söndag, september 13, 2015

här vare mord!

HerreGUD vad jag lyssnat och sett på saker som hör med brott och främst mord att göra denna sommar. Älskar det. ÄLSKAR. Känner nu ett tomrum då jag liksom plöjt allt som finns och jag måste lyssna eller se på något annat istället. Så, låt oss ha en liten genomgång.

Poddar

Fallet: Så seg röst han har, han som snackar i podden. Men det är ju ett helt knäppt fall, och jag lyssnade såklart klart. Det var dock aldrig någon spänning direkt.

Spår: Älskar ju P3-dokumentärkillarna, och det var jävligt mycket just P3 Dokumentär över denna. Inte alls som Serial, utan just mer en dokumentär (upprepning much?). Men spännande.

P1 Dokumentär - Mordbränderna på Öland: Lyssna! Något jag tidigare bara hört väldigt lite om tidigare (jag lusläser ofta det mesta om de grövre brotten som uppmärksammas i medierna).

P1 Dokumentär - Kjell, 62: försvunnen: Samma som ovan, vilken historia. Som tagen ur en kriminalroman. Jösses.

P3 Dokumentär - Mordet på Therese Johansson Rojo: Det här minns jag ju när det hände, men hade nog inte greppat alla detaljerna. Eller om de inte varit kända tidigare? Så jävla märklig historia också. Fattar dock inte riktigt varför de delat upp i så många avsnitt, är det Serial-hetsen kanske? Jag lyssnade igenom alla på en gång.


Serier

The Fall: Det var ju egentligen i våras, men det känns nyligen eftersom jag fortfarande blir alldeles åh-ig så fort någon nämner serien. Fanimej bland det bästa jag sett.

The Killing: Vi började se säsong ett och tyckte att den var bra. Såg säsong två och tyckte den var väldigt bra. Såg säsong tre och blev helt besatta. Avsnitt åtta! Vi var tvungna att pausa och andas och debriefa efter det avsnittet. Bästa serieavsnittet någonsin? Mycket möjligt. Och så såg vi säsong fyra som liksom var okej och knöt ihop säcken. Säsong tre och fyra såg vi nog på cirka en vecka och jag blev därefter lite besatt av Joel Kinnaman i några timmar. Har ju alltid trott att han varit en kass skådespelare. Han är ju SKITBRA. Oh snaaap!

Bron: Som folk har tjatat om Bron i alla år. Hur bra kan en svensk serie vara liksom? Så såg vi säsong ett på några dagar och fattade plötsligt varför alla har tjatat om den. Såg nyss klart säsong två, även den bra men inte alls som säsong ett.

Böcker

Noll, zip zero, intet. Läser inte längre. Alls.Ja, det var väl typ det. Mmm, mord.

4 kommentarer:

Unknown sa...

Ey! Du glömde Katarina gästar P3! Men det räknas kanske inte riktigt när jag tänker efter...

erika sa...

Saknar du att läsa? Med tanke på hur mycket du läste förr.

Anonym sa...

ibrottetsspår
criminal
sword and scale
och den lite äldre - historien om ett brott.

Ifall du inte redan lyssnar på dessa!

egoistiska egon sa...

Jenny: Bra där, tänkte inte på den. Den borde alla lyssna på.

Erika: Ja och nej. Jag saknar att ha ron att läsa liksom. Men tänker att det kommer tillbaka, vill inte tvinga mig själv. Borde läsa kriminalromaner dock, de brukar få tillbaka min läslust.

Anonym: Tack!