onsdag, mars 10, 2010

smartaste grejen innan du reser.


Bilden är verkligen inte bra, men det föreställer en karta över Manhattan. Men inte vilken karta som helst, det är nämligen en liten smidig karta som går att skriva på. Ingen av de där flådiga inplastade, de är värdelösa för det här uppdraget. För grejen är nämligen just att kunna skriva på kartan, den här kartan är till exempel fullklottrad fast det inte syns.

Så här gör du:
1. Gör research på restauranger/barer/butiker/museum och sånt innan du reser.
2. Kolla upp adresserna och pricka in dem på kartan med en liten notering vad det är.
3. Du får en perfekt överblick om det är några områden du/ni antagligen kommer gilla mer/mindre.
4. På plats på resmålet har du (förutom nr 3) full koll om det ligger någon bra restaurang bredvid det där museet ni ändå är på eller så åker ni till den där butiken som ligger långt åt helvete och bara upptäcker allt roligt i kvarteren i närheten som du aldrig någonsin skulle ha upptäckt om du inte hade prickat in den där butiken.
5. Be happy!

Så! Världens bästa. Funkar alltid. I alla fall i storstäder, kanske icke lika effektivt på en strand. Nu påbörjar jag Operation: Pricka in bra grejer i Berlin.

9 kommentarer:

It´s all about me sa...

Jag tycker förvisso varken om storstäder eller att ha allt planerat, jag gillar att ta det spontant :) Om jag åker till en stad sådär är ju karta att skriva på alltid ett måste! :) Google Earth är oxå ett hett tips...

När åker ni till Berlin?

egoistiska egon sa...

Linda - DO IT! Behöver du London-karta förresten?

IAAM: Det handlar inte om att planera upp sin resa utan att veta var saker finns/hitta de där "smultronställena" mkt lättare istället för att bara åka omkring på måfå.

I helgen åker vi!

Erica sa...

Jag vill också till Berlin, får jag plats i din resväska?? :) Jag tycker det är skitbra att ha lite hållpunkter under dagarna i en ny stad, det blir med effektivt och man slipper hamna på sunkiga lunchhak bara för att man håller på att dööö av hunger. När jag är hungrid behöver jag mat NU inte gå omkring en timme o leta restaurang, så planering är bra :)

egoistiska egon sa...

Erica: Haha, visst!
Precis! Jag kallar det nog inte planering som sagt, utan snarare att få koll och valmöjligheter. Men vi menar samma sak :)

It´s all about me sa...

Men att ta reda på var allt finns blir ju indirekt en planering, typ dit och dit och dit ska vi gå...annars är det väl ingen mening att markera var sakerna finns, om man inte tänker gå dit?

Get the point though, men jag trodde att alla redan hade kartor på resor (med markeringar) och att det inte var något nytt.. ;)

Fan vad skoj förresten att Erica skrev "HUNGRID"; brukar skämta med en kollega om att vara HungriD (låter som ett ungerskt namn), bara för att man lätt skriver hungrid istället för hungrig på det interna chatsystemet;)

egoistiska egon sa...

Vi besöker verkligen inte allt det vi prickar in, det skulle vi aldrig hinna! Och detta är en asbra grej även om det inte är "nytt" (vilket jag inte heller påstått). Se det som ett tips till de som INTE gjort såhär.

Erica sa...

ja.. man slinter lätt på tangenterna när man är hungrid ;)

Malin sa...

Egon, om ni gillar asiatisk mat så MÅSTE ni äta på "Pan Asia". Sjukt snygg inredning, jättejättetrevlig personal och helt gudomlig mat till bra pris!

Freedomtravel sa...

Låter som en bra plan! Ibland är det skönt att ta det som det kommer, men det här är ju defintivt ett sätt att få mer ut av en kort semesterresa! Har inte varit i Berlin, men det låter som ett intressant resmål!