissen på bensinmackens jobb att bry sig om min mage.

bra reklam är fint.

Reklam där Acne, Roy Andersson eller Felix Herngren är inblandade i produktionen blir generellt sett alltid något som är trevligt att vila ögonen på eller som man inte behöver zappa ifrån. Tänkte skriva om Flygbussarnas utskällda men fina reklam redan när den kom, men det försvann någonstans på vägen från hjärnan till tangenterna. Nu verkar den dessutom ha blivit internationellt uppmärksammad på lite olika sätt och vis. Roligt osv.

söndag, augusti 24, 2008

bara en och en halv timme kvar nu.

Söndagsångest är en relativt ny företeelse i mitt liv. Jag gör mitt bästa för att kämpa emot känslan av rastlöshet blandat med odefinierad oro och en skvätt surhet som kommer krypande framåt kvällen. Ibland lyckas jag, ibland inte. Det känns så bortkastat att gå och må lite halvkasst en halv dag av ens två lediga dagar på hela veckan. Den här helgen har jag åtminstone utnyttjat till fullo. Vet inte om det har att göra med att vi nyss hade semester, men jag har lyckats utnyttja den väl utan stressa. Vi har testat nya expansionen till Settlers, druckit Lindas fantastiska dagens, läst i solskenet på balkongen, powerwalkat, varit på mexikansk afton inklusive två flaskor tequila, försökt fotografera en snart tvååring som vägrar vara still mer än en halv sekund, vaknat utvilad och obakis, storhandlat, fotograferat i en koloniträdgård, haft fikabesök och läst ännu mer i solskenet på balkongen. Fast jag vet inte om det gör att måndagen känns mer välkommen, snarare tvärtom.

hjälp.


Även om den snart 20 år gamla Fools Gold är en ständig favorit så behöver jag uppdatera mig med lite ny musik. Det var ganska länge sen nu. Jag har kört med mina favoriter nästan ett helt år utan några större uppdateringar förutom ett och annat nytt skivsläpp och Kleerup. Typ så. Ni får hjälpa mig. Jag behöver lite tips på nya band som är skitbra. Ni vet vad jag gillar.

lördag, augusti 23, 2008

bokutmaning.

Hittade en rolig bokutmaning hos Bondhustrun. Utmanar därför mig själv, eftersom den var rolig.

Vilken bok läste du senast?
The Interpretation of Murder - Jed Rubenfeld.

Vilken/vilka böcker läser du just nu?
Läste ut ovanstående i morse, så nu måste jag bestämma mig om jag ska fortsätta läsa Shantaram som jag påbörjade i början av sommaren, eller om jag ska ta någon av Leif GWs böcker som jag inte läst än. Lyssnar samtidigt på Da Vinci-koden som ljudbok när jag tränar.

Är det övervägande kvinnliga eller manliga författare i din bokhylla?
Har ingen bokhylla än, använder mig av en ikeapåse... Men jag skulle gissa på manliga.

När du läser en bok, räknar du ner hur många sidor som är kvar eller tänker du “nu har jag en fjärdedel”, “en tredjedel”, “hurra hälften” kvar o.s.v.?
Ja, alltid. Har lätt att tappa lusten att läsa när det blir sega perioder i böckerna, och då måste jag "tävla" med mig själv för att motivera mig att fortsätta läsa.

Hur väljer du vilka böcker du vill läsa? Ex. omslag, tips från vänner, recensioner, topplistor, bloggar etc?
Det är olika. Dels blir jag överröst med böcker från min pappa, dels lånar jag av vänner som rekommenderar, dels köper jag det jag vill läsa utifrån det jag hört om böcker och hur de är beskrivna på baksidan av boken. Om boken är snygg får den dessutom ett extra plus i kanten. Försöker dessutom att läsa minst var tredje bok på engelska, vilket också spelar in i valet av bok. Lyckas ganska bra med det.

När blir en bok för lång?
När den är dålig.

Läser du lika gärna på engelska som på svenska?
Ja! Förut var det för att upprätthålla språket efter mina två språkterminer på högskolan, men nu är det för att böckerna på originalspråk uteslutande är bättre än översatta. Och för att upprätthålla språket. Men det gör jag dels via mitt jobb, så det är inte huvudorsaken längre.

Vilken bok blev du senast berörd/inspirerad av?
"Svensk Maffia" av Lasse Weirup och Matti Larsson. Välskrivet, intressant, skrämmande.

Kan du lämna en bok som du tycker är tråkig/vilken bok lämnade du senast?
Ja, men jag vill egentligen inte eftersom jag känner mig dålig då. Pausade i Shantaram som sagt, men det var inte för att den var dålig utan att den krävde för mycket av mig som läsare när jag verkligen inte orkade.

Vilken genre är överrepresenterad i din bokhylla/lånar du oftast?
Kriminalromaner skulle jag gissa på. Men jag har inte många böcker av samma författare, utan det är väldigt spridda skurar.

Rekommendera 5 författare:
Svårt. Lättare att rekommendera böcker. Men okej, fem författare som skrivit minst en fantastisk bok, oftast minst två. Jag kan dock inte garantera att alla böckerna är bra.
Margret Atwood, Leif GW Persson, Selma Lagerlöf, Anne Holt, Kalheid Hossein.

även tomaterna älskar balkongen.

Dagens skörd blev 12 mogna körsbärstomater från två tomatplantor på balkongen. 50 stycken gröna (och därmed oskördade) är under mognadsprocess. En av plantorna blommar dessutom om, för säkert femte gången den här sommaren. Det innebär att ännu fler tomater är på gång. K tycker inte om tomater. Jag får alltså äta alla själv. Underbart.

living on the edge.

Första jobbveckan är avklarad. Det kommer bli en tuff höst. Cheferna vet om det, så därför tycker de att alla på jobbet behöver en liten ljusglimt. Ljusglimten är en ö i Medelhavet som heter Mallorca. Vi ska dit. I tre dagar. Fint som snus! Vi flyger dit med Spanair. I en MD80.

tisdag, augusti 19, 2008

men bänken blir tjusig. såklart.

Har säkert skrytit ett tiotal gånger om vår fantastiska balkong, men den är fantastisk. Fantastisk! Den fantastiska balkongen har dock saknat en liten bänk i den delen där det är kvällssol. Under semester lyckades vi lyckligtvis lokalisera en bänk hemma hos mina föräldrar. Den verkade perfekt. Vi ville bara måla själva bänkskivan en sväng. Bit av kaka. Väl här i storstan igen var det dags att köpa färg. Färg är skitdyrt. Vi köpte det allra billigaste av allt, eftersom vi inte pratar om någon bänk som ska finnas med oss resten av livet, och kalaset gick på 360 spänn. Rån! Dessutom var bruden i butiken obehagligt överlägsen mot oss, fast vi sa att vi inte kunde något och faktiskt behövde hjälp. Plus att jag var bakis. I alla fall - färg införskaffat. Idag var det dags att måla. Jag målade. Penseln gick i tusen strån efter typ tre penseldrag. Ungefär lika irriterande som när datorer kraschar och jag kände för att slå någon hårt. K såg rädd ut. Jag fick byta om och cykla till Coop och köpa nya penslar. Självklart började det regna under cykelturen. Kom tillbaka. Bytte kläder igen. Målade klart. Nu är jag färdig med grundlagret, och eftersom det tar ett ljusår för färg att torka så får jag avsluta arbetet imorgon. Samtidigt som allt detta har hänt har min kille pysslat i köket. Lagat mat och plockat undan disken osv. Igår hade han tvättstugan samtidigt som jag var på kontoret och gick igenom de 345 mailen jag fått under min semester. Därför känns det som att jag med gott samvete kan lägga mig i sängen och läsa nya Elle nu. Nån jävla måtta får det ju vara på rollerna i vårt förhållande.

måndag, augusti 18, 2008

omåttligt populär.

345 olästa mail. Inte ett enda spam.

söndag, augusti 17, 2008

eller en morot kanske?

Imorgon är semestern slut. Det finns vissa som envisas med att säga att vår semester var slut redan i fredags, men jag tänker inte jobba en sekund innan jag kliver in på kontoret imorgon. Därför har jag fortfarande semester. Jag vet inte om jag gillar att vardagslivet börjar igen. Är redo för höst, men inte redo för att återigen inse att ett heltidsjobb innebär att tiden aldrig någonsin räcker till. Fast det ska bli skönt att börja träna regelbundet igen. Köpte nya träningskläder idag. Känns fint. Men det är imorgon det. Nu måste jag bestämma mig för om jag ska ta en tredje bulle eller en andra glass. Svårt val.

ögongodiset på plats.

Vi vågade borra själva. Vi vågade! Nu sitter de där och är så fina att jag känner mig pirrig i magen bara jag ser dem. De är så fiiiiiina. Precis som String-bokhyllan vi spanade in i fredags samtidigt som vi fick priset helt om bakfoten. Så idag när det var dags att beställa den och dubbelkollade priset så visade det sig att det blir dubbelt så dyrt som vi trodde. Nu vet vi inte hur vi ska göra. Skit.

torsdag, augusti 14, 2008

finaste ungen i världen.

tisdag, augusti 05, 2008

hejdå solbränna.

Trodde att jag packade klokt när jag körde på hälften jeans och långtröjor och hälften linnen, kjol, shorts, strandklänning. Icke. Hälften bestod i det här fallet av hälften av utrymmet i väskan, inte hälften i antal. Just nu har jag två av tre varma tröjor på mig, har använt slut på alla strumporna och drog för ett par timmar sen av misstag ur knappen i ett par jeans. Borde ha litat på smhi. Borde ha packat ner mina nyinköpta lammullstofflor. De visade sig visserligen vara lite mindre hemma än vid köptillfället, men det spelar mindre roll. Värme.

måndag, augusti 04, 2008

men jag gillar't.

Semester gör konstiga saker med hjärnan. För hur jävla lat jag egentligen är, är jag minst lika rastlös. Därför har jag just nu allvarliga planer på att skriva en lista på alla maträtter vi ska laga när vardagslivet återgår till det normala. Jag funderar även på att skriva en annan lista över saker som jag kan göra när jag kommer hem till Stockholm igen. Typ torka kaklet i badrummet. Men jag struntar nog i det och fortsätter med att torka skåpluckor i köket här där jag inte ens bor. Därefter kanske jag ger mig på badrummet. Eller börjar gå igenom de 400 fotona jag tog på Gotland med nya kameran. Eller läser en bok. Kanske.

söndag, augusti 03, 2008

lite regn hjälper kreativiteten.

Som kontrast till livet i en husbil på Gotland med ett hav som var 23 grader varmt har det spöregnat i Roslagen i ett dygn nu. Men jag sitter i en liten friggebod med kaffe, dator, ipod och försöker skriva ett reportage. Det går sådär. Men jag trivs. Jag skulle kunna sitta här i några veckor, bara jag får lite påfyllning i kaffekoppen emellanåt.

fredag, augusti 01, 2008

semester.