måndag, maj 14, 2012

hur gör ni?

Ni som mår rätt dåligt under mensens första dagar, hur gör ni på jobbet? Alltså, berättar ni att ni är lite sänkta pga just mensen eller håller ni modet uppe? Jag kan må så kass i perioder (typ en timme hit och dit) under de första dagarna att jag VILL berätta så folk fattar. Men vågar inte pga tror att de ska känna sig väldigt obekväma. Och ja, i mitt fall tror jag att det spelar roll att det finns sex män på mitt kontor och att jag är ensam tjej. Tyvärr.

2 kommentarer:

Erika sa...

Vi har en avdelning med 4 killar och en 1 tjej och hon är väldigt öppen med sina olika problem som för det mesta är relaterade till att hon är kvinna. Dom verkar inte bry sig så mycket. Du får köra nån slags humoristisk ice breaker så är det kanske enklare sen? Hehe. Själv hör jag till den lilla (?) skaran som aldrig mår speciellt annorlunda när jag har mens. Det bara tuffar på liksom.

Johanna sa...

På GP-jobbet säger jag det inte. Där är det tre medelålders män och jag, och well, även om de är hur sköna som helst osv känns det bara inte som att de vill veta saker om min mens.

På frilanskontoret däremot, där vi är 13 st personer i ungefär min ålder vara de flesta är kvinnor, säger jag direkt om jag är grinig/trött/hängig pga av mens och alla förstår.

Och alltså, fan vad kasst man kan må. När jag var yngre märkte jag knappt någon skillnad, nu för tiden brukar jag tro att hela världen ska gå under typ. Skönt att det inte varar så länge.