söndag, januari 06, 2013

hjälp oss lösa detta.

Min kille och jag hade en diskussion om konstiga saker han och jag gör, saker av typen som inte framgår om man inte bokstavligt talat umgås väldigt mycket med någon. Typ är tillsammans i några år. En av min killes absolut konstigaste grejer är att han inte kan dela mat eller dryck med någon. Nu har han lättat lite på restriktionerna och låter mig smaka ibland, men jag vet inte hur många gånger det här scenariot har utspelat sig:

K: Jag ska köpa en cola/bulle/chokladbit
Jag: Åh, då får jag smaka en klunk/tugga/bit, behöver bara en enda liten klunk/tugga/bit
K: Nej!

Och så köper han en egen cola/bulle/chokladbit till mig, utöver den han köper till sig själv. Sjukt onödigt eftersom jag bara vill smaka.

Tillslut lärde jag mig att aldrig säga det där Åh, då får jag smaka... förrän han redan hade köpt, för jag ville ju inte ha en hel själv. Jag vill verkligen bara smaka. K hävdar att det är "omöjligt", att man aldrig bara kan vara sugen på en tugga av en bulle. Att man faktiskt VILL ha en hel bulle fast man inte tror det. Jag hävdar att det visst går. Är mycket oftare sugen på att smaka en klunk läsk än att dricka upp en halvliters cola. Låt domen falla, vem har rätt?

10 kommentarer:

Johanna sa...

Du!

Johanna sa...

(Sorry K!)

Anna-Karin sa...

Mjaah. Så klart kan man vara sugen på bara en liten smakbit. Men jag kan förstå det där om han tänker som så, att om du kanske vill ha 1 eller till och med 2 tuggor/klunkar/bitar till sen så blir det ju inte lika mycket kvar till honom sen som han ville ha från början. Är jag verkligen sugen på en bulle så är jag sugen på hela, då kommer mitt sug inte ha försvunnit efter 2/3:e dels bulle. Ursäkta om jag får honom att framstå som egoistisk nu, men det är han ju inte om han erbjuder sig att köpa en egen till dig.

Så roligt att få höra om små egnheter. Ibland har man ju verkligen roliga saker sig för som andra inte kan förstå. :)

Matilda sa...

Eftersom jag är precis likadan som du så tycker jag förstås att du har rätt. Vill jag ha en hel bulle så skäms jag inte för att säga det, så när jag säger att jag bara vill smaka vill jag bara det förstås.
Som tur är förstår A detta och låter mig alltid smaka bara ett bett. Superskönt!

minahistorier sa...

du har såklart rätt! (fast ibland blir man meeer sugen av en tugga.)

anydaynow sa...

Jag är nog benägen att hålla med K faktiskt.

S.W sa...

Jag vill ofta bara smaka en bit/klunk - fast jag har aldrig stött på att det blivit en issue

Jenny sa...

K. Jag vill alltid ha en hel bulle själv. Fast ibland vet jag inte om det från början.

Kenneth Grönwall sa...

Alltså om jag känner mig väldigt sugen på en bulle så köper ju en bulle som just då passar alldeles utmärkt för mitt enorma bullbehov. Får jag enbart 90% så återstår ju del av mitt bullbehov och livet blir så mycket sämre. Är ingen forskare men är övertygad om att sådana här situationer förkortar ens liv. E: jag tycker du ska vara rädd om mig :).

egoistiska egon sa...

Haha. Verkar vara dött lopp här om vem som egentligen har rätt. Fan då!