fredag, mars 22, 2013

paris?

Plötsligt är vi nära att boka en liten resa till Paris. K har, jättekonstigt nog, aldrig varit i Paris. Eller ens Frankrike, trots att det mer eller mindre är hans favoritland. Jag har varit i Frankrike flera gånger, och även Paris. Men den där Paris-resan var fylld av spöregn plus att vi blev runtskjutsade överallt och jag har ingen koll på vad vi såg. Mer än Eiffeltornet. Så, hit me med era tips! Gärna var man ska bo. Vi funderar på Montmartre. Och ja, det har jättemycket med Amelie från Montmartre att göra.

4 kommentarer:

Kim sa...

Najj, bo inte i montmartre.... möjligtvis på hotel amour i 9e, annars i Marais för att vara nära schyssta ställen, runt canal st martin för att det är så fint och centralt eller runt typ bastille, eller kanske vid saint sulpice/Luxembourg/boulevard st-germain för elegant, klassisk pariskänsla.

egoistiska egon sa...

Tack! Men varför inte montmartre?

Kim sa...

Alltså...det finns ju såklart fina kvarter där också men de är blandande med rätt mycket skräp (extremt turistigt och på vissa håll nedgånget) plus långt bort? gillar man att promenera mycket och helst hålla sig ovan jord blir det lite långt om man ska hålla på och knata till och från montmartre hela tiden. om man bara varit väldigt lite i paris innan hade iaf jag valt att köra på något som är mer centralt alternativt så uberparisigt att man verkligen får pariskänsla, som i kvarteren runt st- germain des pres där du får det klassiska, 60-talsparis med gamla bistros och sartres stammishak och allt det där. det lite tjusiga paris. montmartre kan man hänga i lite en dag eller så, det tycker iaf jag räcker gott. och då egentligen försöka hålla sig så långt (eller iaf försöka hålla det kort) från sacre coeur och de omkringliggande torgen som möjligt eftersom det mest är krimskrams och försäljare.

egoistiska egon sa...

Tack!