tisdag, augusti 04, 2015

kasta pengarna i sjön.

Vet inte hur många gånger jag hört det uttrycket om hyresrätter. Tillslut har jag börjat tro på det själv. I alla fall ibland, när var-ska-vi-bo-ångesten är som starkast. Det känns som att vi missat tåget och nu är fast i något träsk där vi aldrig kommer "göra vinst" (vilket verkar vara det enda sättet att överhuvudtaget få ett kapital idag). Trots att det enda vi gjorde var att INTE ta fucking jävla miljonlån när vi var unga och skulle testa att bo ihop. Detta gör mig så förbannad. Att det ska vara så, att vi är förlorarna. Idioti.

8 kommentarer:

Johanna sa...

WORD på allt, hela känslan. Så sjukt att vi inte bara kan vara glada över att vi har ett förstahandskontrakt på den perfekta läggan: en fin trea i Haga. Som typ inte går att få tag i. Men nej nej, istället för att prisa detta har vi ångest över att vi inte köpt något tidigare så att vi också kunnat göra den där millen per år i vinst på att bara bo. Så. Sjuk. Bostadsmarknad.

Malin E sa...

Åh. Jag tycker det är så JÄKLA skönt att bo i hyresrätt. Slippa tänka på nåt, få allt fixat om nåt strular och det är enkelt att bryta upp om man skulle vilja. Man kan byta lägenhet med någon annan om man vill ha variation och slipper ta ett stort lån, betala en massa ränta (och vara rädd för att den ska höjas) och ha en månadskostnad som är out of this world. Jag reser hellre för pengarna samt lägger min lediga tid på att göra trevliga saker istället för att måla om. Och jaaaa, jag kanske förstärker de positiva sidorna nu också för att rättfärdiga detta för mig själv, men det bjuder jag på ;)

nostalgifabriken sa...

hehe, vänta tills räntan går upp.

jag trälar på med mina år i kön och fy fan vad härligt det kommer bli att få göra en jävla exit i bostadsrättssvängen om ett par år. för det är fan inte kul att vara belånad upp till öronen (och att det anses vara normalt?!).

om vi skulle separera skulle jag inte ha råd med en ny lägenhet eftersom jag är den som har sämre ekonomi. helt sjukt att jag ansågs ha råd att hyra min lägenhet själv (till högre månadskostnad än nu) men inte ansågs ha råd att köpa loss den själv. med bostadsrätter kommer segregation, så är det bara.

Colombialiv sa...

Alltså. Sveriges bostadsmarknad är fan det sjukaste.

Cecilia sa...

Jag är mycket avis på alla som sitter på hyresrätter i den här stan. Får magknip av att tänka på att köpa större (och asdyrt), tänker ibland att vi alla tre får tränga ihop oss i hushållets 70-kvadratare som är hyres. Blir inte ens glad av att tänka på eventuella vinster i framtiden, bara rädd för höga räntor och dylikt.

egoistiska egon sa...

Malin: inte alla hyresrätter har billig månadskostnad.

Malin E sa...

Egon: Eh skrev jag det? Jag syftade på att månadskostnaden för en bostadsrätt ofta är väldigt hög, och blir ännu högre om räntorna höjs. Och så utgick jag såklart från mig själv och vår hyresrätt, eftersom det var jag som skrev kommentaren. Varför så tråkig ton?

egoistiska egon sa...

Och jag menar bara att en hyresrätt inte per automatik betyder en lägre månadskostnad än en bostadsrätt. Även hyresrätter höjs. Men absolut - det är inte samma eventuella svängningar man behöver leva med vetskapen om att de kan ske.

Tråkig ton? bara för att meningen var kort? Då tolkar du mitt tonfall helt fel.