söndag, januari 15, 2012

jaha, vad har ni gjort i helgen då?

Om vi är i Stockholm under helgen (vilket vi inte alltid är) tar vi det oftast väldigt lugnt. Väldigt lugnt. Vi sover länge, småpysslar kanske lite hemma, men annars är det mycket slappa i soffan, datan, filmer och tv. Det är skönt och välbehövligt eftersom våra veckor alltid är sprängfyllda, men jag har svårt att slappna av och ta det lugnt om jag inte först gjort något vettigt. K är precis tvärtom. Tydligaste exemplet är hur jag alltid vill att vi ska städa på lördag morgonen för att få skiten gjord och K alltid vill städa söndag kväll för att kunna njuta maximalt först.

Men den här helgen blev en så himla bra mix av alltihop. Nytta med nöje och slapp. I fredags var jag på AW med ett gigantiskt gäng fd kollegor. Himla fint. I lördags vaknade jag überstress eftersom K tappat bort sitt pass och dessutom inte har något giltigt ID. Lite lätt stressande när man precis bokat en resa där passet liksom är nödvändigt. Så vi åkte till passexpeditionen och jag fick skriva på papper som intygade att K är K och förhoppningsvis får han snart passet så vi kan fixa färdigt allt. Handlade mat på vägen hem, tog det lugnt ett par timmar innan vi begav oss in till stan igen för att äta middag och dricka ett par öl med vänner.

Och så idag då. Eftersom vi liksom redan hade handlat mat och fixat allt det viktiga kunde jag verkligen slappna av. Lång sovmorgon, kolla på Stjärnorna på slottet på SVT Play, ta en timmes promenad, laga matlådor och middag. K bakade kakor som vi sen (nästan) åt upp till två omgångar av brädspelet Ticket to ride. Vill inte att helgen ska ta slut, men det känns för en gångs skull som att helgen var lång nog.

2 kommentarer:

Johanna sa...

Låter som en underbar helg. Öl med vänner, slapp i soffan och brädspel - samtliga aktiviteter helt i min smak.

Towe sa...

Det låter som en drömhelg! Vill också ha mer sånt.