måndag, augusti 31, 2009

livet med förjävla långa ben blandar och ger.

Ungefär vart tredje år ger jag mig ut på jakt efter ett par mysbyxor. Jag älskar nämligen mjuka sköna mysbyxor. Men jag har hittills ännu aldrig hittat några som passar. En gång i högstadiet hittade jag ett par vindbrallor som hade ganska skönt foder och fungerade som ett bra substitut i ganska många år. Men sedan dess har jag kammat noll. Vid varje försök blir jag så förbannad att det tar tre år innan jag försöker igen. Men rätt ofta är det komiskt också. Som det tjusiga gråa paret på den suddiga mobilkamerabilden. Herrmodell i strl S. Jag skrattade när jag såg mig själv i spegeln. Även om de var de som satt bäst köpte jag dem såklart inte. Nån jävla måtta får det liksom vara, även om det handlar om ett par hett efterlängtade mysbyxor.

idag producerar jag banners och lyssnar på den här på repeat:


Empire of the Sun - We Are The People

söndag, augusti 30, 2009

söt som socker.


Hängde med världens finaste unge förra helgen. Lekte i sandlådan och så vidare. Han har börjat på dagis nu. Fatta stor unge! Mitt hjärta smälter bara jag tänker på honom. Han är så jävla cool.

åtta månaders läsande.

I juni tänkte jag göra en lista över lästa böcker senaste halvåret. Nu är det strax september, så det får bli en lista över de böcker jag läst senaste åtta månaderna.

Skattsökaren - J. M. G. Le Clézio
Grisfesten - Leif GW Persson
Att tro på Mister Pip - Lloyd Jones
En halv gul sol - Chimamanda Ngozi Adichie
Den osynliga väggen - Harry Bernstein
Fräls oss från ondo - William Diehl
The Lollypop Shoes - Joanne Harris
Fladdermusmannen - Jo Nesbø
Odjuret - Roslund & Hellström
Sen tar vi Berlin - Moa-Lina Corall
The Sorrows of an American - Siri Hustvedt
Infiltratören - Lars Weirup
Ängelns lek - Carloz Ruiz Zafron
Profitörerna - Leif GW Persson
Karlstad Zoologiska - Hanna Hellquist
Diagnos Duktig - Jennie Sjögren & Tinni Ernsjöö Rappe
I skuggan av ett brott - Helena Henschen
Samhällsbärarna - Leif GW Persson
Den som dödar draken - Leif GW Persson
Mig äger ingen - Åsa Lindeborg
The Brief Wondrous Life of Oscar Wao - Junot Diaz
Underdog - Torbjörn Flygt
En ovanligt torr sommar - Peter Robinson
Är det någon där? - Marian Keyes

... och har precis börjat på The Book Thief - Markus Zusak, men har verkligen inte kommit igång ännu.

Ingen av böckerna har varit dålig, men det finns några jag gillade lite mer än alla andra. Samhällsbärarna är Leffe GWs absolut bästa bok (och jag har faktiskt läst alla!). Karlstad Zoologiska är skitrolig. The Brief Wondrous Life of Oscar Wao liknar inget jag läst tidigare och märkligt nog störde jag mig inte ens på att mycket av den spanska konversationen inte ens var översatt. Fräls oss från ondo var otäck. Samma författare som skrev boken Primal Fear som blev filmen, och har ni sett den fattar ni vad jag menar. Mig äger ingen och Underdog behöver väl egentligen inga kommentarer, jag är nog sist i Sverige med att läsa dem. Infiltratören är en av de bästa reportageböckerna jag läst, lite åt Lasermannen hållet. Den som gillade boken och/eller filmen Chocolat måste läsa uppföljaren The Lollypop Shoes. Söt och fin och gjorde mig extremt sugen på choklad och att åka till Paris.

lördag, augusti 29, 2009

tillägg.

Mamma och pappa kommer ju också! Med en hel låda med okända pryttlar och en miniteakbyrå. Och med nyplockad svamp! Har du stampkniv? frågade mamma på telefon. Jag svarade, mycket klokt, med frågan om vad en stampkniv är. SVAMPKNIV gastade mamma. Yogan var svinjobbig idag. Låren är icke speciellt kaxiga just nu. Vår bästa instruktör kallade mig och Linda för Systrarna. Inte direkt första gången vi får höra att vi är syskon. Ganska fint faktiskt. Nu - sol på balkongen. HEJ.

just nu.

51 bananflugelik (totalt 116 döda)
Yoga om en halvtimme med Linda.
Sen fika.
Och solen skiner.

Så jävla fint!

torsdag, augusti 27, 2009

och toast skagen eller fruktsallad med apelsin eller min favoritsmoothie.

Är ensam hemma. Köpte med mig souvlaki hem, läste nya Resumé, räknade bananflugelik. Det var kul. Sen har jag mest varit på dåligt humör. Varit irriterad i flera dagar. Trött. Fick en attack av akut-hunger-nu-svimmar-jag häromdagen, den första på flera månader. Stod framför kexchokladhyllan och kände kallsvetten öka i styrka och tänkte Nu köper jag choklad och skiter i allt! Men det gjorde jag ju såklart inte, jag köpte cashewnötter och en banan och en festis och överlevde. Sen dess har jag varit sur. Jag har ju mått så bra i några veckor. Haft dagar då kroppen fungerat på ett sätt jag inte minns att den någonsin gjort. Jag har mått så bra! Det här är säkert bara en tillfällig svacka, men det är nu det är så jävla lätt att tänka att jag kanske aldrig mer kan käka en nybakad fralla med ost eller en kanelbulle eller tsatsiki till souvlakin eller kebabsås eller mozarella eller färsk pasta eller en baguette med brie och salami. Eller äta ett kinderägg eller en snickers eller dricka en fanta eller äta kycklingspett med jordnötsås.

lägesrapport.

Vi har haft noggrann koll på den magiska blandningen sen i söndags. Fört protokoll och så vidare:

Söndag
22:45 9 döda

Måndag
02.10 11 döda
06.50 12 döda
07.25 13 döda
09.30 15 döda
18.25 15 döda
(Här fick jag för mig att den magiska blandningen bara var magisk när den var färsk, så jag blandade en till skål med magisk blandning och ställde bredvid den gamla magiska blandningen )
22.25 16 + 1 döda

Tisdag
06.55 20 + 4 döda
19.00 21 + 6 döda
20.30 22 + 7 döda
22.05 31 döda (tyvärr saknas exakt uppdatering per skål av magisk blandning)

Onsdag
06.47 36 döda
18.30 30 + 22 döda (vad hände?)

Torsdag
20.25 37 + 28 döda

Vi har förnärvarande alltså 65 bananflugelik som skvalpar runt i ättikdiskmedelvatten. Börjar bli jobbigt att räkna, så jag tycker vi börjar om på ny kula nu. Nytt protokoll och så vidare.

söndag, augusti 23, 2009

bara 499 992 stycken kvar nu.

En banan och ett päron har på en helg lyckats generera en halv miljon bananflugor. Ställde en magisk blandning av vinäger, vatten och diskmedel bredvid själva brottsplatsen. Efter att jag läst näringslivsdelen och kulturdelen kollade jag ner i den magiska blandningen och hittade åtta döda blomflugor på botten. Åtta stycken! gastade jag till K, som befann sig ungefär två meter bort. Fyfan! Vilka jävla idioter! svarade han.
Precis så.

Fast nu, typ kvällsmat och 100 lästa blogginlägg senare är det fortfarande bara åtta på botten.

fredag, augusti 21, 2009

jag har egentligen inget vettigt att säga.

Idag har jag skrivit tre gånger att det i tisdags var den 18 november. Därefter skrev jag att det var den 18 september. Augusti. Det är fortfarande AUGUSTI. Augusti! Augusti Augusti Augusti Augusti Augusti Augusti Augusti Augusti Augusti Augusti Augusti. Augusti. Vilket för övrigt är ett ganska märkligt ord. Precis som bibliotek. Någon av våra grannar har skrivit bibilijotek på en flyttkartong i deras förråd. Såg det igår. Ganska sött faktiskt.

torsdag, augusti 20, 2009

på tal om det: min kille är bra på att ge mig fina komplimanger.

- Du skulle passa perfekt som en gif-animation! Alla skulle vilja ha dig som avatar!

en komplimang är alltid en komplimang.

- Ursäkta, var har du köpt dina skor?
Det var första gången någon kommit fram till mig och frågat eller sagt något om min klädsel. Det kändes fint. På något sätt förtogs glädjen något när jag började reflektera över att hon som frågade själv var 50+ och inte hade speciellt roliga kläder på sig. Hrm?

tisdag, augusti 18, 2009

bara för att jag egentligen inte får shoppa något just nu.

Jag har fingrat på den här skärbrädan i flera år och den här väskan i ett halvår eller så. Dyra, kanske inte nödvändiga prylar. Fast ack så jävla snygga. Men om jag räknar pengarna när vi kommit hem från New York och slantarna räcker, då måste det väl vara okej att köpa? Eller hur? Eller hur? Mhm? Ja-a?

Ps. Fast ska vi prata riiiiiktigt dyra kanske inte nödvändiga prylar måste jag ju nämna den här pärlan. Åhhhhh.

femton (typ) böcker jag kommer ihåg.

Utmaning från Matilda:
”Fifteen books you've read that will always stick with you. First fifteen you can recall in no more than 15 minutes.”

Dösvårt!

Tummelisa - H C Andersen
Den hemlighetsfulla ön - Jules Verne
The Handmaid's Tale - Margret Atwood
Tusen små bitar - James Frey
Ok Amen - Nina Solomin
Kejsarn av Portugallien - Selma Lagerlöf
A thousand splendid suns - Khaled Hosseini
Liftarens guide till galaxen - Douglas Addams
Lasermannen - Gellert Tamas
1984 - George Orwell

Plus Enid Blytons Fem-böcker och Mysterie-böcker som jag läste om och om och om och om igen när jag var liten. Totalt blir det fler än femton, samtidigt som jag på rak arm inte kommer ihåg en enda Enid Blyton-titel utan att googla.

Tycker att Beatrix Vnunk, Emmama och Jenny ska göra utmaningen.

söndag, augusti 16, 2009

ja må jag leva - igen!

Idag fick jag min födelsedagspresent. Vi puttrade omkring i skärgården i tre timmar samtidigt som vi åt en finfin brunch. Det är jobbigt att behöva låtsas som att godsakerna jag inte kan äta längre inte existerar, men det positiva är att jag slipper beslutsångest över vad jag ska välja att äta och så vidare. Plus att det jag väl äter nästan alltid är skitgott ändå. Till exempel är jag fortfarande mätt.

chokoläääde.

Just nu är min blogg jävligt tråkig, men det skiter jag i. Istället ger jag er det bästa receptet på chokladbollar:

Chokladbollar
100g smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
3 dl havregryn
3 msk espressokaffe
pärlsocker till garnering

Blanda ingredienserna. Gör små bollar och rulla i pärlsockret. ÄT och bli lycklig.

karlstad zoologiska.

Läste Hanna Hellquists bok Karlstad Zoologiska tidigare i somras. Den handlar mest om uppväxten med hennes pappa och är skitrolig på ett sådär lagom allvarligt vis. Nu har hennes pappa dött. Känns som att krönikan kan hamna som ett sista kapitel, eller förord, eller prolog eller epilog eller i alla fall någonting i boken när pocketversionen kommer ut. Oavsett är boken att rekommendera.

lördag, augusti 15, 2009

den här vill jag ha på väggen.

torsdag, augusti 13, 2009

lefty.

Idag är det vänsterhäntas dag. Jag är vänsterhänt. K är vänsterhänt. Min pappa är vänsterhänt. Grattis till oss liksom!

tisdag, augusti 11, 2009

stammis!

Efter tre veckors semester möttes jag ändå av ett Tjena! Sojalatte? av kaffekillen idag på Espresso House.
Me like.

söndag, augusti 09, 2009

så här har vi haft det i tre veckor.







visserligen snart två veckor gammal, men det är ju sommar och tiden liksom flyter ihop och spelar mindre roll.

Det här kan vara den roligaste sågningen och bästa recensionen jag någonsin läst. Jag har försökt välja ut något citat för att illustrera, men kan icke välja.

måndag, augusti 03, 2009

jag har surfat recept i en timme utan lycka.

Ge mig ett vettigt recept* på bröd som ej innehåller vete**, mjölkprodukter*** och apelsin och jag kommer antagligen att vara dig evigt tacksam.

* Har aldrig bakat bröd förut. Det ska alltså inte vara något jävla hitech-brödbakande med deg som ska fipplas med i flera dygn eller avancerade ingredienser.
** Glutenfria mjölmixer fungerar inte eftersom de innehåller vetestärkelse, även dinkelmjöl, grahamsmjöl och rågsikt osv innehåller vete.
*** Mjölk/smör/grädde går ofta att ersätta, däremot går det inte med filmjölk och ost.