tisdag, januari 31, 2012

dagens i-landsproblem.

Idag fick jag inbjudan från en liten happening i en storstad ute i Europa. De frågade om jag ville komma dit på den här lilla happeningen. Klart jag vill! Men den lilla happeningen är på min trettioårsdag. En tisdag visserligen, och tisdagar är ju allmänt kända för att vara den minst händelserika dagen på hela veckan, men ändå.

måndag, januari 30, 2012

tekniksnack.

Sen en tid tillbaka har jag en Android-telefon utöver min iPhone. iPhone är privat, HTC är jobb. Förstår mig inte på den sistnämnda. Inte alls. Allt är helt sjukt komplicerat i jämförelse, som att man t ex måste ha ett minneskort. Och att inget bara fungerar. Var inne i en butik idag på lunchen och köpte ett par tillbehör som fattades och tjejen bakom disken, som för övrigt var mycket bra, kvittrade "Så, vad tycker du om din telefon hittills?" och jag svarade att jag knappt använt den ännu. Hon kontrar med att jag kommer ÄLSKA den när jag väl börjar använda den. "Vi får se, jag har en iPhone också och i jämförelse verkar HTCn extremt komplicerad". Då sa hon inget mer. Tog det som en bekräftelse på att jag har rätt. Hehe.

lägesrapport 2.

Ätit lunch.
Piggare.

Ibland hatar jag hur min kropp först piggnar till runt 22 på kvällen. Så jävla opraktiskt.

lägesrapport.

Jag är trött.
Vill sova.

lördag, januari 28, 2012

saker jag gjort idag:

- Kört den största lastbilen man får köra på b-körkort. Aldrig kört annat än personbil tidigare.
- Kört automat! Det var jättelätt, men så jävla glad att jag testade i Sthlm och med en flyttbil med en med körkort bredvid mig istället för själv i centrala San Francisco.
- Var två centimeter, bokstavligt talat, från att köra rakt in i ett hus. Min kille tyckte jag var "ganska nära nu faktiskt" medans medchaufför gastade "stopp!". En flyttbils svängradie är lite annorlunda mot en personbil så att säga. Det hela slutade lyckligt.
- Hjälpt vänner att flytta, det tog ungefär elva timmar.

Nu ska vi dricka lite öl och dö en smula av trötthet.

fredag, januari 27, 2012

vintertröttman.

Och man jobbar, försöker komma ihåg att laga matlådor, tittar på tv, prickar av alla måsten, sover en skvätt men aldrig tillräckligt, jobbar, försöker komma ihåg att laga matlådor, tittar på tv och så vidare i alla oändlighet.

torsdag, januari 26, 2012

hantverkare.

Såg en rolig tweet om hantverkare som bara ska hämta bättre verktyg och sen aldrig kommer tillbaka. Fick mig att tänks på när vi skulle fixa ngt på mitt gamla jobb, killen kommer in, kollar vad som ska göras och säger "Jag ska hämta en stege". Sen kom han tillbaka en månad senare. Med stege.

tisdag, januari 24, 2012

nej, tyvärr inte.

För övrigt älskar jag när okända människor kommer fram och frågar en random saker. Dagens, från en herre cirka sextio år:

- Ursäkta, men tränar inte du på Friskis och Svettis?

konversation mellan mig och min kille, del hundratjugoåtta.

K: Vi har varit tillsammans länge nu!
Jag: Ja! Sex och ett halvt år snart.
K: Det är fan länge.
Jag: Pappa frågade mig vad jag önskar mig i trettioårspresent, men jag vet faktiskt inte. Skitsvårt!
K: Ja. Undrar vad jag önskar mig?
Jag: Du har ju redan fyllt trettio?
K: Jo, men jag tänkte att om jag tänker på vad jag skulle önska mig så kanske jag kommer på något du kan önska dig. Jag önskar mig ett körkort!
Jag: Men det hjälper ju inte mig, jag har ju redan körkort.
K: I och för sig. Undrar vad jag ska ge dig? Jag kan ge dig sex år till, att vi är tillsammans i sex år till!
Jag: Bara sex år?
K: Men det blir ju roligare så, att ge lite i taget. Sen får du sex år till sen när de tar slut.


Idag är det exakt sju år sen vi träffades första gången.

lördag, januari 21, 2012

jag ser ljuset!

Vaknade med sprängande huvudvärk. Tittade ut genom dörren och möttes av det här:

Minns inte när vi sist var bara familjen hemma. Alltså ursprungsfamiljen - mamma, pappa, brorsan och jag. Märkligt hemtamt ändå. Typ att vi alla blev oense vid lunchen över hur mamma och pappas nya tv fungerade tekniskt. Helt normalt hos oss. Sen frågade pappa om vi skulle ta en promenad. Okejrå. Brorsan hängde med. Minus 10 och fantastiskt väder. 
Vi inspekterade skogen. Om man knallar ungefär trehundra meter rakt upp i vår skog kommer man fram till en stor åker. 
Sen knallade vi till kalhygget. Det är fantastiskt vackert i dagsläget, men jag saknar den gamla skogen. Då vi var små och vi hade våra kojor här och jag sprang omkring och lekte Ronja Rövardotter. 
Och så tog vi genvägen över åkern hem igen. 
Och så var vi hemma igen, min huvudvärk borta och mamma väntade med te och kakor. 

fredag, januari 20, 2012

saker jag ska göra ikväll:

Äta mammas mat.
Jag ÄLSKAR mammas mat.

torsdag, januari 19, 2012

sicken kväll!

Först ringde jag mamma som meddelade att det blir födelsedagskalas på söndag. Det betyder att jag ska få träffa mina fina, bästa brorsbarn igen. Hurra! Sen vandrade jag runt på Coop och surade för att jag inte kan äta vad som helst. Ställde mig framför bakelsedisken och lusläste varenda innehållsförteckning. Fast jag vet att prinsesstårta innehåller mjölk och vete. Gör sådär ibland, i hopp om att jag någon gång ska upptäckta något gott som jag faktiskt kan äta. Och vet ni? Idag hände det! Biskvier! Chokladbiskvier! Jag köpte två. Smockade i mig en direkt när jag kom hem och det var U N D E R B A R T. Fnissade högt för att det var så jävla gott. Sen kollade jag Antikrundan och live-gissade på värderingarna tillsammans med två andra på twitter. Absurt roligt faktiskt. Jätteroligt.

Nu ska jag steka falukorv till matlåda och fundera vad jag ska ge en fyraåring i födelsedagspresent. Plus att jag har en biskvi kvar. Hehehe.

onsdag, januari 18, 2012

jodå, jag är fortfarande arg.

Har fortfarande inte släppt det där. Tack och lov har jag idag läst texter som åtminstone gett lite hopp. Alexandra länkar till det här mastodont-inlägget som jag hoppas att ni orkar läsa, trots längden. Själv ramlade jag över den här krönikan som sätter fingret på vad som retat mig allra, allra mest - att priset inte var rättvist för att man lyckats mobilisera unga hästfanatiker till att rösta istället för att det svenska folket fick igenom vad de faktiskt tyckte var en värdig vinnare.

"Menar de som säger att det här har gjort att Jerringpriset nu inte är folkets pris, att tjejer och kvinnor inte ingår i folket? Inte kan representera folket? Inte ens när vi är flest? Varför hörde vi då inget liknande om de säkert väldigt många killar och män som röstade på Zlatan Ibrahimovic det år han fick Jerringpriset? Ingen kan väl mena att killar och män med fotbollsintresse representerar svenska folket bättre än tjejer och kvinnor med hästintresse?

Jo, jag tror att det är just vad de menar."

Och om ni inte pallar att läsa den jättelånga texten som jag länkade till först så ska jag fatta min egen historia kort.

Tjatade mig till att få börja rida när jag var sju. Red aldrig på ridskola utan hade turen att få husera i mina bästa vänners stall. Där fanns mellan 10-20 hästar under åren jag red. Vanligtvis var jag i stallet mellan 3-4 timmar varje dag. När jag var tolv år hände det att jag hade ansvar för stallet själv på dagarna. Tjugo hästar som ska ha mat, det ska mockas, de ska ha mat igen, de ska ha vatten, de ska tas in från hagen och kanske ha mat en gång till. Tolv år. Jag vet inte hur många gånger jag blivit avkastad. Jag har släpats efter hästar i full gallopp samtidigt som jag suttit fast med foten i sadeln. Jag har stått gråtande mitt ute i mörka skogar när jag blivit avkastad och gått fyra kilometer hem med hästen i släptåg. Jag har förfrusit fingar och tår som jag fortfarande lider av. Jag har ridit mig genomblöt av svett oändligt antal gånger. Jag har kämpat vareviga jävla dag för att kunna få bli lite, lite bättre. Jag gått upp klockan fyra på morgonen och varit hästskötare på tävlingar där jag knappt suttit ner en sekund på hela dagen och sen kommit hem vid midnatt. Jag har försökt få makt över en häst som mätte 180 i mankhöjd (där man sitter på hästens rygg) som tyckte det var superskoj att stegra var femte minut och slå huvudet i min hjälm så jag nästan fick hjärnskakning. Jag har lärt mig så jävla mycket. Ansvar, sammanhållning och att kämpa och våga.

Och då var jag en hobbyryttare. En sån där hästtjej på fjorton år. Som gullar med hästar ni vet. Hur tror ni då en tävlingsryttare har det?

Jag, tolv år, på ponnyn Celeber.

tisdag, januari 17, 2012

älskade vänner.

Får frågan från världens bästa vän om jag vill hjälpa till att köra deras flyttbil med automatväxellåda. Så jag kan öva. Så jag slipper känna stressen. Och så ser hon till att de bokar en hyrbil med just automat för att jag ska kunna öva.

Alltså. Så obeskrivligt fint. På riktigt.

snart exploderar bomben.

Det var faktiskt ganska länge sen jag ens orkade blir riktigt jävla förbannad över idiotier som skrivs på nätet (läs: främst Facebook). Men allt som dök upp igår efter att Rolf-Göran Bengtsson fick Jerring-priset med nästan 45% (!) av rösterna + alla "skojsiga" skämt gör mig helt vansinnig. På riktigt. Det är en av Sveriges största sporter, en av världens största sporter och det förpassas till "Borde inte hästen ha fått priset, hehe?" och irriterade människor som tyckte det var orättvist samt finfina kommentarer om att de människor som utöver hästsporterna är antingen 1. små hästtjejer eller 2. homosexuella killar.

Kan. Inte. Släppa. Det.

söndag, januari 15, 2012

jaha, vad har ni gjort i helgen då?

Om vi är i Stockholm under helgen (vilket vi inte alltid är) tar vi det oftast väldigt lugnt. Väldigt lugnt. Vi sover länge, småpysslar kanske lite hemma, men annars är det mycket slappa i soffan, datan, filmer och tv. Det är skönt och välbehövligt eftersom våra veckor alltid är sprängfyllda, men jag har svårt att slappna av och ta det lugnt om jag inte först gjort något vettigt. K är precis tvärtom. Tydligaste exemplet är hur jag alltid vill att vi ska städa på lördag morgonen för att få skiten gjord och K alltid vill städa söndag kväll för att kunna njuta maximalt först.

Men den här helgen blev en så himla bra mix av alltihop. Nytta med nöje och slapp. I fredags var jag på AW med ett gigantiskt gäng fd kollegor. Himla fint. I lördags vaknade jag überstress eftersom K tappat bort sitt pass och dessutom inte har något giltigt ID. Lite lätt stressande när man precis bokat en resa där passet liksom är nödvändigt. Så vi åkte till passexpeditionen och jag fick skriva på papper som intygade att K är K och förhoppningsvis får han snart passet så vi kan fixa färdigt allt. Handlade mat på vägen hem, tog det lugnt ett par timmar innan vi begav oss in till stan igen för att äta middag och dricka ett par öl med vänner.

Och så idag då. Eftersom vi liksom redan hade handlat mat och fixat allt det viktiga kunde jag verkligen slappna av. Lång sovmorgon, kolla på Stjärnorna på slottet på SVT Play, ta en timmes promenad, laga matlådor och middag. K bakade kakor som vi sen (nästan) åt upp till två omgångar av brädspelet Ticket to ride. Vill inte att helgen ska ta slut, men det känns för en gångs skull som att helgen var lång nog.

lördag, januari 14, 2012

klassiker.

Jag är beroende av lypsyl, eller att ha ngt på läpparna. Blir helt galet torr om jag inte smetar på ngt ett par gånger i timmen. Får panik etc.

Idag var vi på passexpeditionen för att fixa Ks pass. När vi kom dit upptäckte jag att jag glömt att ta med mig mitt läppglans. Letade överallt men insåg snart fakta. I två timmar fick jag sitta och ignorera att läpparna började spricka. Kilade förbi Apoteket på vägen hem och köpte försvarets hudsalva. Stoppade den i fickan och kände mitt läppglans. Som alltså legat där hela tiden.

fredag, januari 13, 2012

google, källan till info.

Det var ju inte helt svårt att googla bussturer till både det ena och det andra som vi ändå hade lust att se utanför SF. Inte heller speciellt dyrt ens. Bussturerna alltså, inte googla. Det kostar gratis.

torsdag, januari 12, 2012

filmtips!

Såg en så hejdundrande bra film förra veckan. Sådär att jag tänker på den lite varje dag. "Incendies" eller "Nawals hemlighet" på svenska. Har 8,2 på imdb. Bara en sån sak. Se!

tretton vs snart trettio.

Jag hade jähähättemånga brevvänner när jag var liten. Vissa gillade jag bättre än andra. Vissa var jobbiga, vissa var fantastiska. I tonåren var brevväxlandet av sorten att jag beskrev min vardag dag för dag sen jag hade skrivit till dem sist. I detalj. Man skulle ju kunna tro att om det gått två veckor mellan breven skulle det bli ett sånt jävla långt brev, men icke! Mitt liv var ganska händelselöst. Jag vet hur jag någon gång ägnade ett helt A4:a (fram- och baksida) åt analysen av att jag tyckte att jag hade hört killen jag var kär i (som gick i nian när jag gick i sjuan och som jag faktiskt aldrig ens hade pratat med) diskutera mitt efternamn i matsalskön. Jag var alltså inte ens säker på om de faktiskt ens diskuterade saken. Nåväl. Jag var avundsjuk på mina brevvänner som med en enkel mening beskrev tio fester de varit på senaste helgen och att de hånglat med sjutton killar på en kväll. Jag ville också ha ett händelserikt liv! Jag vill också kunna förpassa fester, hångel och häng med mina vänner till en enda mening bara i förbifarten sådär. Göra extremt viktiga händelser till en vardag. Något som bara hände. Som jag önskade.

Och så tänker jag på hur livet faktiskt är. När man tagit sig ur de hemska tonåren och skapat sitt eget liv. Hur fint det är, hur jag måste tänka efter för att bara minnas allt kul som hände igår eller dagen före det. För att inte prata om förra helgen. Hur jag knappt kommer ihåg hur det känns att ha tråkigt. Jag har aldrig tråkigt längre, det är som att jag använde upp all tråkighet när jag var tretton. Vilket ju iofs antagligen är en bra sak. Var väl heller aldrig orolig att jag inte skulle få ett kul liv, jag var nog mest rastlös och irriterad över att det inte bara hände pangBOM direkt.

Men tänk vad fint det blev ändå. Livet.

Att köra bil.

Resan är bokad nu. Tjoho! Vi har fortfarande inte bestämt exakt vad vi ska göra där eller om vi åker utanför SF eller icke. Vi får se. Anledningen är att K inte har körkort, vilket betyder att I'm on my own med att köra. Kör inte så ofta, dvs jag är lite stressad över hela konceptet, hur enkelt det än ska vara att köra i USA. Hade jag haft en annan förare med så hade det varit lugna puckar. Och! Jag har aldrig kört en bil med automatväxellåda. Vet inte hur man gör. På riktigt. Alltså, det är skitlätt att säga att man absolut ska ha bil och köra, men det kräver ju att någon kör liksom. Som vill köra.

tisdag, januari 10, 2012

ge mig era bästa tips!

Det är mycket troligt att jag inom kort kommer att boka en resa till San Francisco. Först ska jag jobba där ett tag, och sen utökar vi med en dryg veckas semester. Tanken är faktiskt att stanna större delen av tiden i San Francisco av olika skäl, men vill gärna ha tips på hur man kan göra dagsutflykter utan hyrbil. Alternativt åka till någon närliggande stad för ombyte de sista dagarna. Men fortfarande så pass nära att man kan flyga från San Francisco på vägen hem.

Och självklart, alla andra tips är också välkomna! Tack på förhand gulliga ni.

måndag, januari 09, 2012

mmmmmmåndag.

Mår bättre idag. Men är fortfarande överkörd. Vill SOVA. Alltså, älskar vår nya säng och allt men det är liksom sju resor värre att ta sig upp varje morgon bara för att man sover så skönt. Igår upptäckte jag att jag kunde ligga med uppdragna knän utan att putta K ur sängen. Lyckan! Och ja, det tog en månad att upptäckte detta. Sex års inpräntat sovbeteende försvinner ju inte i ett nafs liksom.

söndag, januari 08, 2012

uff.

Det är inte ofta jag blir sjuk. Däremot blir jag rejält sänkt emellanåt. Som att all luft bara går ur mig. Förlamande trötthet, svag i hela kroppen (vi snackar ostadiga ben deluxe) och ofta illamående. Förut kunde jag à det här flera gånger i veckan, men de senaste åren har det blivit mer och mer sällan eftersom jag generellt mår bättre i kroppen. Men när det nu väl händer blir liksom smällen större. Dagens matthet och illamående: ingen walk in the park. Fyfan.

torsdag, januari 05, 2012

svar på frågor.

Jag vill veta mer om ditt jobb! - från Jonna
Ja, what to say? Jag är ansvarig för marknadsföring och kommunikation på ett startup-företag (vad startup är kan ni läsa här). Jobbar på vårt kontor i Stockholm, men mina kollegor finns lite runtom i världen. Eftersom det än så länge är ett ganska litet företag är det en salig blandning mellan att jobba strategiskt och praktiskt på samma gång. Mitt mål är att öka vår försäljning genom marknadsföring och kommunikation, så jag hittar på och genomför saker som i slutändan ska ge mer försäljning. Det kan handla om allt från att bestämma hur vi ska marknadsföra något till att se till att förbättra saker för att få bättre resultat. Det är skitroligt! Rent praktiskt jobbar jag med vår webbplats, e-handel, kampanjer, PR aktiviteter, annonseringar, samarbeten med partners, nyhetsbrev, sociala medier och så vidare. Fler frågor?

Hur lång är du? - undrar Limpy
183 cm.

Johanna hade en bunt med frågor.
Hur träffades du och K?
Det har jag faktiskt skrivit om förut, the full story går att läsa här. Och nu är det ganska exakt sju år sen vi träffades första gången.

Känner folk du känner till din blogg?
Ja. De flesta av mina nära vänner vet om bloggen. Vissa läser regelbundet, vissa läser nog aldrig. Min familj vet inte (vad jag vet) och jag outar sällan till nya personer att den här bloggen finns. Skulle aldrig posta en länk på Facebook till exempel. Har medvetet valt att inte använda mig av delningsfunktionalitet på blogginläggen. Däremot är det sjukt många världar som går ihop. Som när jag och en bloggare först träffades på en bloggala med bara bloggare och några veckor senare hamnade på samma fest där ingen (vad jag vet) vet om den här bloggen, förutom bloggaren då och min kille. Vi har uppenbarligen samma bekantskapskrets. Ser även ganska ofta att människor som läser den här bloggen kommenterar på bloggar där jag känner bloggaren "på riktigt", men att den bloggaren jag känner på riktigt inte är medveten om att jag bloggar här. Uppmixad värld, så jag ser det väl som mer eller mindre omöjligt att folk som jag är bekant med inte skulle kunna lyckas snoka sig hit på något vänster. Om de ville.

Hur många länder har du varit i? 
Det är faktiskt inte så många som man kan tro baserat på de senaste årens flängande. 17 länder tror jag, bara tre utanför Europa (Tunisien, Thailand, USA). Mycket beroende på att min familj aldrig reste när jag var liten, och när jag väl flyttade hemifrån hade jag inga pengar att resa för de första fem åren typ. Men sen jävlar satte jag fart! Många länder har jag varit i många gånger också. England typ 7-8 gånger pga jobb, Finland x antal gånger, Tyskland 4 gånger och så vidare.

Ditt favoritresmål?
Sketasvårt! Just nu är USA mycket i fokus. Vill besöka allt där.

Hur många bloggar läser du? undrar Sussie.
Det finns 150 bloggar i min RSS-läsare som jag läser dagligen, hälften av dem är på något sätt jobb-relaterade. Läser fler, men på oregelbunden basis.

Din absolut bästa tid i livet hittills? frågade Christel
Jag har funderat på det här i ett dygn nu. Jag vet inte? Glorifierar saker som hände förut, minnena, precis som alla andra. Samtidigt är jag den som aldrig längtar tillbaka, aldrig tänker att jag vill återuppleva något. Vill alltid framåt. Men om jag ska välja ut några tillfällen är det då jag haft väldigt stort hopp om framtiden. När jag började gymnasiet 1998 och bara älskade nystarten med ny skola och nya vänner efter nio år på samma ställe där jag aldrig trivdes eller passade in. När jag flyttade till Stockholm 2011 och insåg att människor tyckte om mig för den jag var, fick min första riktiga pojkvän och kände att jag levde. När jag och K tillbringade vår första sommar tillsammans 2006 och det var nog min första sommar då jag mådde riktigt bra. Den här hösten när jag fått ett lugn jag aldrig upplevt förut.

måndag, januari 02, 2012

fråga mig.

När jag gick igenom 2011 års bloggposter inför min best of-lista hittade jag en massa inlägg där jag svarade på era frågor. Det var ju skitkul att svara på frågor! Så, jag tänkte att det kanske kan vara lite lattjolajbans med en frågestund igen. Har lite bloggtorka. Lovar att svara på allt jag kan svara på. Om jag nu får några frågor, alltid lika jävla nervöst.

att spotta i papperskorgen.

Köpte smågodis som efterrätt. Åt en. Skulle ta nästa och tyckte det luktade lite märkligt. Hela påsen med allt innehåll luktade gammalt kiss.



Fyfan.

Mår lite, lite illa nu.

söndag, januari 01, 2012

åh herregud.

Klockan stod på 06.34 när jag la mig igår. Eller ja, lite tidigare idag. Har en helt vansinnig träningsvärk efter bowlingen igår. Känner mig bra mycket osmidigare än vad jag gjorde runt fyrasnåret i morse då jag fick lära mig precis hur långt bakåt jag vågar bli böjd i en liten buggsvängom. Ner till golvet. Huvudet i golvet alltså. Som ett litet n. Jag tog galet mycket fina bilder, men orkar inte ladda över i datorn. Bjuckar på en bowlingsbild från instagrambilder så länge. Och GOTT NYTT ÅR liksom. 2012. Mycket snyggare siffror än 2011.