måndag, augusti 15, 2011

bra grej.

Bland det bästa jag gjort i sommar är att börja organisera min dator, min iphone och alla tjänster jag använder. Generellt är jag ganska kass på det, till exempel har jag använt google reader för att läsa bloggar i många år men aldrig bemödat mig med att sortera in bloggarna i kategorier. Det har gjort att varje gång jag inte läst inläggen dagligen har jag blivit stressad när jag ser att det är 100+ inlägg som ligger där och tickar. Men nu finns det kategorier. Jag har gjort en A-, B- och C-lista samt en Jobb-lista. Älskar det! Plötsligt blir siffran på antal olästa blogginlägg helt ointressant, jag läser bara den lista jag känner för att läsa just då. Jobb-listan läser jag till exempel bara när jag känner att jag orkar ta till mig och lär mig något nytt. A-listan är den som nästan alltid är tom eftersom där ligger mina favoritbloggar som jag vill läsa ofta.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Tänk om jag ens skulle fastna för så många bloggar..? /Sus

egoistiska egon sa...

Jag läser bloggar ur olika syften - allt från förströelse, bra texter, personer jag vill följa, inspiration, nyheter etc. Sammanslaget blir det väldigt lätt att komma upp i många bloggar jag gillar men vill läsa på olika sätt.

Lala sa...

Ordning och reda me like!

Susanna sa...

Smart!

Johanna sa...

Smart!

Plus, älskar att sortera saker. ÄLSKAR det. Herregud vad tillfredsställd man blir när allt ligger i ordning. (Är alltså verkligen ingen pedant, men det är nog därför det är så ljuvligt när man väl får sortera något).

En gång, på den tiden då man hade mp3-filer på datorn, bytte jag namn på ALLA så att de började med stor bokstav och innehöll först artistens namn, sen låtens. Alltså, höll på ett tag med det kan man säga.

Jenny sa...

Gjorde så där för några månader sen (a till d-bloggar) och har efter hand tagit bort fler och fler som hamnar på d-listan. Himla skönt!

egoistiska egon sa...

Jenny - om jag inte minns fel var det du som inspirerade mig. Och precis - man märker fort vilka bloggar som man lika väl kan ta bort...