onsdag, augusti 31, 2011

bridesmaids var mycket rolig.

17.50 I telefonmöte sen två timmar.
17.55 Packar ihop mina saker samtidigt som jag har K på högtalartelefon och meddelar att jag är på väg.
17.59 Hämtar biobiljetter.
18.03 Möter K.
18.09 Beställer mat.
18.15 Får maten.
18.23 Trycker in några sista potatisar.
18.30 I kön till toaletten
18.39 Kliver in i biosalongen
18.45 Filmen, som skulle börjat 18.30 börjar.

Det bekväma i att jobba mitt i stan alltså, man hinner hur mycket som helst på mindre än en timme!

måndag, augusti 29, 2011

ge och ta.

En av mina nya kollegor är från Kina. Efter två inledande thai-luncher förra veckan sa han "Let me teach you how to do that" och nickade mot mina pinnar och min uppenbart kassa teknik. Idag har jag lärt honom snusa samt äta saltlakrits som tack.

söndag, augusti 28, 2011

den där magiska skillnaden mellan personligt och privat.

Sen jag läste det här inlägget om min blogg har jag funderat rätt mycket på hur inläggen egentligen framställer mig. Ja, jag lever ett fint liv. Ja, det förskönas ju så klart. Inte minst för att jag väljer vad jag bloggar om. Förut, då jag skrev på Lunarstorm och hemlig dagbok (det hette dagbok då, inte blogg) på Helgon.net skrev jag ofta när jag mådde dåligt. Nu är det ofta tvärtom. Det blir väl så när insikten kommer att det finns en potentiell risk med att förlora något genom att vräka ur sig vissa delar av livet. Då hade jag inget att förlora, då var jag ungefär tjugotvå och väntade på att allt gott skulle börja. Och det är ju det jag har nu, allt det där goda. Det är jag tacksam för som fan, men det betyder inte att allt är happy joyjoy hela jävla tiden. Idag har varit en dålig dag. När jag handlade mat var jag tvungen att fokusera på andningen för att lugna ner den och när jag kom hem var jag tvungen att se en romantisk komedi som egentligen var ganska dålig bara för att tvinga hjärnan att slappna av och invänta den obligatoriska välbehövliga gråten som alltid kommer efter de där filmerna (why?). Sen fick jag sätta mig på balkongen och andas igen. Men det är ju så det är, livet. Det syns bara inte alltid här.

det här är obehagligt.

musik.

Konserter ikväll, Timbuktu och Hoffmeistro. Vi var ett gäng som gick mest för att vi just var en massa folk. Timbuktu är dock bra, jag gillar honom. En gång var jag på efterfest med honom där han åtog sig att vara dj. Det var fint. I alla fall, bra så långt. Men Hoffmeistro? Inte sett live innan men hört rykten om hur bra de ska vara. Jag blev mest irriterad på deras jävla skrikande i mikrofonerna mellan låtarna.

snorungar.

Skulle vilja ta ett snack med den som satt häftstift däcken på min cykel. När den stod i cykelförrådet.

torsdag, augusti 25, 2011

sicken dag!

En sån dag det blev! Avslutade kvällen på Aarts med fantastisk mat, pappa suckade lyckligt när det bara fanns en bit fläsk kvar på tallriken och sa Hejdå lilla grisen, det var mycket, mycket trevligt att träffa dig. Det är tropisk värme i Stockholm och vi var nästan utomlands för en kväll. Väl hemma plockade mamma fram presentväskan/kylväskan och langade upp morötter direkt från grönsakslandet, äpplen plockade från trädgården, mammas äppelmos, mammas saft, mammas lingonsylt. Nu är jag så speedad av allt att jag knappast lär kunna sova. Räknar med att bakslaget inträffar imorgon strax innan lunch då jag panikslaget ska försöka förstå allt nytt på jobbet.

lugnande besked.

Kan meddela att jag firat första dagen på mitt nya jobb (som var mycket bra, minst sagt) med att köpa den gråa snygga klänningen som nu fanns i min storlek. Så nu är det alltså fritt fram för vem som helst att shoppa loss. Nu blir det vernissage och middag. Fint ska det va.

onsdag, augusti 24, 2011

appar jag gillar.

Sådärja, då kommer inlägget om mina favvoappar. De är inte favoriter för att de är bäst utan för att jag använder dem mer eller mindre dagligen eller åtminstone väldigt ofta. Men vissa är självklart sjukt bra. De flesta är gratis eller billiga, vissa finns även för Android. Många känner nog till de jag rabblar upp, men kanske får ni någon inspiration. Vore dessutom mycket roligt om ni ville tipsa om era egna favoritappar?

Echofon
Twitter är fantastiskt, men mest fantastiskt är det faktiskt i telefonen. Jag tycker bäst om klienten echofon. Den är stilren, enkel att förstå, det går att muta hashtaggar och ha flera konton igång. Testat echofon som app i datorn plus tillägg till firefox också, men det gillar jag inte alls.

Runkeeper
Runkeeper är en träningsapp som jag ganska nyligen har börjat använda, men som jag gillar den! Håller koll på allt från ens rundor, tid, antal kalorier man tränar bort (tar jag iofs med en nypa salt), det går att publicera på twitter/facebook och synka med Foursquare. Man väljer mellan promenad, springa, cykla, simma, hiking och många många fler aktiviteter. Det går att ha street teams så man ser ens vänners aktiviteter, det går att välja om man vill göra ens träning offentlig under tiden man springer/går/vad man nu gör, i efterhand eller inte alls. Dessutom skickar de väldigt bra nyhetsbrev, om du till exempel inte använt appen på ett tag får du ett mail med en vänlig fråga om du behöver hjälp att sätta upp ett mål för din träning. Slår du något rekord får du också mail om rekorden, vilket är peppande.

Foursquare
Tänk er Facebook places fast mycket,mycket bättre. Du får poäng som visas på en topplista mot dina vänner, badges och blir borgmästare/mayor på den plats du varit flest gånger. Det finns även erbjudanden på vissa ställen, t ex H&M, McDonalds osv. Du kan lägga till tips/recensioner som andra som checkar in där eller i närheten ser, du ser om dina vänner är i närheten av dig och så vidare. Facebook har ju försökt kopiera konceptet med ett mycket sämre resultat. Igår släpptes dessutom nyheten att de (FB) kommer ta bort den enskilda funktionen och integrera den i statusuppdateringarna i stället.

SR
Ja, alla har väl mer eller mindre SR-appen. Det jag helst använder är poddprogrammen. Perfekt när jag reser eller ska promenera. Lyssnar mest på P3 Dokumentär och Sommarpratarna. Mycket praktiskt när det inte finns 3G eller wifi, som det verkligen inte alltid gör i t ex träningsspåret eller utomlands.

Wordfeud
Alfapet fast på telefonen. Beroendeframkallande! Sjukt kul! Tycker att appen Words with friends är mycket snyggare (viktigt), men den går inte att köra på svenska. Reglerna är lite annorlunda mot alfabet, lite snällare. Dessutom är ordlistan inte helt 100, men det gör inget. Beroendeframkallande oavsett. Roligast är att spela med random spelplan.

Waze
Perfekt när du åker bil. Knappa in vart du ska och du får fram aktuell tid till slutmål och aktuella "hinder" som poliskontroller, vägarbeten, köer osv. Allt är användarbaserat. Har inte använt den här så mycket mer än ett par gånger i sommar, men den har fyllt sitt syfte finfint. Äter dock väldigt mycket batteri, vilket kan bli tråkigt under en lång bilresa.

Instagram och Camera+
Ja, ni vet ju vid det här laget att jag gillar instagram-bilder eftersom jag bloggar upp dem var och varannan dag. Om ni inte vet vad instagram är så är det en app där du kan lägga olika typer av filter på bilderna du tar med mobilen. Det blir supersnyggt! Jag gillar kombinationen av Instagram och Camera+. I Camera+ beskär jag bilden till en fyrkant (annars måste du ändå göra det i Instagram), och sen går det att förbättra bilderna med olika verktyg. Använder nästan alltid "clarity". Då kan bilderna ofta se lite väl konstiga ut, men i kombinationen av ett filter i Instagram så blir det mycket bättre än att bara ta bilden direkt i Instagram. Men - instagram är inte bara ett verktyg för snygga bilder, det blir dessutom som en slags bildbloggande då man följer andra, kan gilla bilder, söka på teman/hashtaggar och skriva kommentarer. Som en mix av flickr, blogg och ett redigeringsprogram.

Klart.se
Väder i telefonen helt enkelt. Gillar Klart.se-appen allra bäst, inte minst för att den är väldigt detaljerad.

FeeddlerRSS
RSS-läsare (surprise!). Jag vet inte om det är den bästa, men jag har använt Feeddler länge. Läser oftare bloggar i telefonen än vid datorn, och då fungerar den finfint.

WhatsApp
För de som inte har gratis sms i sitt abbonemang är WhatsApp perfekt. Eller om man är utomlands men har tillgång till Wifi. Fungerar precis som vanlig sms-tjänst (fast kostar gratis), inkl att du kan skicka foton, men kräver alltså att du har internetuppkoppling.

Wunderlist
Har precis börjat använda Wunderlist, men än så länge älskar jag den. Wunderlist är en app som hjälper dig att hålla koll på alla to do-listor. Jag hittar ny funktionalitet hela tiden, men än så länge gillar jag bäst att det finns en webversion av den vilket gör att jag kommer åt den på vilken dator som helst (fungerar även både för iPhone och android samt för Mac och Windows om man vill ladda ner). Man behöver inte själv synka utan det går per automatik. Det går att maila saker till listorna (fantastiskt!) och dela listorna med andra.

Okej, det här blev verkligen ett jätteinlägg. Hade även tänkt testa Elles nya app den här veckan, så blev det icke. Den låter iaf kul. Men nu - era favoritappar?

vad jag tänker väldigt mycket på just nu.

Att sitta på en strand i Thailand och äta massaman curry med biff och en watermelon shake och en enorm Singha till det. Antagligen för att jag 1. inte ätit thaimat på länge 2. har vit månad 3. inte har någon vinterresa inplanerad.


dagens låt.

Om det var den stora shopping-dagen igår är det den stora fixar-dagen idag. Just nu lagar jag några matlådor, tvättar och lyssnar på min favvolåt just nu: Pumped up kicks med Foster the People. Och ja, det låter väldigt mycket Peter, Bjorn and John. Men vad gör det när det är vähäldigt bra? För övrigt - tänkte få upp det där app-inlägget innan dagen är slut.


tisdag, augusti 23, 2011

synden straffar sig själv?

Tänkte att jag skulle sätta fart på det här med att motionera. Så jag gick en halvmil i söndags, igår och idag. Klämde även in ett yoga-pass igår. Nu har jag lite ont i rumpan.

bröllop.



Du, jag tänkte på det här med att ni sagt att ni inte vill ha ringar om ni gifter er, sa mamma. Jag kan inte heller tänka mig dig i en vanlig bröllopsklänning.

Det ska vara ett litet och intimt bröllop på en plats som vi båda älskar. Det ska vara den närmaste familjen och de bästa vännerna. Vi ska helst inte vara i kyrkan. Det ska vara en enkel men fantastiskt god middag, kanske en buffé. Fri bar men ingen sprit. Skratt och ännu mer skratt. Dansgolvet ska koka och alla ska vilja vara uppe hela natten. Jag ska ha en kort, klassisk klänning som går max till knäna. Inte nödvändigtvis vit. Raka linjer. Istället för ringar hittar vi på något annat, något som båda vill ha. Inga ringar för att man ska, jag hatar ringar. K också. Det får gärna vara i maj men ändå sommarvarmt. Det ska vara den bästa dagen någonsin.

och nu går ni inte och köper upp den här!

Det var mycket nära att även den här fick följa med hem, men XS var så tight att jag fick andnöd. Förhoppningsvis får de in S snart och då blir den min. Och NU är det slut på shoppinginlägg.

utan iphone skulle det inte gå.

För övrigt älskar jag att shoppa själv. Mycket lugnare, roligare osv. Har gärna sällskap, men inte ngn som ska vänta på mig. Är jag helt själv är problemet beslutsångesten. Jag mms:ar som en galning till K och två andra vänner för smakråd. När jag skickade bilden nedanför till en av dem när jag skulle bestämma mig fick jag svaret "Underbart fin! MEN du måste ha ett par dyra ballerina till och sen boka en resa till Paris. Sitta på café i solen med en kopp kaffe och en bok i handen." Har jag nämnt att jag blir ruinerad av deras smakråd?

shoppingbonanza.

Älskar COS. När jag var i London sist hade jag exakt två timmars shoppingtid och varenda minut tillbringade jag på COS. Allt på damavdelningen sitter mer eller mindre perfekt, så jag provar alltid det mesta. Men, eftersom det inte är helt billigt får jag gå efter vad jag blir kär i och inte efter vad som "bara" är snyggt. Skulle bli ruinerad annars. Nu finns ju äntligen butiken i Stockholm och idag blev det två svettiga timmar där. Kom ut med den här.

måndag, augusti 22, 2011

nu kan hösten börja.

De senaste tio dagarna har jag hunnit med Blekinge skärgård, ett par dagar i Stockholm, tre dagar i gnällbältet med mina syskonbarn (värt att upprepas: de är två nu!) och avslutningsvis ett par dagar hos mina föräldrar. Det är mycket buss, tåg och tågbyten involverade, precis som det varit hela sommaren. I juni var vi inte hemma en enda helg tror jag, det var en helg hos mamma och pappa och resten i sommarstugan. I juli var det semester och roadtrip, en vecka i sommarstugan, några dagar på landet och en sväng till Öland. Och så nu det här. Jag är rätt trött på att packa, packa upp och tvätta. För att inte tala om att släpa bagage. Det har varit en fin sommar, men nu börjar jag snart nya jobbet (nervositeten!) och ikväll var det mörkt när jag cyklade hem från yogan. Hej hösten. 

söndag, augusti 21, 2011

home sweet home.

Ni som läst min blogg länge vet att jag kommer från landet från början, men jag reflekterar ganska ofta över det. Framförallt när jag ska förklara för människor varifrån jag kommer. Säger jag bara landet tror de flesta att jag kommer från en småstad. Har märkt att det biter först när jag säger "gammal bondgård". Då förstår de flesta att vi snackar hus mitt ute i ingenstans. Eller två kilometer till asfalt, en mil till närmsta mataffär och i gymnasiet hade jag två och en halv mil till skolan. Det är väldigt mycket på landet. Det är aldrig så tyst som här, så mörkt eller så stilla. I morse gick jag en promenad på fem kilometer (och då tog jag även bilden ovan). Inte en enda bil, inte en enda människa. Bara tio hästar i två olika hagar. Och här bodde jag i nitton år. Sen blev raka vägen in till hjärtat av Östermalm, en lägenhet på 27 kvadratmeter utan balkong. Så här i efterhand är det ju rätt logiskt att jag hade helvetisk ångest emellanåt (något som jag dessutom inte "fick" ha av många i omgivningen eftersom det var en lägenhet andra skulle kunna döda för).  Därför är det också så fint där vi bor nu, men ändå vet jag att det egentligen är riktigt jävla off från allting som gör att jag känner mig mest avslappnad. Och samtidigt gör det mig stressad för jag vet att jag antagligen inte kommer kunna få det där ultimata boendet som jag drömmer om

öland, del tre.

Sen började det regna och regna och när det slutade var det mörkt och molnigt. Men - vi hade bil och en karta och rattade runt norra Öland rätt duktigt ändå. Himmelsberga med fantastiska gamla hus, grisar (inte lika gamla), fler dåliga loppisar, ett par kyrkor, Böda sand (jösses!) och allra vackrast - stranden med raukar och utsikt mot Blå Jungfrun.

lördag, augusti 20, 2011

mycket svårslaget.

En sju dagar gammal bäbis sovandes på ena armen och en treåring som spelar Angry Birds på den andra i en timme. När treåringen sov middag fortsatte jag agera säng åt den nyfödda. I två timmar till. Hann nästan läsa ut min bok och bli ofantligt kissnödig på kuppen. De gjorde ont i hjärtat att vinka och pussa dem hejdå idag.

fredag, augusti 19, 2011

öland, del två.

Öland är en rätt liten ö. Södra delen körde vi runt på en dag och då stannade vi överallt där vi ville. Stränder, loppisar (skitdåliga!), cafeer, museer, Eketorps borg och en övergiven strand med en lika övergiven minigolfbana. Allt lika tjusigt.

torsdag, augusti 18, 2011

fyi.

Fem dagar gammal bäbis i knät i en timme ungefär. Inte helt fel. Fick russinfingrar av att agera napp. Att vara faster till en unge är skitfint, att vara faster till två är top notch.

Ps. Fem minuter efter det här inlägget påpekade världens finaste unge att jag "borde klippa mig". Tack. 

hänger lite vid sandlådan.

Världens finaste unge bestämde att jag skulle sitta vid sandlådan. I solen. Helt okej. När jag hämtade honom på dagis utbrast ett okänt barn att jag "luktar väldigt gott". Duschen strax innan lönade sig alltså.

tisdag, augusti 16, 2011

linn räddar världen.

Linn skriver om att rädda världen och är lika bra som alltid. Jag gillar Linn så himla mycket, hon är den där som verkligen vågar säga vad hon tycker (och hon tycker väldigt mycket vettiga saker) och samtidigt är en väldigt fin och varm person som skrattar jättemycket och är mycket rolig att hänga med. Slut på jättelång mening.

appar i mappar.

Nästa steg i projektet att organisera blev att sortera alla appar på min iphone i mappar (tjusigt rim). Nu ryms nästan alla på första skärmen (vad heter det?). Problemet är bara att jag inte riktigt lärt mig hitta bland mapparna ännu, blivit van med det oorganiserade. I alla fall, det kommer bli himla bra. Haft en liten tanke på att skriva om mina favoritappar, är det någon som skulle vara intresserad?

måndag, augusti 15, 2011

bra grej.

Bland det bästa jag gjort i sommar är att börja organisera min dator, min iphone och alla tjänster jag använder. Generellt är jag ganska kass på det, till exempel har jag använt google reader för att läsa bloggar i många år men aldrig bemödat mig med att sortera in bloggarna i kategorier. Det har gjort att varje gång jag inte läst inläggen dagligen har jag blivit stressad när jag ser att det är 100+ inlägg som ligger där och tickar. Men nu finns det kategorier. Jag har gjort en A-, B- och C-lista samt en Jobb-lista. Älskar det! Plötsligt blir siffran på antal olästa blogginlägg helt ointressant, jag läser bara den lista jag känner för att läsa just då. Jobb-listan läser jag till exempel bara när jag känner att jag orkar ta till mig och lär mig något nytt. A-listan är den som nästan alltid är tom eftersom där ligger mina favoritbloggar som jag vill läsa ofta.

hej!

Inledde semester nummer två med att sitta på en buss i åtta timmar, tillbringa tre dagar på en ö i Blekinge skärgård med cirka 400 andra, få sms om att jag blev faster igen i lördags då världens bästa lillebror föddes, sova väldigt lite och sen sitta på en buss i åtta timmar igen. En av årets finaste helger. Jag har träffat så mycket fint folk, blivit så inspirerad och haft så jävla roligt. Det skadade ju inte heller att varje kväll såg ut ungefär såhär:

onsdag, augusti 10, 2011

just det!

Ni har ju frågat vad jag ska göra nu - först blir det lite mer semester, sen börjar jag som marknadschef på ett häftigt litet företag i slutet av augusti. Det är en helt annan bransch än resebranschen, men det ska bli så jävla kul och utmanande. Och jag kommer antagligen vara livrädd i början.

sista dagen.

Rensat skrivbordet, lådor, högar med papper. Deletat mail. Skickat hejdå-mail till halva europa. Avregistrerat mig från alla system. Lämnat tillbaka mobil, laptop, passernyckel. Ätit finlunch med vin på Mälarpaviljongen. Fått höra så många fina ord. Fått hejdå-present och kramar. Vinkat hejdå och gått ut genom dörren en sista gång som anställd. Nu ska jag ha mer semester.

tisdag, augusti 09, 2011

trauma.

Hittade en tvestjärt i sovrummet i morse. Jag gillar verkligen inte tvestjärtar. Det kan möjligtvis att göra med att brorsan lurade mig att jag skulle dö om de nöp mig, och jag trodde på detta i ganska många år. Inte underlättade det av att vår postlåda alltid var full av tvestjärtar på sommaren. Tvestjärtstrauma deluxe! Dagens tvestjärt slängde jag ut genom fönstret, han landade hårt på en sandlåda (låda med sand inför vintern, inte en sån som barn leker i) och jag hoppas han dog. Faktiskt. Ibland har jag svårt att förstå själv att jag är uppvuxen på landet-landet. Koskit och hästskit och annat gödsel däremot, det har jag inga problem med.

måndag, augusti 08, 2011

två dagar kvar.

Och jag är om möjligt än mer sentimental. Visserligen svårt att undvika när det redan strömmar in sms och mail om att jag redan är saknad och att det kommer vara så tråkigt utan mig. Mina kollegor = bäst. Och då inte bara för att de säger att de saknar mig.

söndag, augusti 07, 2011

öland, del ett.

Vår sista semestervecka tillsammans åkte vi till Öland. Vi lyckades vara mer eller mindre spontana under hela semestern, och fick helt enkelt boka det boende som fanns kvar när vi väl bestämde oss för att åka. Det blev ett mysigt bed & breakfast i en liten by med fyra gårdar. Öländskt så det skrek om det. Jag ville bo där, kanske mest för att det kryllade av katter inklusive kattungar. Sen sov jag som en stock också, vilket är rätt sällsynt. Så fint väder som det är på bilderna var det bara dag ett och två, men man kan ju inte få allt. Kattungar är till exempel söta även om det spöregnar.


"vissa rymdvarelser är inte snälla"

När vi ska se på film är det nästan alltid jag som väljer. K är oftast mycket tveksam till mina val, men det slutar alltid med att han säger Den var ju skitbra! Igår tyckte jag att vi skulle se The Cove som han var mycket tveksam till. Gissa vad han sa när dokumentären var slut? Sen skulle vi se film. Jag ville se Kings Speach och efter lite dividerande gjorde vi det. Den var bra. Så klart. Ikväll ska vi nog se en film igen och K utbrast Jag ska välja film! och i detta ögonblick glömde jag helt av mig och protesterade inte. Sist han valde film såg vi Super 8 som var en skitfilm. Och igår ville han se Xtro innan jag lyckades snacka bort det. Kvällens film kan alltså bli precis vilket skräp som helst. Frågade just om han valt film ännu, men det har han inte. Men det blir ingen bra film. I vanliga fall har min kille extremt bra smak för vad som är bra/snyggt etc jadajada, men jag vet inte riktigt vad som gått snett här.

lyxen!

Eftersom Ks pappa fiskar ganska mycket har vi emellanåt frysen full av abborrfiléer. Som nu. Ikväll blir det fisk i ugn med citronpeppar, purjolök, paprika, mandelflarn och grädde. Och så lite ris till det. Mycket gott.

lördag, augusti 06, 2011

fimpen.

Finast just nu är att Jenny har fimpen i sin mage. Så obeskrivligt bra!

fredag, augusti 05, 2011

egon goes mentor.

Fick frågan om jag ville bli hennes mentor nu när jag inte längre kommer vara hennes chef. Sa Ja! och blev jätteglad och hon med. Ingen aning om hur jag ska vara en bra mentor, men något har jag ju uppenbarligen gjort rätt eftersom frågan kom. Det är väldigt roligt och så väldigt fint att jag fick frågan. Jag!?

om att rapportera från Norge.

Johanna åkte till Norge för att rapportera för GP dagen efter bomben och händelserna på Utøya. Nu är hon tillbaka i Sverige och skriver Om Norge efter dåden, om att rapportera från ett kaos. Jag rös när jag läste och jag tycker ni kan ta fem minuter för att läsa inlägget och även hennes reportage.

god morgon.

Jag vaknade 01.47 av att väckarklockan ringde. Väckarklockan som vår granne hade på balkongen ungefär en meter från vårt sovrumsfönster. Han vaknade inte. Den ringde i ungefär en halvtimme. Eller fem minuter. Lika illa oavsett. Nu är jag JÄTTEtrött och skyller på grannen.

torsdag, augusti 04, 2011

pepp.

Läste precis det här och blev vansinnigt inspirerad att faktiskt ta tag i de där tankarna om en månad någon helt annan stans inom en överskådlig framtid. Jag hade liksom glömt bort det i sommarsemesterdvalan.

bra grej.

Det finns fullt med körsbärstomater på min balkong just nu. Äter ett par till frukost varje morgon då jag går ut och vattnar. Nästa år tänker jag försöka ge mig på att ha ett litet växthus. Kanske. Alternativt försöka lägga ner rejält med tid och energi på det som ska växa på balkongen. Men jag tänker inte försöka med träd och sånt som övervintrar, har nämligen försökt med det förut med resultatet att allt dör. Grejen med att de ska överleva en vinter är uppenbart bara en bluff.

om en vecka.

Det slog mig just att om en vecka från nu jobbar jag inte längre här. Lite märkligt. Har försökt tänka igenom en smart strategi hur man rensar sin mail när den innehåller mail från 4,5 år tillbaka i tiden. Typ VAR har jag sparat allt det där viktiga som jag kanske kan behöva i framtiden? Typ alla miljarders mail med restips och hotelltips och sånt viktigt och skoj man samlar på sig på ett ställe som kränger resor. Jag har ännu inte riktigt kommit på hur jag ska göra, men jag har ju en vecka på mig. Och den som läser det här kan kanske tro att jag har en mapp där jag samlat allt? Nej. Jag har mappar, men det betyder inte att jag sorterat in saker och ting i rätt mappar. Det här med att ha ett minne som vissa påstår är närmast fotografiskt (vilket det inte riktigt är, men jag minns - nästan allt) gör liksom att jag inte behöver ha så bra struktur på saker och ting. Jag kommer ihåg ändå. Trodde jag.

onsdag, augusti 03, 2011

brillorm to be?

Har haft ont i huvudet i två dagar. Kanske är det ovanan att gå upp tidigt igen, kanske spelade ett par öl i går ett par spratt med hjärnan, eller så är det ett tecken på att min syn är sisådär och det märks när jag plötsligt sitter framför en skärm +8h per dag igen. Vi får se när veckan närmar sig sitt slut. Är det ihållande får jag gå till doktor Optiker. Och vet ni? Jag tycker nästan, men bara nästan, att det vore lite kul om det var synen. Har nämligen funderat ganska länge på om jag inte vore rätt snygg i glasögon.

fyi.

Strålande sommarväder är inte alls lika skoj när man är inomhus på ett kontor. Inte heller lika kul när man sitter på det där kontoret och personen man pratar i telefon med måste avsluta samtalet eftersom "vi ska åka wakeboard nu".

karaktär.

När jag skrev förra inlägget bestämde jag mig. Senast tio, kanske elva, skulle jag säga "nä, nu måste jag gå hem!" och ta tunnelbanan hem. Klockan är nu 00:49 och jag sitter på tunnelbanan hem. Vafan?

tisdag, augusti 02, 2011

uppdatering.

Ni behöver inte oroa er, jag klarar mig ganska bra själv. Saknar min kille, men det är lite mysigt. Antagligen för att jag vet att han kommer hem snart. Under tiden sysselsätter jag mig med att jobba dagtid och träffa vänner kvällstid. Nu - öl!

måndag, augusti 01, 2011

loppisfynden.

Tappat räkningen på hur många loppisar vi besökte under semestern. Det är ju rätt svårt det där med loppisar, de flesta innehåller ju till 99% bara skräp. Och hittar man en loppis/antikhandel/second hand där det inte bara är skräp har de vett att ta rejält betalt för grejerna också. Fast jag ska verkligen inte klaga, gjort många så fina inköp under semestern att jag tänkte göra en liten summering av de bästa:

Böcker! Eftersom jag har så vansinnigt många olästa böcker hemma har jag tagit det lilla lugna på bokköparfronten, men några som jag verkligen letat efter har jag ändå köpt. Som Leffe GWs senaste bok för en femma. 
Kuben bordslampa för en hundralapp. Brun var kanske inte den bästa färgen, men mycket glad ändå. Vi har även en Kuben golvlampa vilket tydligen ska vara rätt sällsynt. Schnygga är de oavsett! Den här lampan hänger nu med vårt nya skrivbord.
Taklampa från Luxus för 150 kronor. När jag skulle betala muttrade ägaren Hundrafemtio för en luxuslampa? Vem fan har satt det priset? Där gjorde du ett fynd hörru. Jajamensan! Hänger nu i taket här hemma i lägenheten.
Finaste klänningen för femtio kronor. Inte använt den ännu, men vet att den kommer att bli en favorit i höst. Så himla, himla fin. Plus att den satt helt perfekt, trots att jag inte ens provade den innan jag köpte. 
Okej, inget riktigt loppisfynd men ändå: I en hantverksbutik på Öland hittade jag nya (!) linnehanddukar som producerades i början av 60-talet. Helt oanvända, tydligen hade de hittat lådor med handdukar och sänglinne någonstans som de nu sålde för fyrtio kronor styck. Mycket billigt med tanke på att en nyproducerad kostar minst det dubbla. Ångrar nästan att jag bara köpte fyra stycken.