torsdag, maj 24, 2007

stoppa klockan.

Det är ganska stressande att mötas av en notering med innehållet Sjukskriven resten av veckan som syftar på ens handledare. Klockan var två minuter efter planerad sista-handledarträff-tid. Tack för upplysningen. Vi stirrade innan vi suckade och stönade och blev arga och rädda för att vi inte skulle få någon handledning. Personen vi skulle kontakta istället för handledaren var inte där och en annan männska gav förslag om att gå till en tredje och den tredje var bortrest hela veckan. Letade efter institutionssekretaren som inte var på plats och engagerade två andra i personalen. Den ena var vänlig nog att leta efter professorn åt oss medan den andra snäste Man har faktiskt rätt att bli sjuk så det är ju inte så mycket att göra åt saken och Ni får väl maila henne? Vi HAR ju mailat henne ditt cp! Hade hon bara kunnat svara på mailet och meddelat att hon var sjuk så hade vi ju aldrig stått här och varit panikslagna! Men det sa jag aldrig. Istället kom den andra personen tillbaka och sa att den allra allra första personen som vi skulle kontakta istället för handledaren skulle komma om tjugo minuter. Vi satte oss ner och väntade. Personen, som senare räddade vår dag genom att läsa igenom fyrtio sidor uppsats och ge oss extremt bra handledning, berättade att vår handledare var sjukskriven resten av terminen. Hon hade dessutom glömt bort oss. GLÖMT BORT OSS. Alla andra uppsatser som hon skulle ha handlett hade hon gett nya handledare. Oss mindes hon sent igårkväll. Tack för den. Som tur var så löste det sig som sagt. Fast att en helt ny person läser ens uppsats kritisk blir en form av examination vilket helt plötsligt gav oss hundra nya saker att tänka på och ändra och formulera. Vårt syfte med denna studie är att analysera Wikipedias betydelse för kunskap och information. Jag kanske kräks om vi måste omformulera syftet en gång till. Onsdag klockan tio närmar sig oroväckande snabbt. Det är lite stressigt nu.

3 kommentarer:

Anne sa...

Problemet är att uppsatser aldrig blir "klara" och de kan alltid förbättras. Ny läsare och nya åsikter. Det gäller att komma till en punkt där det är okej att sätta punkt. På onsdag efter kl tio är allt över. Tänk så skönt.

egoistiska egon sa...

jamenexakt! målet får väl ändå vara att kunna argumentera för exakt allt som står och som inte står, för då måste vi ju ändå ha gjort något bra. eh. ja, du fattar ;) men med två perfektionister som skriver tillsammans är det svårt att sätta punkt. vi VILL ju skriva mer, skriva bättre. men tiden bara rinner iväg.
ja tänk så skönt, jag har faktiskt aldrig tänkt på det så. haha, tack!

Anonym sa...

men urk vad drygt... :( tur att det löste sig sen, men drygt ändå :(