onsdag, mars 18, 2015

plötsligt händer det.

I augusti ska F börja på förskola. Detta upprepar vi cirka trehundra gånger per dag just nu då alla, ja alla, frågar om F ska börja förskolan nu när jag börjar jobba heltid. Nej det ska han inte, han ska vara med sin pappa på heltid. Vill tro att detta ständiga frågande handlar mer om att F är i förskoleåldern än att det just är min, dvs mammans, föräldraledighet som tar slut, men ibland undrar en ju.

I alla fall. Plötsligt smattrar det till och det kommer sms och mail om att vi blivit erbjudna förskoleplats och måste tacka ja inom fem dagar. Hann bli livrädd för att vi gjort något fel innan jag insåg att vi fått en plats på en förskola vi valt, med start i augusti. Den ska öppna först i augusti så vi har ingen aning om den är bra eller inte egentligen, men förskolechefen har K träffat när han besökte en annan förskola och fick ett jävla bra intryck. Och den kommer ligga praktiskt i förhållande till tunnelbana. Och vi kommer stå kvar i kön ifall vi får någon av de valen vi hellre vill ha. Men alltså, lättnaden jag känner efter att redan nu veta att vi säkert får en förskola vi önskat? Visste inte ens att jag var orolig.

3 kommentarer:

Johanna sa...

å hurra, vad skönt!

SARA sa...

Grattis!! Gud vad skönt! Står själv på plats 711(!) till vårt förstahandsval och har insett att det nog blir garantiplats här, vilket säkert blir jättebra det med sålänge det ligger någorlunda nära hemmet. Men nytt låter fint, och bra förskolechef likaså!

Josefine sa...

Skönt! Det är nervöst innan man vet var de små liven hamnar nånstans. Är precis lika nervös den här gången när vi ska börja kolla runt (+ att det känns bisarrt att behöva leta innan ungen ens kan sitta!).