Gott folk, jag behöver ett enkelt (upprepar: enkelt) recept på en potatissallad som går 1. fort att göra och 2. inte innehåller mjölk. Kan ni hjälp mig? Jag mycket tacksam.
i'd say nypotatis, kapris och rödlök. har lyckats glömma bort den jag gjort tidigare år men efter en snabb googling lät den här rätt god:
Ingredienser 600 g potatis (kokt och skalad) 1 rödlök (skuren i ringar) 1 vitlöksklyfta (pressad) ½ dl balsamicovinäger ½ dl basilika (färsk och hackad) 3 msk gräslök (finskuren) 3 msk olivolja 2 msk kapris 1 paprika (röd och strimlad) 1 tsk strösocker ½ tsk tabasco Salt Svartpeppar
Gör så här Koka upp vinäger och olivolja. Tillsätt lök, vitlök och paprika. Låt det hela koka en minut. Skiva potatisen lägg den i en serveringsskål och häll den varma vinägerblandningen över potatisen. Blanda i gräslök, basilika, kapris, strösocker och tabasco. Smaka av med salt och svartpeppar.
färskpotatis massor av gräslök vårlök rödlök (ja, det är gott med lök) körsbärstomater (med det kletiga gojset i mitten bortskrapat, men det är ju en smaksak). avocado fetaost
Höll över vinegrett gjord på: balsamvinäger, lite senap, någon olja och en skvätt citron.
Jag gör alltid potatissallad utan mjölkprodukter. Gör som typ med en pastasallad, dvs med alla grönsaker jag tycker är goda. Bara inte så mycket ren sallad, utan mer grönsaker. Och så gör jag en god dressing till det. Typ med dijon, olja och vatten eller en med persilja, vitlök, basilika, olja och balsamvinäger som man mixar. Eller med limeskal och -saft och olja och grejer. Egentligen kan man ta vilken sorts dressing man tycker om och hälla över nykokt färskpotatis. Man kan knappt misslyckas.
Trettiofyra år, ett barn: F, en sambo: K. Ett jobb med "digital" i titeln. Stockholm, lägenhet, men längtar efter ett hus. Borde skaffa ett fritidsintresse. Eller? Hej!
8 kommentarer:
i'd say nypotatis, kapris och rödlök. har lyckats glömma bort den jag gjort tidigare år men efter en snabb googling lät den här rätt god:
Ingredienser
600 g potatis (kokt och skalad)
1 rödlök (skuren i ringar)
1 vitlöksklyfta (pressad)
½ dl balsamicovinäger
½ dl basilika (färsk och hackad)
3 msk gräslök (finskuren)
3 msk olivolja
2 msk kapris
1 paprika (röd och strimlad)
1 tsk strösocker
½ tsk tabasco
Salt
Svartpeppar
Gör så här
Koka upp vinäger och olivolja.
Tillsätt lök, vitlök och paprika. Låt det hela koka en minut.
Skiva potatisen lägg den i en serveringsskål och häll den varma vinägerblandningen över potatisen.
Blanda i gräslök, basilika, kapris, strösocker och tabasco.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera med grillat kött och tzatziki.
(burkpotatis, tips för den late/tidseffektiva)
Jag brukar köra färskpotatis, körsbärstomater, ruccola, rödlök och så dressing på olja, balsamvinäger och dijonsenap. Går snabbt och är sjukt gott!
Jag skulle köra i:
färskpotatis
massor av gräslök
vårlök
rödlök (ja, det är gott med lök)
körsbärstomater (med det kletiga gojset i mitten bortskrapat, men det är ju en smaksak).
avocado
fetaost
Höll över vinegrett gjord på:
balsamvinäger, lite senap, någon olja och en skvätt citron.
Jag gör alltid potatissallad utan mjölkprodukter. Gör som typ med en pastasallad, dvs med alla grönsaker jag tycker är goda. Bara inte så mycket ren sallad, utan mer grönsaker.
Och så gör jag en god dressing till det. Typ med dijon, olja och vatten eller en med persilja, vitlök, basilika, olja och balsamvinäger som man mixar. Eller med limeskal och -saft och olja och grejer. Egentligen kan man ta vilken sorts dressing man tycker om och hälla över nykokt färskpotatis. Man kan knappt misslyckas.
Här är repecptet på den ena dressingen: http://magkansla.blogspot.com/2011/05/valborgsmaten.html
Tack snälla för alla tips!
Skicka en kommentar