onsdag, september 26, 2012

48 timmar per dygn hade varit gött.

För övrigt jobbar jag ca 12-16h per dygn just nu. Men det är okej, det är tidsbegränsat och handlar mest om att få allting klart. Men det ger roliga effekter, som att jag tycker att det är helt okej att köpa en tröja för 2000:- eftersom jag vill ha den och bara inte hinner/orkar tänka på vad det gör med min ekonomi. Skitsnygg är den. Nu ska jag fortsätta jobba. Hejhej.

stort i bloggvärlden.

Ett av Blondinbellas företag har flyttat in på samma kontorshotell som mitt jobb har sitt kontor. Det betyder att det t ex är helt normalt att se hennes hund ränna omkring. Eller nä: när jag såg den imorse satt den fint och hade koppel. Men ändå. Tänkte att detta är intressant för bloggvärlden. Mina kollegor tittade bara på mig och sa Jaha? när jag berättade om vår nya granne.

söndag, september 23, 2012

efter ett avsnitt av Lyxfällan känner jag mig lite mer normal igen.

FYI.

jag tänker för mycket.

Vi har gjort mysiga och trevliga saker den här helgen. Det har varit en fin helg. Samtidigt har jag ett litet beslut som måste tas innan nästa vecka är slut, och det lilla beslutet fick mig att tänka en miljard steg framåt. Plötsligt är jag där igen, med en närapå panikartat känsla och svårt att andas bara för att jag inte VET när, var, hur, om jag vill flytta, skaffa bil, barn, dra utomlands, byta karriär. Det blir så stort. Träffar människor som tagit aktiva beslut om giftermål, barn, hus och whatever och jag fattar inte hur de gör. Är avundsjuk.

tisdag, september 18, 2012

dagens idiot.

Fint va? Utsikt från porten till lägenheten vi kollade på igår. Vi bestämde oss för att tacka ja. Mycket på grund av läget. Inte för att vi trodde att vi hade så stor chans att få lägenheten eftersom det var lite för många före oss i kön. Men man vet ju aldrig! Och ibland kanske märkliga saker händer och vi får en sån lägenhet med ett sånt läge, och då måste man ju våga tacka ja även om det verkar otroligt.

Men inte den här gången. Jag glömde nämligen tacka ja inom utsatt tid.

Mvh
Komplett Idiot. 

måndag, september 17, 2012

ignorerar resultatet.

Var på fotboll igår. Sista derbyt någonsin på Råsunda. Derby är jävligt roligt. Men som vanligt är det galna rubriker efteråt och mamma sms:ade oroligt och frågade om vi klarade oss ur ståhejet. Jag svarade bara att vi varit med om mycket, mycket värre kalabalik. Matchen däremot, den behöver vi icke prata mer om. Jävla skitspel. 

lördag, september 15, 2012

perspektiv.

På måndag ska vi titta på en lägenhet, igen. Vi vet fortfarande inte om vi vill flytta, men titta går ju. Och någon gång kanske ett guldkorn dyker upp. Nu ska vi se en lägenhet som ligger precis vid vattnet. Bokstavligt talat. Det verkar som att endast en gångväg skiljer vattnet från huset. Men lägenheten är vänd lite från vattnet, endast "delvis havsutsikt" och K utbrast att det var ju synd att den inte har full havsutsikt. Ja, det är ju synd. Å andra sidan: en jävla lägenhet direkt vid vattnet! Typ drömmen. Men sen kanske själva lägenheten är skit, det återstår ju att se. Vi är ju trots allt en skvätt kräsna.

torsdag, september 13, 2012

å andra sidan.

Samtidigt är det ju så att det finns ett par relationer där jag VET att jag är omtyckt även om jag skulle bete mig knäppt. Min kille till exempel. Det finns ingen människa som jag kan vara så avslappnad med som honom. Han tycker till exempel att jag är jävligt rolig, och någon gång konstaterade jag att det ju är lite märkligt eftersom han väl är den enda som skulle beskriva mig som ROLIG. Men så kom vi fram till att det ju inte är så konstigt eftersom jag bland andra människor undviker att:
- Testa olika funny walks när jag spatserar omkring i lägenheten
- Inklusive roliga röster
- Hittar på egna låtar som jag sjunger högt och ljudligt
- Är en allmänt jävlig person som kittlas hela tiden

Oklart dock om det sista kvalar in som "rolig" i Ks beskrivning av mig. Men jag tycker det är roligt. Och han älskar mig ändå.

inte ett av mina bästa personlighetsdrag.

Plötsligt befinner jag mig i en situation som är så fruktansvärt obekväm. En person i min närhet som gör något som i mina ögon är så jävla konstigt och galet. Förtroendet är plötsligt puts väck. Det är inte första gången, jag vet att jag kan reagera väldigt starkt när människor som jag har ett stort förtroende för gör något som jag bara inte kan förstå att den personen gör eller tycker.

Och jag märker att det här är just det jag fasar för att andra ska tycka om mig. Att jag, när jag är mig själv, gör något som andra studsar till över. Som får dem att tycka jag är jobbig, dum i huvudet eller bara jävligt konstig. Jag är så rädd för att en enda sån grej ska kunna rasera allt. Rädd att jag vilken sekund som helst kan förstöra en vänskap bara genom att vara mig själv.

Därför gillar jag inte heller min egen reaktion, den att få bort dessa människor som gör mig besviken ur mitt liv. 

måndag, september 10, 2012

är det bara jag?

Hörrni, är det inte väldigt mycket träning-kost-dieter-vikt-mått-inlägg bland alla bloggare nu? Okej att det är höst och alla kör en nystart och ska ändra sitt liv etc jada jada (inklusive mig själv), men jag blir lite illa berörd emellanåt. Det är väl jättebra att folk tränar och blir peppade av andra bloggare, eller äter nyttigare och blir peppade av andra bloggare. Men det är så lätt att det trillar över i hets och krav. Tycker det är lite, lite otäckt när människor lägger upp inlägg om effekt av dieter och träning med mått- och viktresultat och alla bara HURRAAAAA! helt unisont.

Eller så kanske diskussion redan finns där, men att jag bara undviker att läsa kommentatorsfälten.

söndag, september 09, 2012

bäää.

"Åh, solnedgång, svensk höst, vacker utsikt och en skock får långt borta!" tänkte jag och sa "Bä!" högt. Cirka tjugo sekunder senare hade alla fåren rusat fram för att säga hej/bäää.

lördag, september 08, 2012

hur överlever man som förälder?

Är alltså barnvakt till mina brorsbarn. Jag och min mamma delar på detta barnvaktande, och jag kan säga att det behövs.

Äldsta ungen berättade idag att "faster behöver äta mer, för du växer fortfarande, du är bara trettio år". Tacktack. Sen blev det diverse utbrott under resten av dagen, som kompensation för den där komplimangen. Till exempel gick världen under när jag råkade duka med fel tallrik. Sen blev minstingen helt ifrån sig när jag tog av en bajsblöja och var otröstlig. Så jag fick trösta en naken unge med bajs i baken, han vägrade släppa taget om mig. Och så kissade han på mig också.

Just det, en väckarklocka gick igång klockan 06 imorse. Av misstag. Men ungarna vaknade, så jag fick minsann stiga upp jag med.

Tröttheten just nu vet inga gränser. Och ni föräldrar undrar väl varför jag ens skriver det här pga vardagsmat för er.

fredag, september 07, 2012

och jag ska vara barnvakt hela helgen.

Det var inte sjukdom. Eller, det beror på hur man definierar sjukdom. Det var min kropps sätt att bli sjuk: ryggen och nacken sätter stopp. Jag får alltså så ont att jag får ont i hörselgångarna (!) samt att det strålar i nacken vid varje andetag och det känns ända ner i handlederna. Plus att jag blir yr, får ont i huvudet och det känns som att jag har feber. Men det hade jag ju inte. Jag har levt på ipren ett par dagar nu och imorse fick jag massage. Det var inte skönt. Det tog inte bort alltihopa. Men det hjälper.

Nu känner jag mig typ full pga blir så groggy efteråt.

torsdag, september 06, 2012

som att få barn, kanske?

Jag har jobbat på ett jobbprojekt av modell gigantiskt sen i mars. Idag fick jag se en glimt av hur det här projektet kommer sluta i praktiken. Alltså. Känslan. Och nu: PEPPEN ATT BLI KLAR!! !!!!!! !

kära beslutsångest, när ska vi bli polare egentligen?

Här blinkar man en sväng och så 1. Köper Blondinbella en lägenhet med killen hon varit tillsammans med i tre månader 2. De förlovar sig 3. De vill anlita ett företag som ska arrangera deras bröllop inom ett år. Alltså. Jag och min beslutsångest bara gapar. Fy helvete vad härligt att bara "nu kör vi!" och så kör man. Inte för att jag just nu har behov av att köpa en lägenhet (vi bor redan ihop) eller känner ett stort behov av att gifta mig, utan mer bara attityden. Det är fint tycker jag, att våga sådär. Oavsett hur det hela går det.

onsdag, september 05, 2012

sjuk? fan vet.

Och så börjar jag må risigt, åker hem tidigt från jobbet och dör i soffan. Känner igen det här så väl, det här har jag känt så många gånger förut. Men likförbannat minns jag inte om det är när jag börjar bli sjuk på riktigt eller när min kropp bara protesterar i allmänhet. Det händer ju emellanåt. Att jag blir sängliggande utan feber, utan sjukdom, men med en kropp som bara säger Nejtack till att orka leva ett normalt liv.

Vi får väl se imorgon.

måndag, september 03, 2012

"en vinterjacka också, ganska snygg faktiskt!"

Mamma har någon slags utrensning hemma, så hon sms:ar som fasiken om olika kläder hon hittar. Mina kläder. Jag vet sen tidigare utrensningar att jag kan ha alla kläder som de sparat, för de har ju bara sparat det jag lämnade efter mig när jag flyttade 2001. 2001 hade jag precis fyllt 19, och jag minns att jag mer eller mindre hade samma storlek i kläder hela gymnasiet. Och jag kan ju fortfarande ha min studentklänning, så det betyder alltså att jag haft samma klädstorlek sen jag var sexton år eller så. Alltså. Det är nästan halva mitt liv. Det är rätt länge.

Och inte undra på att jag har svårt att slänga kläder. Vem vet om jag behöver dem om tio år liksom.

glömde liksom bort att stanna upp och tänka till lite.

Fokuserar väldigt mycket på nu:et just nu för att palla. Och det är ju bra, det är det verkligen. Sånt har jag ju generellt väldigt svårt för. Men i alla fall, en kompis frågade mig för någon dag sen "vad har du för roligt inplanerat framöver då?" och jag började rabbla. Luncher med en massa roliga människor coming up, ska barnvakta mina brorsbarn, min finaste vän har kalas, vi ska göra en favorit i repris av en av förra årets bästa helger, eventuellt ska jag till Värmland en sväng. Plus att jag har ett presentkort på Yasuragi att lösa in och att jag tänker boka en liten tripp för att hälsa på Inte Skyldig så fort hon flyttat. Och allt det här innan det ens blivit November. Åtminstone det som redan är bestämt. Insåg själv att det är en jävla massa skoj på gång. HURR-RR-RR-RR-A.

söndag, september 02, 2012

en månad senare.

Man kan ju fråga sig hur det gick med mina planer att träna varje dag, läsa på tunnelbanan och plantera om växter. Så jag frågade mig själv det.

Växterna hörru, vi måste börja där. Du har ju inte ens vattnat dina krukväxter på två veckor nu?
Nej, jag vet. Jag vet. Och smultronplantorna på balkongen är ihoptorkade. Jag fick ett enda smultron. Men jag tänker såhär: ikväll vattnar jag krukväxterna inne. I veckan kanske jag orkar slänga allt dött på balkongen och innan det är oktober har jag kanske orkat plantera om en växt i alla fall. Deal?

Deal. Läsningen då? Där känns det ändå som att du har gjort framsteg.
Eller hur! Jag läser åtminstone lite på tunnelbanan till och från jobbet varje dag. När jag är som mest stress har jag verkligen svårt att läsa. Det har blivit som en indikation på hur jag mår, att ju lättare jag tar mig för att läsa desto bättre är min stressnivå.

Vi avslutar med det bästa tycker jag. Träningen! Där är jag stolt över dig. Riktigt stolt.
Tack! Det finns säkert många som inte skulle kalla det jag håller på med för träning. Men jag rör på mig. Absolut inte varje dag, men det trodde jag väl egentligen aldrig heller. Däremot gör jag nog något mellan 3 och 4 gånger i veckan. Det är rätt ball faktiskt, för att vara jag. Sen att det innebär att jag står på en yogamatta framför tvn och följer någon amerikan som gör yogapass eller corepass eller "body toning" och fan och hans moster är säkert jättefånigt. Men jag mår bättre. Jag blir svettig, min kropp är mycket mindre stel och allt sånt där. Imorse vågade jag på mig något pass med vikter (det vill säga två vattenfyllda colaflaskor) och jag är fortfarande HELT JÄVLA SLUT. På grund av en tv. Det är lite odd. Men det funkar ju!

Hurra! Ja, skit i vad andra anser vara träning. Gör det du vill. Någon annan gång måste vi prata om abs-passen i den där appen. Du bara måste reda ut vad skillnaden är mellan passet "Sexy abs" och "Bridal abs workout". 
Jag lovar.