onsdag, maj 01, 2013

och detta är inte ett reklaminlägg.

Jag älskar verkligen dokumentärer om brott, straff, journalistik kring brott och hur saker och ting kan gå snett ihop med de ämnena. Det är så förbannat intressant och avspeglar så mycket annat i om hur ett samhälle fungerar. Hello klyscha, men det är så. Sådetså. Igår blev jag helt till mig när jag såg att kvällens Dox-dokumentär handlade om "The Central Park Five". Fem unga killar som blir dömda för ett brott de inte begick. Dokumentären ligger tillgänglig i sex dagar till, så det är bara att sätta fart och titta.

Om ni inte har sett Dox-dokumentärer förut så är det kortfattat världens bästa dokumentärer som SVT köper in, oavsett ämne. Har ni inte sett Metallica-dokumentären kan ni fortfarande se den, den var sjukt bra. Och då gillar jag inte ens Metallica.

3 kommentarer:

anydaynow sa...

Åh, blev skitsugen på att se Central Park Five när jag läste om den på svtplay. Så synd att den är regionsbegränsad så den inte kan ses utomlands. :(

Yes but no sa...

Men alltså! Såg du i så fall "Dödsfallet" (The staircase)?! Så in i helsicke spännande om en lång och vindlande rättegång, på svtplay det med. Se!

egoistiska egon sa...

anydaynow: ohno, men den kanske går att se på annat sätt?

yes but no: tack för tipset, har inte sett!