onsdag, november 25, 2009

gissar på att högen består av cirka femtiofem stycken.

Har en stor hög med olästa böcker hemma, precis som de flesta andra. Och precis som för alla andra växer ju den där högen oftare än den minskar. Men det är ju egentligen inte så konstigt eftersom det vanligtvis går fortare att skaffa nya böcker än att läsa dem. Till exempel blev bidraget till högen en hel papperspåse större sist jag träffade pappa, och en halvtimme på Heathrow igår genererade fyra nya fantastiska bidrag till den engelska delen av högen. Den engelska delen är min favoritdel. Ser mest fram emot att läsa The Curious Incident of the Dog in the night-time. Bokomslaget är så fint och texten på baksidan gör mig glad:

The Curious Incident of the Dog in the Night-Time is a murder mystery novel like no other. The detective, and narrator, is Christopher Boone. Christopher is fifteen and has Asperger's, a form of autism. He knows a very great deal about maths and very little about human beings. He loves lists, patterns and the truth. He hates the colours yellow and brown and being touched. He has never gone further than the end of the road on his own, but when he finds a neighbour's dog murdered he sets out on a terrifying journey which will turn his whole world upside down.

Tjejen i kassan sa dessutom att det var en av de bästa böckerna hon har läst och jag får starka Extremt högt och otroligt nära-vibbar. Och nu läser jag om killen med Aspergers som gömt sig i New Yorks tunnelbana och vill bara börja läsa direkt. Känns väldigt i-landsproblem att jag är irriterad över att jag har två halvlästa böcker jag måste pressa mig igenom först. Jag är nämligen inte typen som lägger ifrån mig böcker i första taget. Känns inte rätt i magen att hålla på med sånt, även om det är mycket nära självplågeri emellanåt.

7 kommentarer:

Towe sa...

Du kommer inte bli besviken, det är en utav mina topp 10 böcker :)

egoistiska egon sa...

Linda: Aspelut! Ditt personliga bibliotek har inte ens förseningsavgifter. Haha. Gillar också att bibliotekarien typ bestämmer vad du ska läsa (vissa önskemål är ju dock okej, som detta).

Towis: Åh vad härligt att höra. Som du skrev förut verkar vi ha rätt lika boksmak :) Litar därmed på dig. Haha.

egoistiska egon sa...

Men Linda, har du läst Extremt högt...? Annars måste du låna den också.

Unknown sa...

The curious incident är en extremt läsvärd bok! Läste den i somras själv. Du har nåt att se fram emot! :)

It´s all about me sa...

åh, jag läser så lite nu eftersom tiden är knapp (läser kurslitteratur mest...) JAG VILL LÄSA!

Något jag har börjat med senaste typ halvåret är att LÄGGA IFRÅN MIG BÖCKER Om jag jag inte gillar dem. Det var skitjobbigt i början, men nu funkar det bra. Livet är för kort för att läsa böcker man inte gillar, när man som bekant har en hög på typ femti som väntar! :)

egoistiska egon sa...

Mattias: Vad roligt att höra!

IAAM: Fast jag har tvingat mig igenom så många böcker som färdiglästa blir fantastiska för att det är helheten som är fantastisk, inte själva läsupplevelsen. Kanske låter lite snurrigt, men jag tycker det är rätt vanligt bland många bra böcker - de kan vara hemska att ta sig igenom men när de väl är lästa fattar man storheten.

(Om en bok är hemskt dålig skriven så läser jag den såklart inte, tänker främst på tröglästa böcker osv)

egoistiska egon sa...

Linda: Ja! PUSS