måndag, februari 03, 2014

fråga till naturen eller vem fan som nu bestämmer.

Att föda barn är ju på nått sätt beviset på att kroppen är rätt magisk. Men just därför fattar jag inte grejen varför båda brösten sprutar mjölk när ungen bara kan tutta på det ena åt gången. Hur har man tänkt där? Är vi skapta för tvillingar egentligen, eller vadå? Så himla opraktiskt är det iaf.

5 kommentarer:

Beatrice Björk sa...

Människan är väl något slags hopplöst sammelsurium av reptilhjärna, kultur, natur och anomali. Det finns bergis något slags förklaring i stil med "det var funktionellt när vi bodde i grottor".
Det verkar ju gå lite mode i hur man ska amma också. Ibland från ett ibland från två bröst...

Anna Granström sa...

Har länge undrat hur moder natur kam vara så retarderad när det gäller just evolutionen kring barnafödande och sånt. Rätt sjukt. Märk väl dock att mjölken (tyvärr) inte sprutar hejvilt för alla. Jag hade önskat att den gjorde det för mig, den räckte sällan... Ett tips är dock att pumpa ur andra bröstet i en kopp eller något om det läcker. Det kan du ge senare (hände mig där några gånger efter några månader då Victor inte hände 10h/dygnet på rutten längre).

Anna Granström sa...

Hände på rutten, haha. Jo tjena... Hängde på tutten. Autocorrect, ja du vet...

egoistiska egon sa...

Inser att ett ord föll bort: att det sprutar (nej, jag vet att långt från alla ens kan amma) mjölk ur båda tuttarna samtidigt när barnet bara kan äta ur det ena gången.

Anna Granström sa...

Det stabiliserar sig, men dumt är det ju. Pumpa ut för hand i kopp vetja! Hoppas det går bra iallafall? Man (jag) ägnar ju sjukt mkt tid åt amning i början...