tisdag, november 27, 2007

beslutsångest är som starkast vid i-landsproblem.

Jag ska få en summa pengar. Ingen jättesumma som gör mig rik, inte ens tillfälligt, men ändå en summa så pass stor att jag kan använda den åtminstone som delbetalning till något vettigt. Problemet är att jag får välja mellan två alternativ hur jag vill ha dessa pengar.

1. Utbetalat i rena pengar.
Fördel: Jag kan använda pengarna till vad jag vill, när jag vill. Behöver lite pengar för framtida investeringar och betalningar som ska göras.
Nackdel: Skatt på pengarna. De ”försvinner” bland andra slantar och om ett halvår vet jag inte vad pengarna tog vägen.

2. Utbetalat i ett resepresentkort.
Fördel: Resa! Utan att betala för det!
Nackdel: Paris om en dryg vecka, Italien i maj. Till ingen av resorna kommer jag att kunna använda presentkortet. Då återstår att spara presentkortet till nästa höst då vi planerar att dra till NYC, eller att dra iväg på någon lyxweekend i vår, trots att vi inte kommer ha råd att göra av med en krona på plats.

Svårt det här. Skitsvårt faktiskt.

5 kommentarer:

Anne sa...

tricky och ändå. NYC NYC NYC.

egoistiska egon sa...

enligt er är alltså valet lätt. jag kanske borde lyssna på er? linda, jag räknar med att du följer med.

Anonym sa...

Jag hade tagit det i pengar och satt in dem på ett konto och försökt komma ihåg att jag har så o så mkt till en resa. Är det inte en viss tid på presentkortet, att det måste användas inom 1 år eller så, det brukar bli stressigt då tycker jag...

Anonym sa...

Sussie var det ja...

egoistiska egon sa...

sussie: problemet är ju att jag får mindre pengar då. typ 30% går ju bort i skatt... jag tror presentkortet är på 2-3år, så det är inte heller ngt problem. men det ska jag kolla.