måndag, augusti 30, 2010

mm, ärtsoppa!

söndag, augusti 29, 2010

jag kommer inte på något vettigare att blogga om...

...så det blir lite mer Popaganda. Skippade kameran med flit och tog bara några kassa med iphone. Men jag bjuder på dem ändå.

Familjen var fulla och glada och hade märkliga gäster.

Popagandas best kept secret fanns längst bort i öltältet som inte var något tält. Ingen kö!

Luftballonger luftballonger luftballonger och inte en droppe regn.

Popcornkalas innan Hot Chip. Minns att jag blev förvånad över att jag lyckades pricka folk i munnen med popcornen.

over and over.

Nu finns det klipp från Hot Chip uppe. Jävlar vilken dansfest det var. Kom för övrigt på att jag lyckades med konststycket att endast besöka festivalens bajamajor en (!) gång på två dagar. Att dricka vin istället för öl var med andra ord ett mycket smart drag.

popaganda.

Har youtube:at Popaganda 2010 och hitills hittat mig själv på ett klipp från Familjens spelning i fredags samt en enda riktigt bra film från Robyns grymma spelning. Inväntar något från Hot Chip igår som var ren och skär dansglädje i en timme. Idag dricker jag cola och är glad över att jag har bra musiksmak och omger mig med finaste människorna.

lördag, augusti 28, 2010

bröllopet en smällhet julilördag.

Brudtärnebuketten med blommor från brudens föräldrars trädgård. Som brudbuketten, fast lite mindre.

Det var varmt och vi svepte rosévin som vatten och hade hur trevligt som helst hela dagen och kvällen och natten.

Inte för att jag varit på så många bröllop, men hej vad jag gillar de bröllop som skiter i vad man ska göra och gör det som verkar roligt istället. Det blir så himla mycket bättre.

torsdag, augusti 26, 2010

etthundratio kronor mot tiotusen liter rent vatten.

Lönen är på kontot och Aktuellt rapporterade precis att insamlingarna till Pakistan går trögt. Översvämningarna, som motsvarar en yta lika stor som Sverige, har drabbat ungefär 17 miljoner (!) människor varav nästan hälften är barn. Tillgången till rent vatten är livsviktig, och enligt Unicef räcker 110 kronor till vattenreningstabletter som renar 10 000 liter vatten. Etthundratio kronor mot tiotusen liter rent vatten.

Unicef:
Skänk pengar här
eller
Sms:a LIV till 72900 för att skänka 50kr

Röda Korset:
Sms:a AKUT till 72 900 för att skänka 50 kr
Sms:a AKUT 100 till 72 900 för att skänka 100 kr
Sms:a AKUT 200 till 72 900 för att skänka 200 kr

Rädda barnen:
Skänk pengar här.

ses vi i helgen?

tisdag, augusti 24, 2010

tänker inte ropa HELLO förrän vi landat.

Linda och jag har börjat planera vår New York-resa med karta och grejer. Eller börjat och börjat, vi började göra en lista med restauranger, shopping etc redan i mars som har cirkulerat fram och tillbaka via mail med ämnesraden New York - THE LIST. Men nu är det sållning och pricka in på kartan som gäller. Vi åker snart. Och jag börjar få resfeber deluxe. Har skrivit om det förr, men det är faktiskt inte roligt. Det är inte kul att oroa sig, att ha svårt att sova/drömma mardrömmar. Å andra sidan har jag så jävla mycket annat att stå i just nu, inklusive orosmoment, att resfebern inte tagit över. Än så länge. Men å tredje sidan är det tio dagar kvar tills vi åker och mycket kan ju hända fram tills dess.

måndag, augusti 23, 2010

ett litet tips bara.

Förra veckan sändes Lena Sundströms dokumentär Dom kallas rasister. Mycket mycket sevärd och ni kan se den på tv4 Play här om ni inte redan sett den. Tänkte bara säga det.

söndag, augusti 22, 2010

kräftfest!

Jag är uppvuxen på svenska kräftor. En gång om året samlades hela byn nere i naturreservatet och la ut mjärdar och kräftburar och sen var det fest hela natten, fast så tyst som möjligt för att inte skrämma bort kräftorna. Älskade att smyga omkring i mörkret längs stigarna vid ån och vittja mjärdar, räkna och mäta kräftorna och signalera till grannarna på andra sidan ån med ficklamporna. Dagen efter var det full rulle i köket med krafsande okokta kräftor i plasthinkar överallt och röda döda kokta kräftor i mammas största kastrull med dill dill dill. Vi åt så det stod ut genom öronen och frös in resten. Fast kräftorna tog slut. Minns inte om det var pesten eller något annat men vi slutade fiska. Plötsligt blev svenska kräftor inget självklart, tvärtom. Första gången jag åt turkiska eller kanske kinesiska blev jag så förvånad över hur folk ens ville äta såna kräftor. Varför äta stenhårda kräftor med konstig smak när det finns svenska? Och det tycker jag fortfarande. Om det nu inte vore så förbannat jävla svårt att få tag på svenska kräftor när jag väl vill ha dem. Det blev inga i år till exempel. Fanns inga där vi skulle ha kräftskiva. Istället fick jag fatt på kräftan med miniklor från Turkiet. Lite oskarp, men han smakade okej.

åker lite tåg.

fredag, augusti 20, 2010

behövde inte köpa godis idag, någon ställde den här skålen bredvid mig.

note to self.

Sluta ta genvägen över fotbollsplanen på morgonen. Det är blött. Varje dag. Dina skor blir blöta och icke helt ologiskt får du sitta i strumporna på jobbet för att lufttorka dem. Varje dag. Sluta ta genvägen över fotbollsplanen. Sluta!

torsdag, augusti 19, 2010

blaha blaha.

Måndag + tisdag: Sömnproblem.
Igår: Massage.
Idag: Kinesiologi + sicko mycket att göra på jobbä.
Nu: Halvdöd.

För övrigt har jag byggt upp ett mycket osunt sockerberoende under sommaren. Vet inte hur jag ska ta mig ur det, för den här gången har jag faktiskt ingen lust att sluta äta godis och dricka läsk. Men, jag får väl köra det gamla vanliga tricket med att överdosera till illamående och sen sluta tvärt.

För övrigt nummer två längtar jag lite tills den andra webbredaktören kommer tillbaka från semestern så jag slipper göra två personers jobb.

tisdag, augusti 17, 2010

varsågod och skänk.

Är trött. Vill blogga. Orkar inte. Är dessutom lite grinig, eller typ rätt mycket, så jag ska nog lägga mig och läsa eller gå ett varv runt huset. Under tiden kan ni ju skänka en slant till Pakistan, för det har ni råd med. Antingen tar ni en minut och googlar upp hur ni kan skänka pengar, eller så använder ni telefonen och sms:ar valfritt alternativ av dessa:

Röda Korset:
Sms:a AKUT till 72 900 för att skänka 50 kr
Sms:a AKUT 100 till 72 900 för att skänka 100 kr
Sms:a AKUT 200 till 72 900 för att skänka 200 kr

UNICEF:
Sms:a LIV till 72 900 för att skänka 50 kr

måndag, augusti 16, 2010

tänk positivt!

Hörrni, vad mörkt det blir på kvällarna helt plötsligt. Men mysigt! Gillar årstidsväxlingarna. Samtidigt känns det inte så lajbans att tänka på att mörkret ute nu kommer vara mörkret redan på eftermiddagarna om några månader. Så vi skiter i att tänka på det nu och istället: Mörker! Tända lampor och ljus och mysa i soffan! Gött.

söndag, augusti 15, 2010

livet för en månad sen var inte jobbigare än så här:


En av semesterns bästa bilder togs med min iphone.
Helt oredigerat bara fördjävla härligt.

söndag.

Vaknade skithungrig halv nio. Åt en macka och drack ett glas saft. Kollade på tv i tjugo minuter innan jag tryckte in en öronpropp (inte alltid roligt att bo bredvid en fotbollsplan, framförallt inte när det är fotbollsturnering inklusive vuvuzelor) och somnade om. Vaknade halv ett och insåg att jag inte bara är lite lätt bakfull, jag har även mensvärk from hell. Kombinationen är väl inte helfestlig så jag tror jag ska skjuta upp dagens planer på promenad och plantera om blommor en stund till och parkera mig själv i horisontalläge på balkongen.

fredag, augusti 13, 2010

varför välja en färg?

tjena filifjonkan.

Har faktiskt aldrig läst Mumin-böckerna men Beatrix var ändå snäll och berättade vem av karaktärerna jag är: Filifjonkan.

Filifjonkan är en lång, smal och lite osäker figur. Hon är rättfram, ärlig
och ångestfylld. Hon är en organisatör som längtar efter oordning. Och hon är
rädd för allt som kryper och krälar. När det stormar kastar hon sig ut och
älskar det. En mycket spännande och komplex figur. Hon söker oordning för att
ordna upp den.

Lite otäckt faktiskt.

nu: repeatrepeatrepeat.

Sitter och skriver ett litet nätt strategidokument med alldeles för många sidor och försöker att andas lugnt plötsligt dyker en låt upp på P3 som jag bara VafanÄrDetSomLåterSåBra? Det var detta.

onsdag, augusti 11, 2010

och kroppen bara skriiiiiiker av glädje.

tisdag, augusti 10, 2010

vatten.

En av de stora nackdelarna med där jag bodde i nitton år är avsaknaden av vatten. Förutom den där ån som rinner genom ravinen finns det i stort sett ingenting. Är det badväder får man välja mellan alternativen att plaska i ån som bland annat består av avloppsvatten, åka bil en mil för att bada i en utomhuspool eller åka bil minst en och en halv mil för att trängas vid en sjö. Så lyckan över att tillbringa stora delar av somrarna och vår lediga tid vid havet är total. Hur mycket jag än älskar skog och behöver det för att må bra så är havet svårslaget.

måndag, augusti 09, 2010

det här var min granne i nitton år.

Ett stenkast, bokstavligt talat, från gården där jag är uppvuxen finns ett naturreservat. Det är en ravin med tropiskt klimat. Magiskt. Och det här tyckte jag självklart inte var något speciellt alls förrän jag flyttade därifrån.

söndag, augusti 08, 2010

om livets korthet.

En av de där semestersommarkvällarna drack vi mojitos och irish coffe och Tove tog plötsligt upp en papperslapp ur plånboken och sa att hon måste läsa ett citat som hon fått av en vän.

[Människor] äro ivrigt sysselsatta med planer på att förbättra sitt liv /.../ Men detta siktande på framtiden innebär en stor livsförlust. Det flyttar fram varje dag, det rycker bort det närvarande medan det ger löften för ett ovisst kommande. Det största hindret för ett verkligen liv är den förväntan som beror av morgondagen, men förlorar den dag som är. Du ordnar och ombesörjer vad som ligger i ett ovisst ödes hand, men vad du har i din egen hand det låter du fara /.../ Deras liv är ytterst kort, som jämt äro i sysselsättning.

Visst är det som du och jag? sa hon och både jag och K nickade och skrattade. Joråsåatte. Vet ni när det är skrivet? 50 år efter Kristus! Människor har alltid varit konstiga, som vi är.

Och på något sätt var det jävligt skönt att höra.

här bodde jag i nitton år.

lördag, augusti 07, 2010

andra kvartalet (bättre jättesent än aldrig).

Okej, det här blogginlägget borde ha skrivits för drygt en månad sen men det kom minst sagt lite grejer emellan. Typ semester och solsken. I alla fall, här är vad jag läste under andra kvartalet i år plus betygsättning på bok.nu. Enligt betygsättningen läste jag jävligt bra böcker under andra kvartalet, vilket känns relativt okej med verkligheten. Vad jag läste första kvartalet hittar ni om ni klickar här.

Berättelsen om Pi - Yann Martel
4 av 5
Jag stör mig på den här boken och ändå är det därför den är så bra. Är nog även en fantastisk bok till grund för en bokdiskussion.

Utan ett ord - Linwood Barclay
4 av 5
Sträckläste. Blev rädd. Störde mig varken på språk eller händelseförlopp, som jag vanligtvis brukar kunna göra.

Google-koden - Andreas Ekström
4 av 5
Mycket mycket intressant om Googles historia, idag och även lite framtid. En bok som är så högaktuell att den snart blir inaktuell.

Tipping the velvet - Sarah Waters
4 av 5
Den här boken var något jag vanligtvis inte läser i form av när den utspelar sig eller ämne, och kanske det bidrog till att jag gillade den väldigt mycket.

Precious - Sapphire
5 av 5
Magiskt språk. Om någon vill läsa (vilket jag tycker att alla ska, även om ni sett filmen (det har inte jag)) måste ni läsa originalspråk. Måste!

Berlinerpopplarna - Anne B. Ragde
3 av 5
Bra läsning och samtidigt lite lätt lamt och tråkigt.

Smuts - Katarina Wennstam
2 av 5
Högaktuellt ämne i o m polischefen som blivit dömd, men lite väl förutsägbar och förlorar då lite trovärdighet. Tyvärr.

Marknadsföring och kommunikation i sociala medier - Lena Carlsson
4 av 5
Bra, konkret, lättläst som alla som jobbar med marknadsföring idag borde läsa. Även om man redan har koll på sociala medier ger den bra inspiration och tips. Fungerar även utmärkt som uppslagsbok.

Bright Shiny Morning - James Frey
5 av 5
Älska! Språket! Det här är så magiskt skrivet att jag liksom blir kär av att läsa, trots att boken framställer Los Angeles i ganska dålig dager. För övrigt finns den inte på svenska och kommer inte översättas, vilket är trist och samtidigt bra för då tvingas ni läsa den på orignalspråk. Haha!

De galnas hus - Karin Fossum
4 av 5
Som Gökboet, fast på norska. Och kanske lite varmare. Lever kvar i hjärnan långt efteråt.

fredag, augusti 06, 2010

förklaring.

Först bloggas det asmycket, sen bloggas det inte alls.
Vaffö? Jobba!

Fast nu är det ju helg, så vem vet, om ni har tur lär bloggandet gå varmt. Har ni otur har jag ett liv.

För övrigt: precis som resten av bloggvärlden och typ hela Sverige gillas det här jättemycketjättemycket:

onsdag, augusti 04, 2010

smoke.

tisdag, augusti 03, 2010

Zzz.

Att börja jobba efter semestern innebär att man plötsligt sover som en klubbad säl på nätterna och är väldigt trött väldigt tidigt och har ingen ork och tänker att ikväll, ikväll ska jag sova SKITTIDIGT, typ redan klockan 21.30! Men ändå sitter man här, 22.07, och drar lite i håret och tänker att jag kanske ska borsta tänderna men jag lyckas inte lyfta röven ur stolen.

måndag, augusti 02, 2010

cykla.

okej, jag fattar.



skryt? ja.

Semestern är slut, men jag tänker inte hänga läpp för det! Jag tänker nämligen att om drygt en månad traskar jag omkring i New York och om fyra och en halv månad latar jag mig på stranden i Thailand. Så, do not feel sorry for me liksom. Apropå det måste jag bara rabbla hur mycket jag rest de senaste åren och tillägga: JAG ÄLSKAR DET.

2007: Madeira, Paris
2008: Berlin, Wien, Italien (via Tyskland och Schweiz), London, Mallorca.
2009: Köpenhamn, London, New York.
2010: London, Berlin och så NYC och Thailand inbokat + förhoppningsvis någon jobbresa.


End of skryt med en bild från Örebro(!):

söndag, augusti 01, 2010

mer om facebook.

Gillar (fatta hur briljant det är av ett företag att lyckas göra ett verb (gilla) synonymt med sitt varumärke (Facebook)!) att så många har något att säga om statusuppdateringar och det finns ju egentligen hur mycket som helst att säga. Blir därför lite extra glad när jag läser artikeln Facebook har sprängt jantelagen, skriven av en av mina favoritskribenter, Anders Mildner. Klicka här och läs! Läs läs läs. (Ja, idag måste ni läsa mycket, men herregud, det är söndag och ni sitter antagligen ändå bara och slösurfar lite grann på måfå sådär som alla gör på söndagar)

detta ska ni läsa idag.

Tänkte blogga om SvDs artikel om Wikpedia, "Experiment med fakta", igår men hann inte. Och tur var väl det, för idag hittade jag ett blogginlägg skrivet av Lennart Guldbrandsson som är den intervjuade i artikeln. Förutom att det är mycket läsvärt för alla som någon gång använder sig av Wikipedia älskar jag att hitta och läsa två sidor av samma mynt. Så, läs artikeln och läs sen blogginlägget.