torsdag, mars 12, 2009

jag gillar att betala tv-licens.

Klockan 22.30 visas den smått fantastiska ryska filmen Återkomsten på svt2. Den bör ses, om inte annat för att bara förstå hur snygg en film faktiskt kan vara. Före dess är det Aktuellt med fördjupning som är så mycket mer intressant än alla annan snabbrabbling av nyheter. Nyss var det Hype, igår var det Babel och dagen före det säsongspremiären av Kobra. Så fort de säger Hejdå, vi ses om en vecka! längtar man till nästan program. Visserligen missade vi Kobra eftersom vi var på bio (såg The Wrestler, helt okej) men det går ju alltid att se i efterhand på nätet. Såklart. Public Service är så fint! Jag tycker ju så himla mycket om radion också. Men det får bli i ett annat inlägg.

12 kommentarer:

It´s all about me sa...

jag gillar inte att betala någonting, så mycket free stuff som möjligt tack :D (fast jag fattar ju själv att det inte funkar så i samhället; om alla vore som jag skulle hela systemet förfalla)


Var the wrestler bra? Den var på förhandsvisning förut men vi orkade inte gå/kunde inte den dagen.

egoistiska egon sa...

Har man inte råd är det ju såklart inte kul att betala, men det jag faktiskt kan tycka är riktigt skönt nu när man har pengar är just att betala. Att välja vad man lägger pengarna på, att välja efter vad man tycker är bra/vill ha/vill stödja istället bara för att gå efter vad som är gratis. Men det där med gratis ligger kvar ganska tydligt ändå, senast idag var jag på väg att ta ett glas cola på jobbet bara för att det fanns och var gratis, inte för att jag egentligen ville ha.

Den var helt ok! En fin film liksom, inget mer än så.

TORGNYSDOTTER sa...

Jag gillar också att betala licens. Jättemycket.

Eller som en kund till mig på en kommersiell kanal sa:
När man läser vår tablå så verkar programmen så himla bra, men när man tittar är det helt innehållslöst.
När man läser att det ska gå ett program på ettan om "nils 89 bor i skogen" så tänker man
- faan så tråkigt.
Men när man tittar är det nästan alltid otroligt bra.

egoistiska egon sa...

Ja, det där säger väl allt. Så mycket bra tv som vi sett sedan vi blev av med reklamkanalerna (som vi tyvärr delvis har tillbaka nu, några stycken iaf) är ju inte en slump utan för att man tittar på det som finns, den där om nils 89 i skogen prioriteras ju inte direkt när man kollar i tablån och ser reklamkanalernas utbud. Tyvärr.

e r i k a sa...

Agree! Kollar på filmen as I'm writing :)

egoistiska egon sa...

erika: vad tyckte du om filmen? hade du sett den innan?

e r i k a sa...

Nej det hade jag inte. Jag råkade bara hamna framför den. Jag tycker den var bra, men fotot var nästan bättre än handlingen! Den var trots allt relativt sett ganska förutsägbar.

egoistiska egon sa...

Ja fotot är så otroligt bra! Jag gillar ju filmer där slutet inte är det viktigaste utan själva vägen dit, så jag tyckte verkligen inte att den var förutsägbar, men kan nog förstå vad du menar ändå.

Ett tips är ju hans nyaste film (med bla Maria Bonnevie). Lika vackert foto och jag tror du tycker den är mindre förutsägbar.

e r i k a sa...

Åh, den ska jag absolut se då! Jag håller verkligen med om att filmer är bra där vägen dit är det viktiga och inte nödvändigtvis slutet. Ungefär som livet faktiskt är. Nånting sker under säg en månad en dag eller ett år, men det finns ju sällan ett absolut slut, en final end liksom, så funkar det ju inte.

Men det ska erkännas att när det började dra ihop sig tänkte jag att fan, den här filmen kommer garanterat inte erbjuda ett slut i ordets rätta bemärkelse. Hehe. Nu måste JAG tänka ut vad som händer när dom kommer hem osv osv. Fast egentligen var det ju inte slut då heller. Hur kommer de tänka om sin pappa? Hur kommer det som hände att påverka dem i framtiden? Ska han ligga kvar där i vattnet förresten? Mordutredning? Tja, som livet självt. Det fortsätter långt efter "slutet". Nä va vad mycket svammel det blev, tack för mig :)

egoistiska egon sa...

Ja precis! Det är därför jag tror såna filmer känns mer realistiska och trovärdiga - för att de känns represenativa för "livet". Sen kan det ju likväl handla om besökare från yttre rymden, det spelar ju ingen roll utan att man ska tro på det som förmedlas, och livet har ju inga slut på det sättet. Sådärja, då har jag också svamlat lite.
:)

En lite otäck sak med filmen i efterhand är att tyvärr drunknade den äldsta brorsan strax innan filmen hade premiär. Tror till och med att det var i samma sjö som de filmade vid...

Anonym sa...

Tv-licens, absolut!!! :) Och SVT har så grymt bra tv just nu!!

egoistiska egon sa...

Ja, visst har de? För att inte tala om sr...! :)