lördag, december 27, 2014

frågar man så svarar jag.

Johanna har gett mig i uppdrag att svara på frågor. OKEJRÅ! (hundra år senare bara)

1. Vad är du mest nöjd med av allt du åstadkommit 2014?
Att jag klarade en förlossning och födde ett friskt och välmående barn. Herregud så klysch, men så himla sant. Är så jävla stolt över att jag klarade förlossningen bra. Utan panik, utan dödsångest, utan annan smärtlindring än lustgas och andning*. (Att jag sen fått men efteråt är en annan femma)

2. Vad skrämmer dig i livet?
Är ju ganska rädd för att fatta beslut, så jag säger det: att fatta beslut skrämmer mig.

3. Vem ser du upp till och varför?
Människor som vet vad de vill och står för det.

4. Vilket är ditt bästa lifehack? (Du vet upptäckter som "revolutionerat" din vardag, typ att upptäcka att det finns vitlök på burk, att det inte svider i ögonen om man sköljer kniven i vatten innan man hackar lök osv).
Att ha en skitbra kaffemaskin som du vägrar lära dig, så din sambo är tvungen att vara den som serverar dig latte varje gång. Hehe.

5. Vad gör du när ingen ser dig?
Petar bort snor i näsan? Jag är så himla ofta lite snorig, utan att vara förkyld.

6. Skänker du pengar till tiggare på gatan? Varför/varför inte?
Ibland. 9 gånger av 10 skänker jag inte, men det handlar mest om att jag passerar 4-5 tiggare bara på vägen till jobbet. Jag kan inte ge alla varje gång. De som är utanför vår matbutik får mest av mig. Pantburkskvitton, pantburkar, ibland något att äta, en filt osv. Men som sagt: oftast ger jag ju inte. Skänker oftare pengar till de som kommer på tunnelbanan än de som sitter någonstans, vid närmare eftertanke.

7. Berätta om en situation du upplevt och lagt på minnet, men som du tidigare inte pratat med någon om.
Vad svårt. Just nu är jag i ett läge då jag känner att jag inte har så bra självkänsla när det kommer till mina vänskapsrelationer och funderar mycket över hur människor i min närhet kan tycka om mig mer och hur dålig jag är på att upprätthålla vissa relationer. Men det är ju egentligen fånigt, för jag vet att det bästa är ju när jag är jag. Men ja, det är snarare många mindre situationer jag funderar över om jag kan hantera annorlunda.

8. Vem var du under högstadiet?
Någon som inte riktigt kände att hon passade in där hon var. Att börja gymnasiet var en befrielse. Att få tycka det var roligt att gå i skolan, att få välja vänner, att slippa höra nedsättande ord om mig själv varje dag.

9. Vad ångrar du med 2014, som du vill ändra på till nästa år?
Tror inte jag ångrar något egentligen. Gjorde det bästa av min situation. Går alltid att argumentera att jag hade kunnat ta ännu bättre vara på tiden som heltidsföräldraledig, men jag tyckte ju inte det var så skoj att vara hemma på heltid.

10. Ge mig din/ditt bästa 1. bok 2. låt 3. julklappstips
1 och 3. Gav bort Bea Usmas bok Expeditionen: en kärlekshistoria i julklapp, den är skitbra som julklapp. Men obs, måste vara den illustrerade versionen. 2. The Knifes Heartbeats kommer alltid vara världens bästa låt, tillsammans med New Orders Blue Monday.* Jag trodde att jag skulle skrika rakt ut av smärtor eftersom jag var så övertygad om att jag inte kunde tåla någon smärta. Därför är jag oerhört stolt över att jag inte behövde det, men lägger ingen värdering alls i vad andra använder för smärtlindring.

4 kommentarer:

Den där om Jenny sa...

Så väldigt konstigt att vi födde barn samma år.

inte skyldig sa...

Jag tycker i alla fall om dig massvis och det tror jag att det är många som gör för du är himla bra, tack och hej.

egoistiska egon sa...

Jenny: Ja, och ändå var vi inte ens gravida samtidigt? Årgång 14 är bra kidz.

Inte skyldig: Tack, puss.

Johanna sa...

Å kul att läsa svaren, tack! :) och det Inte skyldig skrev. Kram!