onsdag, juni 20, 2012

andra inte helt oviktiga saker som hänt:

Vi tittade på en lägenhet igår. Med helt jävla magisk utsikt över vatten, bro och park. Utöver det magiska var det en fin lägenhet, den bästa vi tittat på hittills. Men den kostade väldigt mkt mer per månad än vad vi betalar idag. Hade ju kunnat vara värt det så att säga, och vi blev ju inte mindre pepp när vi efteråt gick ner till kajen och satt vid bryggan i solskenet, räknade antalet vänner vi känner i närområdet (sju par), insåg att båda kan gå (!) till jobbet därifrån och så vidare. Plus att vi träffade en bekant som hyllade hela området oändligt mycket. Så vi gick hem och funderade. Och insåg att:
1. Det hade varit värt de där extra pengarna per månad om det inte var så att de byggde ett hus tvärs över gatan som skulle skymma precis all utsikt. Ny utsikt: grannens vardagsrum.
2. Vi vet inte om vi tänker lite väl mycket gräset-är-grönare-på-andra-sidan med att flytta närmare stan.
3. Vi pallar inte riktigt att ta det beslutet nu och flytta om en månad.
4. Jag är sugen på bil. Det går inte så bra att ha det där, plus att nya hyran skulle äta den möjligheten rent ekonomiskt.

Så jag loggade in idag på bostadsförmedlingen för att tacka nej. Och insåg att vi stod först i kön. Först i kön för att få ett hyreskontrakt en tunnelbanestation utanför tullarna. Men vi tackade nej. Vi kommer fortsätta kolla. Vi kanske gjorde fel. Vi får se.

2 kommentarer:

Johanna sa...

Ja alltså, dessa beslut i livet. man blir ju gråhårig bara av att tänka på dem.

Men nu gjorde säkert rätt, magkänslan är (typ) alltid rätt!

Colombialiv sa...

Håller med Johanna!