onsdag, maj 27, 2020

sånt jag trodde att jag bloggat om, del två.

Ni som läst länge vet att jag haft problem sen min första förlossning. Väldigt oklart vad det varit, men det har varit förknippat med extrem ångest, oro och skam. Det lugnade sig när I var född, för då var det som att kroppen och hjärnan fattade att jag nu var klar med barnafödandet och "bara" behövde försöka behålla det läget jag var och är i, för det kan man leva med. Inte så mycket försämrad livskvalitet och inte direkt ont och inga operationer nödvändiga. Ännu. Men så hände det sig att jag fick chansen att vara övningspatient på den avdelning som är bäst i Sverige på bäckenbottenskador. Skickar man egenremiss dit så kan en få vänta ett år eller så. Jag gled in på ett bananskal, de behövde frivilliga patienter när de hade utbildning och kunskapsdelning och ramlade över var man kunde anmäla sig och blev en av de utvalda. Och när jag tillåtit sju olika personer att titta och klämma och känna och undersöka mig med 3D-ultraljud fick jag sitta ner och få förklarat för mig vad de hittat. En muskel gick av när jag födde F. Den släppte från bäckenet helt enkelt. Pang. En muskel på andra sidan är trasig, halv. Det finns idag inga metoder för att laga en muskel som släppt från bäckenet. De säger att kanske finns tekniken i framtiden, om tio tjugo trettio år.

Jag grät. Av lättnad och av år av tankar kring VAD FAN ÄR FEL rann av mig. Att någon kunde säga med säkerhet vad det var som var fel, att det stämde så väl med de symptom jag har. Att nu kunna berätta för folk. Det känns nämligen tusen gånger enklare att kunna förklara för att jag har en skada, det är en muskel som är av! än att säga att ingen vet vad det är riktigt och sen tvingas beskriva otroligt privata symptom som indikerar att något är fel. Att relatera till en avsliten muskel är ju så mycket enklare. Klart alla kan förstå att en avsliten muskel i kroppen, oavsett var den sitter, ger bieffekter?

Levatorskada heter det. Det är en av levatorerna som är av. Vissa kan lagas eller sys ihop, men inte min som sagt. Till alldeles nyligen var en levatorskada inte ens klassificerad som en skada. Fanns inte med i några system, ingen statistik, nästan ingen forskning, inga sätt att upptäcka skadorna på. Förrän nu. Nu har man börjat prata om det, 3D-ultraljuden sprider sig till fler sjukhus. Kunskapen ökar.

Ibland skulle jag vilja orka stå på barrikaderna kring de här frågorna. Orka ta fighten för de som råkat så mycket värre ut än jag. Men jag orkar inte. Det har ätit så mycket energi de senaste sex åren att jag inte orkar riskera att det ska ta mer energi av mig framöver. Så jag bloggar lite lätt om det, och fortsätter försöka ta hand om min kropp så effekterna av muskeln som inte längre finns inte blir för stora, för allvarliga, så jag kan skjuta upp potentiella operationer så länge det bara går. Vi får se hur det blir med den saken.

2 kommentarer:

Emma sa...

Åh jag blir helt gråtig av inlägget. Jag fick komplikationer efter min första förlossning och jag var så himla orolig efteråt och kände att jag knappt vågade prata om det för ville inte skrämma nån som inte fått barn.

Theresa williams sa...

Hej, jag är Theresa Williams. Efter att ha varit i förhållande med Anderson i åratal, han slöt mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min vän och hon föreslog att jag snarare skulle kontakta en stavhjul som skulle kunna hjälpa mig att förtrolla för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde på stava, jag hade inget annat val än att prova det, jag skickade med trollspåren, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande under den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett problemproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla stavskärmaren som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-postadress: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
1) Älska trollformler
2) Lost Love Spells
3) Stoppa skilsmässor
4) Giftermål
5) Graviditet spell
6) Uppdelningar
7) Dödsförtroll
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
9) vill tillfredsställa din älskare
10) Lotteri
Kontakta denna fantastiska man om du har problem för en varaktig lösning
genom {drogunduspellcaster@gmail.com}