tisdag, augusti 26, 2008

min mage hjärta apoteket.

Köpte ipren och tabletter som kontrollerar överskott av magsyra idag. Jag jobbar nämligen förebyggande. Ipren mot den varje månad återkommande magvärken som utan ipren känns som att någon tvinnar äggstockarna och stampar på livmodern. Tabletterna som kontrollerar magsyran mot de ständigt återkommande tendenserna av magkatarr, eftersom hösten kommer att bli tuff och magkatarren garanterat kommer att bli en bieffekt av det tuffa. Då påpekar damen bakom kassan på Apoteket Shop att ipren inte är så bra mot magen, med tanke på mitt inköp av magsyretabletterna. Men att om ipren är det enda som hjälper mig så kan jag väl i alla fall ta en av magsyretabletterna i samband med att jag proppar i mig ett paket ipren på en vecka, även om jag inte känner av magsyran i magen just då? Skitsmart. Logisk. Briljant! Självklart ska jag göra det. Varför har jag aldrig gjort det förut? Jag känner mig nästan lite tacksam och glad. Som att hon där bakom kassan faktiskt brydde sig lite om min stackars mage. Fast det är ju hennes jobb. Så kommer jag på det där med monopolet. Som jag egentligen inte vet så mycket om, varken bu eller bä. Men jag fattar ju att det aldrig kommer vara tjejen i kassan på ica eller nissen på bensinmackens jobb att bry sig om min mage.

3 kommentarer:

Emmama sa...

Har kan jag kopa medicin overallt men jag gar nastan alltid till apoteket for jag inbillar mig att de vet vad de saljer (det ar val svennen i mig) men koper ibland ibuprofen och sant pa mataffaren. Markte i somras i Sverige, nar jag blev getingstucken en lordagseftermiddag och fick en allergisk reaktion, att jag garna haft medicin pa ICA for jag hade inget att ta emot det som hjalpte och att aka 60 km till sjukhus kandes lite avlagset.. Men, jag foresprakar generellt apotek - absolut!!

egoistiska egon sa...

ja, jag vet inte riktigt vad jag tycker. det finns ju fördelar och nackdelar med båda delarna. och här i sverige tror jag inte ens det är tal om att sälja medicin i den bemärkelsen i butiker heller, utan till att börja med bara typ värktabletter och nässpray.

e r i k a sa...

Agree!