måndag, maj 31, 2010

pricki körv! (+ okänd människas skor)

lördag, maj 29, 2010

just nu.


Vi är i sommarstugan. Hittade ett bord, tre stolar och en liten teakbyrå i huset bredvid som Ingen vill ha, det är bara att ta! Förra gången tog vi hit espressomaskinen. Ni fattar det perfekta konceptet. Det är dessutom inte direkt tråkigt att få brorsan till Raketen när vi hyrde bil igen. Vill ha en Raketbil. På riktigt. Tack.

fredag, maj 28, 2010

säg hej till raketens brorsa!

torsdag, maj 27, 2010

onsdag, maj 26, 2010

låååååååång klänning.

tisdag, maj 25, 2010

3 * NYC.

Först såg jag Med SATC 2 i New York och upptäckte vilken scen jag såg bli inspelad. Sen hittade K de här fantastiska bilderna tagna i New York från slutet av 1800-talet (!) och framåt. Och så avslutningsvis bloggade inte skyldig om Alicia Keys liveuppträdande med låten New York där Jay-Z dyker upp.

Om 102 dagar är jag och Linda tillbaka i New York.
Jävlar i min lilla låda vad jag längtar.

påminnelse.

Nu när alla tjatar till förbannelse om nya SATC-filmen vill jag bara påminna er om detta inlägg. Nog för att jag vill se filmen, men mest vill jag nog veta vilken scen det var jag såg bli inspelad.

måndag, maj 24, 2010

vem vill, och kan, gå i såna här?

söndag, maj 23, 2010

vågar inte lägga upp helkroppsbilden.

Tanken är att ett gammalt slagbord ska flytta till vår lägenhet i Stockholm. Det kräver dock viss renovering. Och renovering kräver viss skyddsutrustning. Först kunde jag inte ens andas och fick panik eftersom pappa glömde att berätta den lilla detaljen kring hur man öppnar ventilen i masken. När den väl var öppen lät jag som Darth Vader och jobbade och slet så svetten rann med att få bort ungefär tio lager färg. Men fint blir det.

balkongen.

Jag har inte gröna fingrar, men låtsas ganska ofta. Lättast är det i början av sommaren då allt är tjusigt utan någon inblandning av mina fejkade grönfingrar.







fredag, maj 21, 2010

onsdag, maj 19, 2010

färg + randigt = älska!

Den här godbiten har jag haft ögonen på sen den dök upp i modebloggarna i vintras. Nu har den äntligen äntligen kommit i butik och efter lite letande hittade jag en i rätt storlek. Provade och såg en förvuxen bäbis i spegeln. Självklart var klänningsjäveln cirka en decimeter för kort. Kan inte fatta hur jag alltid blir lika besviken när jag vet att kläderna inte är gjorda för att passa min längd. Men den är ju förbaskat snygg, så jag tänkte ge er tips om att den finns i Indiskas butiker nu. Kostar endast 299 riksdaler, vilket borde kännas mer än överkomligt för alla plånböcker. Skulle dock gissa att den går åt som smör i solsken så SKYNDA FYNDA. Vill ni se den på en person kan ni kolla in Cecilia Blankens.

onormal och osund.


Efter att ha läst Christinas inlägg fick jag för mig att räkna ut mitt BMI. Googlade, hittade en sajt och fick resultatet underviktig med tillägget "För att komma upp till normalvikt bör du gå upp 3,95 kg". Men vad fint, då ska jag bara tjocka på mig några kilo och sen blir jag normal. Att jag inte tänkt på det förut! Lite längre ner på sidan förstärks även detta viktiga budskap med informationen att "Normalvikt är det sundaste du kan ha".

måndag, maj 17, 2010

nu är det sommar!

glassen måste självklart matcha kläderna.

söndag, maj 16, 2010

skulle kunna tapetsera hela lägenheten med innehållet i boken.


Apropå tjusigheter, kolla vad jag fick i födelsedagspresent av K: Avedon Fashion 1944-2000. Upptäckte väl egentligen inte Richard Avedon förrän vi besökte MoMA, men bättre sent än aldrig som det så fint heter. Och tjusigt är det. Bara framsidan är ju så galet snygg (trots att den är rosa). Har än så länge bara bläddrat ett par sidor eftersom jag vill suga på inspirationskaramellen så länge det bara går. Nog för att det går att njuta av något flera gånger, men den där wow-känslan man får då något dyker upp framför en för första gången är svårslagen. Här kan ni se en liten glimt ur boken, invänta att sidan laddas ordentligt och bläddra därefter nere i högra hörnet. Om du inte skulle gilla vad du ser tycker jag du har dålig smak alternativt behöver uppsöka en optiker.

lördag, maj 15, 2010

och nej, det handlar inte om snygga kläder.

Jag blir alltid så otroligt inspirerad av Elle. Ibland tror jag det är hittepå att det är just Elle och testar genom att köpa någon annan tidning, men jag blir besviken varje gång. Den enda som kan mäta sig med Elle är, vad jag än så länge hittat, fantastiska Harper's Bazaar. Men Harper's är en aning svårare att få tag på eftersom den inte ges ut i Sverige så jag håller till godo med en prenumeration på svenska Elle. Men det är inte direkt fy skam. I senaste numret är det ett så tjusigt modereportage att jag var tvungen att fota det för att det var just så jävla snyggt fotat. Kan inte sluta titta.


den här boken har vi bara läst tre ggr än så länge.

fredag, maj 14, 2010

surprise surprise!


Man kan data med internet på Swebus bussar! Det visste jag icke. Synd bara att det är förbannat obekvämt med datorn i knät och sjutton meter långa armar. Men det går att surfa och det är väl det som är huvudsaken antar jag. Nu ska jag läsa en bok istället, måste vila handlederna från konstig skrivställning. Phu.

torsdag, maj 13, 2010

testing testing.

Joråsåatte. Ny design! Icke färdigmeckad ännu, men likförbannat är den ny.

just nu: balkongliv.

måndag, maj 10, 2010

ibland tror jag att den har ben.

Nu har jag tappat bort fleecetröjan igen. Den lär väl ligga och drälla någonstans, men var? Det är ju inte direkt så varmt att jag inte behöver den längre. Trots att det snart är mitten av maj. Hrmpf.

söndag, maj 09, 2010

bra grej!


Laptopkudde. Bästa jag testat! Dessutom är den tjusig på ett roligt sätt.

köpte du regnskog?

Ikväll klockan tjugo noll noll går dokumentären "Jag köpte regnskog" på svt. Har en känsla av att den är ganska sevärd faktiskt.

så vuxen och så duktig.

Jag har precis fyllt tjugoåtta. Älskar att fylla år men har egentligen aldrig brytt mig om åldern jag fyllt. Inte varit relevant, alltid varit yngst ändå och så vidare. Men det senaste halvåret har jag ändå inlett någon slags light-kris vilket har gjort att jag funderat och funderat och funderat på när fan man egentligen ska skaffa barn, skaffa bil och bli nöjd eller om man bara ska skita i allt och flytta till New York eller Berlin. På inget sätt unika tankar alltså. Så förra veckan, eller kanske veckan före, såg jag någonstans något blogginlägg om boken Så ung och så duktig. Jag gjorde ett försök att läsa den när den kom ut men det var så jävla smärtsamt att läsa att jag inte klarade av det. Den står sen dess i min bokhylla och jag har tänkt flera gånger att jag ska läsa den när jag känner mig redo. Men så läser jag det där blogginlägget och inser att boken inte längre handlar om mig. Jag är inte ung längre (förutom i förhållande till de som är äldre än mig). Polletten trillar ner och jag inser att det ju är det här min kris handlar om - att anpassa sig till ett liv där jag inte längre anses ung. Och helt plötsligt blev allt mycket lättare än att försöka bestämma när (och om) vi ska tjacka villa.

lördag, maj 08, 2010

saker man inte kan göra om man är lång.

Detta kan vara helt ny information för de som tror att livet som lång alltid är ett ideal, men det finns vissa saker som är smått obekväma (utöver att tanter i matbutiken frågar om hjälp att ta ner burken från översta hyllan) men väldigt svåra att förklara. Så hör jag på radion att någon (som heter Sofia Olsson) gjort en serie som heter "Saker man inte kan göra om man är lång" och jag letar upp den och garvar rakt ut. Visar K som också garvar rakt ut eftersom han ju ändå har kommit till någon slags förståelse för vad man som lång inte kan göra när han levt ihop med mig i snart fem år. Väl värt för alla att kolla in även om man inte mäter plus en och åttio, sjukt roligt. Klicka här och missa in att det är två delar.

torsdag, maj 06, 2010

men herregud så stelt.

självförtroendet är det inget fel på.

Klicka på bilden om du har lust att läsa vad det står.

att vara förkyld i endast ena näsborren.

Fördel: Ingen nässpray behövs eftersom ena näsborren alltid är fri för andning.
Nackdel: Berörd näsborre blir oerhört söndertrasad av all snedfördelad snytning.

Aj.

onsdag, maj 05, 2010

snörfel.

Jag är sjuk. Förkyld. Igen. Tredje gången på ungefär lika många månader. Under hela mitt liv har jag varit förkyld en gång om året och fått en rejäl dänga av influensa alternativt halsfluss vartannat år. Däremellan har jag känt mig sjuk varannan månad men det har liksom aldrig brutit ut, istället har kroppen på egen hand kämpat emot. Så har det i alla fall känts, vilket på något sätt gör det lite skönt att faktiskt bli sjuk. Att kroppen säger ifrån istället för att kämpa emot. Fast jag antar att jag inte låter lika positiv när nästa förkylning kommer i början av juni.

tintin bor hemma hos oss.

söndag, maj 02, 2010

fäst!