lördag, december 31, 2016

observera att ingen av oss hävdar att vi kan det här med inredning, ehum.

Att inreda ett barnrum är skitlätt om man kollar på pinterest. Men i verkligheten är ju 99% av de förslagen där för att göra fint för de vuxna typ. Lätt överdrivet kanske, men fan vad svårt det är att göra en bra mix av funktionellt för barnet och ändå helt ok utseendemässigt? Vi har haft svårt att få till det i F's rum av flera anledningar, men det börjar arta sig nu. I alla fall på vissa platser.

Garderoben har varit KAOS i alla år, vi har av någon anledning inte hittat något bra sätt att få till mer förvaring. Vi har mätt och kollat och varit på IKEA flera gånger. Men vi måste ha tänkt helt fel hela tiden, för nu var vi på IKEA för någon dag sen och plötsligt passade extra trådbackar och vi hittade massa smått och gott? Att nu ha fem trådbackar i en garderob istället för endast två kommer förhoppningsvis råda bot på kaoset. 


Småförvaring. Vi mixar lite snyggare lådor med barnlådor, typ dessa. K är nitisk på att sortera leksaker och har gjort så från början vilket är så jävla skönt nu när F vet exakt vilka leksaker som ska ligga var (och var de finns) när vi städar varje kväll. Plastbacken har förresten hjul = hjärtemoji. 


Vi har ganska mycket såna här ytor i hela lägenheten, små korta bitar av vägg som inte rymmer så mycket. Har letat efter en bra hängare utan att hitta, tills plötsligt IKEA hade en perfekt. Passar finfint för väskor och elefantutstyrsel. 


Och så tavlor då. Mest för de vuxna egentligen, men det är ju väldigt fint ändå. Utöver såna här har vi än så länge ett foto på K när han var liten, en teckning av mig som barn (som min pappa gjort), en tavla som min farmor gjort och en massa foton och teckningar uppsatta på ett sånt dära snöre man kan hänga lite vad som helst på. Gud vad heter det? Jaja, ni fattar nog. 

3 kommentarer:

Johanna sa...

Fint! Älskar djurtavlan.

Och håller med om att det är svinsvårt att inreda barnrum - vi måste köpa rimlig klädförvaring till Nils för just nu ligger hans kläder i högar på skötbordet som fortfarande står kvar därinne. Såatte..

Erika sa...

I barnrummen på Pinterest undrar jag alltid om personer har några barn på riktigt. Får barnen i så fall leka? Plus denna monokromtrend där alla ska ha svart, vitt, grått samt en vit kaninlampa? För övrigt håller jag helt med K om att plocka ihop leksakerna varje kväll. Kan inte sova annars. Men Alva får hjälpa till att städa. Eventuellt att jag finjusterar lite efteråt. Men jag inbillar mig även att det är lättare att hitta och att välja om allt inte bara är en enda röra.

egoistiska egon sa...

Erika: Exakt! Och F hjälper till att städa här också, men hans inblandning varierar från dag till dag :D