lördag, november 09, 2013

vad behöver man som nybliven, antagligen smått chockskadad, förälder?

Hen i magen för ju ett väldigt ståhej av sig. Konstant. Sen dagen vi kände första sparken har det liksom varit full rulle där i magen. Hej vad det går emellanåt. Och nu börjar det bli trångt. Och jag börjar fatta att jag inte bara är i det eviga tillståndet gravid utan att ungen faktiskt kan komma ut ganska snart. Jättemärkligt. Jättekonstigt! Därför funderar jag lite (jättemycket) på vad vi kanske vill ha i början när vi kommer hem med en ny familjemedlem. Har ni tips på vad som var oumbärligt för er sådär i början, de första veckorna?


Och här har vi det blivande barnet in action. 

(En söt grej är att när vi klappar magen så kommer hen farande som ett litet skott och liksom bööööökar sig så nära handen som möjligt. Som en liten katt som vill kela.)

11 kommentarer:

Anonym sa...

Vad gulligt med kelandet!

Första veckorna. Oj. Skötbord och bärsele (fast bärselen kom nog efter några veckor). Filtar. Napp. Jag behövde annars mest saker till mig. Barnet behövde typ inget. Jag behövde massor av mjukiskläder och bindor (man blöder ju en hel del ibörjan...). Smärtstillande. Amningsnapp och pump för att avlasta brösten (men för vissa funkar ju amningen jättebra. Inte för mig).

Anna Granström.

Anonym sa...

Jag behövde oxå en stabil partner att gråta emot, grät flera gånger om dagen. Och en välfylld kyl och frys. Man behöver liksom ta igen sig och vill helst slippa vara själv medan partnern handlar eller så. Alltså: fokusera på dig och vad du behöver efter. Barnet behöver knappt något ibörjan.

Anna G, igen.

Jenny sa...

Salva till liten rumpa, amninginlägg, febertermometer till öra, massor av tv-serier, bärsjal som kan användas innan bärselen, vin, kaffe, snacks, öronproppar, bebisfilt, tunn mössa, tjock mössa, pyttesmå blöjor, tvättlapp, lakan som har sån där plast på sig, flaska så att K också kan mata (tänk på att napparna till flaskan är olika stora), ersättning, napp, färdig mat i frysen, babypyjamas.

Allt behöver ni inte. Men det var en liten lista.

FransyskanH sa...

Ja - som Anna säger ovan: Barnet behöver främst er - ni behöver infryst mat i frysen / konserver / nudelsoppor! Samt bra filmer eller ännu bättre serier = kortare - att se om kvällarna när hen sover i ert knä och ni behöver tänka pâ nâgot annat!

Mirijam sa...

Läs igenom allt under labeln shopping på PreggoPreggo vettja! Både inlägg och kommentarer, så är du safe!

mvh/hade ALLT vi behövde när Sigge kom

http://preggopreggo.blogspot.se/search/label/shopping

S.W sa...

Bärsjal, amningskudde och myyyycket serier och film. Filtar. En bra vattenflaska. Mjuka amningsvänliga kläder. En lampa med mjuk belysning vid nattmatning.

Och sen är det så olika. Båda mina barn har velat sova själv, i egen säng. Amning har alltid funkat. De har sovit regelbundet och efter bara några veckor minst sex timmar i sträck på natten. Så för mig har det varit viktigt med bebissäng.

Lycka till <3

Towe sa...

Vad som fick mig att överleva; amningskudde, napp, sån där amningsnapp när amning har gett sår, amningsinlägg, bröstpump (hint min amning var jobbigt :) våtservetter och mjukisbyxor :)

egoistiska egon sa...

Tack för alla bra tips, och fortsätt gäräna!

Alexandra M-O sa...

Babynest är min bästa bebisgrej! Det fanns inte när Sockertoppen och Lil'Bro var små och jag och min bara "WOW VILKEN GREJ" i en jublande kör!

egoistiska egon sa...

Tack!

Beatrice sa...

Amningspump!
Du kanske aldrig behöver den, men NÄR du behöver den behöver du den NU!
Kommer aldrig upp i sitt rätta värde.