tisdag, juni 03, 2014

en glimt av verkligheten?

Är med i diverse grupper på Facebook som handlar om föräldraskap på något sätt. De flesta är väldigt bra. Några gör mig helt fascinerad, som den barnvagnsgruppen jag skrivit om tidigare. Men inget slår för tillfället en grupp där vad sjutton som helst är tillåtet att diskutera gällande föräldraskap. Mina fördomar bekräftas på löpande band då många är unga, flera är öppna med att de röstar på SD, att pappor åker in i fängelse, att de varit på behandlingshem, att de blivit våldtagna som barn, att de har problem med Kronofogden och att deras barn blir misshandlade av släktingar. Jag har varit påväg att lämna gruppen flera gånger, men jag kan inte. Jag är för nyfiken. Och för fascinerad. Och tänker att det är kanske bra att få en inblick i en verklighet som inte är min, men som faktiskt är jävligt mångas? Jag kanske kan byta mina fördomar mot förståelse? Jag vet inte. Eller så är jag bara för nyfiken.

4 kommentarer:

Erika sa...

Hjälp, det låter ju helt hysteriskt! Vad bra man har det, eller nåt... Om du har ngn bra föräldragrupp får du gärna bjuda in mig i sommar! SD/Kronofogde/fängselsegruppen kan jag avvakta en stund med :)

Schmarro sa...

Detta är mina favoriter: amningshjälpens slutna grupp, vi som flaskmatar vårt barn, samt den här godbiten: nära föräldraskap. TIPZ.

egoistiska egon sa...

Ja, älsk på amningshjälpen! Nära föräldraskap har jag hört gott om. Ska nog kolla in den bättre.

Colombialiv sa...

Åh hjälp. Jag skulle nog inte palla en sådan grupp.