lördag, januari 05, 2013

best of 2012.


12 januari
Jag vet hur jag någon gång ägnade ett helt A4:a (fram- och baksida) åt analysen av att jag tyckte att jag hade hört killen jag var kär i (som gick i nian när jag gick i sjuan och som jag faktiskt aldrig ens hade pratat med) diskutera mitt efternamn i matsalskön.

24 januari
Jag: Pappa frågade mig vad jag önskar mig i trettioårspresent, men jag vet faktiskt inte. Skitsvårt!
K: Ja. Undrar vad jag önskar mig?
Jag: Du har ju redan fyllt trettio?
K: Jo, men jag tänkte att om jag tänker på vad jag skulle önska mig så kanske jag kommer på något du kan önska dig. Jag önskar mig ett körkort!
Jag: Men det hjälper ju inte mig, jag har ju redan körkort.
K: I och för sig.

26 januari 
Såg en rolig tweet om hantverkare som bara ska hämta bättre verktyg och sen aldrig kommer tillbaka. Fick mig att tänka på när vi skulle fixa ngt på mitt gamla jobb, killen kommer in, kollar vad som ska göras och säger "Jag ska hämta en stege". Sen kom han tillbaka en månad senare. Med stege.

13 februari
Mamma mailar informationen att det 1. är skottår i år och att det 2. då är fullt tillåtet enligt gamla seder att även kvinnor friar till sina män och 3. att det inte gör något om man inte kan fria till precis den 29 februari, någon dag hit eller dit är okej. Undrar om hon syftar på någon speciell person.

1 mars
Igår åkte vi sju personer i en liten pickup truck genom centrala San Francisco och de som bor i SF ägnade hela bilresan åt att peka ut vad vi skulle besöka och vad vi inte skulle bry oss om alls under semestern.

13 mars
I helgen träffade vi två väldigt trevliga medelålders par som vi hängde lite med. Amerikanska. De hade väldigt många frågor om Sverige, men jag fick till exempel veta att i den senaste säsongen av Bacherlor så åker de till Sverige och de oh:ade och ah:ade och "it's such a beautiful country!". Och så tipsade de mig om att kolla på finalen som skulle vara måndag kväll. Alltså just nu. Kollat litegrann. Om de faktiskt var i Schweiz eller Sverige? Gissa.

22 mars
Låt oss säga att du sitter med facebook öppet i en paus på en konferens och plötsligt ser ett chatfönster öppna sig och att det är den där författaren som skriver. Till dig. Bara till dig. Och han säger att han är i Stockholm idag för att medverka i ett tv-program som heter Skavlan men att han inte känner ngn i Sthlm och gärna tar sällskap för en drink sen.

30 mars
Rakat benen. Det är så JÄVLA tråkigt.

1 april
Jag och K har spelar Bubble Bobble hela dagen. Vi skulle bara spela liiiite till när klockan var 22. Innan vi somnade. Och då lyckades vi komma till bana 100, alltså finalen. Bossen. Och den var ju hel sjukt jävla svår. Så då råkade vi spela i nästan två timmar till. Jag var så förbannad på mig själv emellanåt att jag låg i soffan och dunkade nävarna i kuddarna med fula ord som stöd. Vi klarade inte bossen. Vi fick för ont i tummarna. Imorgon fortsätter vi.

2 april
Har jag för övrigt sagt att jag är mörkrädd? Det var inte jättepraktiskt när jag växte upp i skogen så att säga.

18 april
Om jag precis sa "Äh vafan!" till mig själv och tryckte i mig en chokladbit som med 99% säkerhet innehåller mjölk? Ja. Omedelbar reaktion: lätt illamående. Smart.

11 maj
När man fyller 30 får man till exempel vara uppe och dricka champagne till 03 en tisdag, trots att väckarklockan skulle ringa ett par tre timmar senare.

16 maj
När fem personer försöker få hitta en helg där alla är lediga och obokade och kommer fram till att den första helgen som funkar för alla är i... Oktober!

23 maj
Igår kom jag på att vi inte haft ngn vinpremiär för året på balkongen än, så jag ringde en vän och bara "vin på balkongen om trettio!". Kom hem, cyklade i ilfart till systemet för att hinna innan de stängde, köpte en flaska, cyklade hem och tillbringade resten av kvällen i solnedgången.

8 juni
Känner igen en människa som stegar fram och bara "jag känner igen dig" och inom kort har vi lyckats lokalisera vår gemensamma kompis som är den gemensamma nämnaren. Och att vi träffades en gång för ett år sen. Därefter fäller han den klassiska kommentaren "Men vänta nu, vi är ju dessutom kompisar på Facebook!" och så kramas vi.

17 juni
Ibland önskar jag att någon gav mig order som jag bara kunde utföra och så skulle allt vara frid och fröjd och livet happyhappy. Varannan timme, ungefär, tänker jag på hur lyckligt lottad jag är.

27 juni
När man köper smågodis och tjejen bakom kassan i godisbutiken utbrister Är du inte godissugen? och förklarar att så lite godis som jag köper är ovanligt och att jag är mycket, mycket duktig som inte köper mer.

9 juli
Har upptäckt Fanta Pineapple. Så gott att man vill dö. Har allvarliga funderingar på att släpa hem i resväskan så att K kan få smaka. Och om ni skulle råka springa på en burk någonstans i någon butik - KÖP HELA LAGRET. Okidoki?

26 juli
Tre parkeringar, minst lika många fullparkerade gator, en unge som cyklade ut mitt framför bilen och en familj med barnvagn som strosade i godan ro mitt i vägen och vägrade flytta på sig, trots att de såg att jag körde bakom. Skrek Semesteridioter! när jag tillslut kom om. Det enda som fattades för att jag hade kunnat kvala in som en äkta ortsbo var om jag istället skrikit Badjävlar med nedvevade fönster.

25 augusti
Jag fyllde trettio i maj. Det var då den där trettioårskrisen slog till med full kraft, den som jag trodde var över. Ångesten över att behöva bestämma över mitt liv fick ett hjärngrepp och jag visste inte var jag skulle ta vägen.

6 september
Här blinkar man en sväng och så 1. Köper Blondinbella en lägenhet med killen hon varit tillsammans med i tre månader 2. De förlovar sig 3. De vill anlita ett företag som ska arrangera deras bröllop inom ett år. Alltså. Jag och min beslutsångest bara gapar.

8 september 
Till exempel gick världen under när jag råkade duka med fel tallrik. Sen blev minstingen helt ifrån sig när jag tog av en bajsblöja och var otröstlig. Så jag fick trösta en naken unge med bajs i baken, han vägrade släppa taget om mig. Och så kissade han på mig också.

3 oktober
Mitt i natten upptäckte jag att mina ben inte räckte ner till golvet på Max. Minns inte när jag senast kunde dingla med benen, så jag dinglade som fan och var tvungen att föreviga detta. Märkligt hur små saker kan göra en så genuint lycklig.

19 oktober
Så, när jag sur som fan kommer in till kontoret en fredag som denna och min kollega inleder med Hej, du som är så otroligt allmänbildad, har du... och plötsligt lyser jag som en liten sol och bara TACK! Vilken fin komplimang! Och hör inte alls hans fråga.

27 oktober
Alltså. Insåg just att det är rätt rimligt att anta att jag ska jobba i 35 år till. Jag har levt i 30. Sjukt.

11 november
Igår besökte jag min frisör och hon sa hej och ett "du ser så väldigt trött ut, E". Det var den femte människan som sagt det till mig den senaste veckan. Jag är trött. Trött trött trött och lite ledsen. Tydligen syns det. Men det ordnar sig. Det gör ju alltid det.

13 november
Helvete vad jag kände mig som Underbara Clara igår när K stod och gjorde soppan samtidigt som jag bara "Jag bakar lite bröd till!" och bakade bröd.

20 november
När man försöker kopiera text mellan dokument och skiten FORMATERAS I OÄNDLIGHET TILLS DET INTE GÅR ATT LÄSA.

7 december
Jag grät en skvätt av lättnad när jag väl hade fattat ett beslut. Månader av velande och funderande är över! Häromdagen sa jag upp mig. 2013 blir det nya äventyr.

10 december
K: Men DU! Hahaha.
E: SÄG INGET! JAG VET!
K: Det ser ju ut som Hannibal Lecters mask! I röven!
E: JAG VET! Jag använder de här tills jag inte kan använda dem längre.
K: Ja, och då kommer du använda dem till att putsa fönster med.
E: Precis.

2 kommentarer:

anydaynow sa...

Haha, fantastiskt roligt! 24 januari var min favorit, underbart resonemang. :)

Anonym sa...

I’d like to go to your weblog more often however recently it seems to be taking forever
to come back up. I visit from work, and our connection there may be fairly good.
Do you assume the problem could possibly be on your finish?


Here is my webpage :: trying to conceive tips