lördag, mars 01, 2008

regn ute = bullar inne.

För andra gången någonsin har jag bakat bullar. Använde färdig mix den här gången också, men jag känner mig duktig i alla fall. För det tar ju lå-å-ång tid att baka oavsett och det är snorsvårt att skära rullen till bullar. Det blir ju platt och inte alls så snyggt som proffsen gör. Men så är de ju experter också. Synd att det bara blir en tjugo bullar per gång, vi har redan fått ransonera. Ätit sex stycken, fryst in sex stycken (K protesterade mycket starkt) samt sparat åtta tills imorgon kväll då det är Settlerskväll med latte plus två bullar var på menyn.

19 kommentarer:

egoistiska egon sa...

du får smaka imorgon!

stambyte sa...

ÅH, ge mitt bakisjag några sådana bullar! De ser ju fantastiska ut!

Anonym sa...

Ser underbart gott ut! Nu inspirerade du mej till ett bullbak! :)

It´s all about me sa...

Jag bakade faktiskt bullar i natt och jag har fått in snitsen nu; det blir stora, jättegoda och går snabbt! :D

Lala Bing sa...

Smaskigt! Då leder du över mig, jag har bara bakat EN gång:) Men igår kom mamma och pappa hit med flera påsar nybakta bullar, mums:)

TORGNYSDOTTER sa...

jag överväger att flytta hem till er. Förklädd till husdjur eller så..? Eller julgran. Eller diskmaskin.

Joules sa...

Vilken underbar bild! Man känner lixom bulldoften bara av att titta på den.

egoistiska egon sa...

annaluna: bakar du på natten? :) jag måste öva lite mer känner jag. det är så svårt att skära dem från rullen! hur gör du?

saakon: de nybakta är bäst!

torgnysdotter: du är välkommen!

joules: tack!

It´s all about me sa...

Jag bakade mitt i natten, för martin och jag råkade somna efter träning kl 16...och vaknade runt 19:30, hoho. Helt omvänt dygn.

Vad tycker du är svårt med att skära dem från rullen? Det är bara att ta en matkniv (ej så vass) och..jag har aldrig tänkt på att det skulle vara svårt faktiskt, det funkar bra för mig. Sen gör det ju förvisso inget om de blir lite ojämna, de ser nästan godare ut så när de är färdig-gräddade!

Anne sa...

jamen ah sa gott det ser ut. sol ute, inga bullar...

egoistiska egon sa...

annaluna: jo, men de blir så platta när jag skär. förstår du? man "trycker ju till" dem när man skär. Jag kanske har en för vass kniv, vet icke. Ojämnheten är ok för mig, utan det är att de blir så avlånga/ovala att jag är tvungen att runda till dem lite när jag lägger dem i formarna.

anne: det var supergott :)

Emmama sa...

Det är så imponerande med folk som bakar bullar! Det ser så himla gott ut! Innan veckan är slut ska jag också ha bakat.. :)

egoistiska egon sa...

det ÄR gott. hur gick det med dina? det jobbigaste är att det tar sån TID tycker jag.

It´s all about me sa...

Ja, ha inte så vass kniv, ta en relativt knubbig matkniv så går det bättre att skära! Sen måste man alltid runda till dem lite (fast jag lägger dem direkt på papper, har dem inte i formar) Svaret är alltså att INTE ha en vass kniv! :D

Testa med vanilj- och kardemummafyllning nästa gång vetja, själv tycker jag det är godare än kanel! (Och mina bullar är gjorda så)

egoistiska egon sa...

då ska jag testa det nästa gång, tack! ska testa vanilj/kardemumma också. :) kanske i helgen redan...

Kenneth Grönwall sa...

Vaddå...vilken helg?

Emmama sa...

Mina blev very göttis men kanske inte så snygga eftersom det inte går att hitta nåt pärlsocker här.. Därav ingen bild men väl lite skryt på bloggen! :D Vad är det du jobbar med?

egoistiska egon sa...

kentson: ;)

emmama: är pärlsocker en svensk företeelse alltså? testa med lite hackade nötter istället kanske?
jag jobbar som webbredaktör. dvs producerar text och bild hela dagarna! hur kul som helst!

sture sa...

mitt tips är att knipsa av dom med fiskelina, lägg linan under rullen och dra åt så blir det fina bullar som inte plattas till, kanske svårt att förklara, men tänk er att man stryper av rullen med fiskelinan.