torsdag, maj 18, 2006

hooligan.

Jag blir så trött när jag läser sånt här.
”Baksmällan från fotbollsvåren är tung. När supportervåldet på läktarna till viss del flyttat ut på stan, blev resultatet över 100 gripna vid upplopp i Göteborg.”

Supportervåldet på läktarna? När ska medierna sluta spä på myten om att våldet finns på läktarna, så människor kan inse att det inte är farligt att gå på fotboll?

100 gripna i upplopp i Göteborg? Jag vet inte om jag kallar händelsen när människor på en pub blir gripna av polis när de försöker lämna lokalen eller helt enkelt sitter och dricker öl, för ett upplopp. Hur kan man gripa 100 personer för något tio personer gjort, tio som dessutom redan lämnat platsen? Matgäster? Vanliga supportrar? Polisen är JO-anmäld, ni kan läsa en utredning om händelsen
här.

Ni vet, det finns något som innebär att medierna generar exempelvis politiska åtgärder som inte behövs när de genom sin överdrivna/felaktiga publicering skapar en tro om att resurser/åtgärder behövs, som inte stämmer överens med verkligenheten. Låt mig få ha min ståplats kvar. Låt mig för fan få skrika fula ord på läktarna. Låt mig få gå på en pub innan match och dricka öl utan att riskera att bli gripen. Låt mig få gå på fotboll utan att allmänheten ska se mig som en huligan!

Jag vet att poängen med debattartikeln inte var att klassificera alla supportrar som huliganer. Men när ett exempel, som baseras på oskyldigt gripna, används som huvudargument för att åtgärder behövs så blir tyvärr resultatet det.

1 kommentar:

Naja sa...

nu har jag länkat till dig minsann. :)