torsdag, september 08, 2011

jag har (haft) en vit månad.

Om några dagar är det en månad sen jag drack alkohol senast. Jag och K har länge pratat om att vi borde ha en vit månad. Inte för att vi dricker så jävla mycket alkohol utan för att 1. vi aldrig haft en vit månad 2. det vore häftigt att se vad som händer med kroppen 3. det vore häftigt att se vad som händer med ens förhållande till alkohol. Under den här månaden har jag knappt nämnt för någon att det varit alkoholförbud mer än i de sammanhang det varit uppenbart. Dels har det inte känts nödvändigt, men sen även för de förväntade reaktionerna. De få gånger jag berättat har jag, mycket väntat, fått frågor om jag varit gravid. Ponera att jag hade skrivit en statusuppdatering på Facebook om att jag har en vit månad, jag kan bara gissa hur många av mina 250+ vänner som åtminstone såg tanken Gravid? flyga förbi. Högst naturligt och samtidigt väldigt märkligt. Det säger så mycket om vårt förhållande till alkohol. I vilket fall som helst, jag har saknat rödvin mest. Ett glas rött till maten. Åh. Åh! Det har visat sig rätt uppenbart under den här månaden, att jag saknar ett eller två glas vin. Eller en eller två öl. Inte alkoholruset, känslan av onykter. På lördag ska jag dricka ett par glas rödvin. Och jag ser fram emot det.

8 kommentarer:

Tears and Pearls sa...

tycker det är strong gjort att ha en vit månad! Det brukar ju alltid slinka ner en eller en annan öl eller vin även om man inte går ut och festar eller nåt :)

Miss Baglady sa...

mkt bra initiativ tycker jag. det skulle fler behöva göra för att ta bort den där "är hon gravid"-grejen om inte annat. och för att man faktiskt kan umgås utan alkohol. mm

egoistiska egon sa...

tears and pearls: Tack! Men jag glömde skriva: det var jättelätt att ha en vit månad. Inga problem alls. Iofs har det inte varit något jättebaluns som vi missat alkoholen på, men rent generellt. Oväntat enkelt.

miss baglady: Eller hur?

Den där Jenny sa...

Vin. Åh vin!

Johanna sa...

Ja, det är jätteintressant när man inser att det där glaset rödvin till maten ger en så himla mycket.

Har en bekant som inte dricker, hon bara gör inte det, och det är intressant att försöka förklara för henne vad det är som gör rödvin så HIMLA mycket härligare än att dricka läsk. Det är faktiskt svårt att förklara, för även om man inte känner att man måste bli full så är ju läsk inte så...fräckt.

Säger som Jenny: vin, åh vin. Fast gillar öl mycket också... mm, öl.

Duktiga Tjejen sa...

Bra jobbat! Jag dricker inte alkohol vare månad ens, men för folk som brukar dricka lär det ju vara stor skillnad. Märkte du någon skillnad i kroppen då?

egoistiska egon sa...

Jenny: HÅLL UT!

Johanna: Precis. Självklart spelar den sköna känslan av ett glas vin i kroppen in, sällan känner man sig ju så på topp som just då. Men det blir intressant det där, hur man då tar ett glas vin till. Och då förstår man inte varför man inte ska ta ett tredje och fjärde. Vips så har du huvudvärk dagen efter. Märkligt nog har jag inte saknat öl faktiskt, jag som vanligtivs dricker mer öl än vin.

Duktiga tjejen: Nope! Ingen skillnad alls. Men det märks säkert när jag börjar dricka igen. K drack ett par glas vin igår och fick superont i magen, så klart det påverkar en.

Lala sa...

Av naturliga skäl har jag haft 11 vita månader nu och fler lär det bli. Det intressanta vore att se hur min käre sambo skulle klara av samma sak;-)