fredag, juli 30, 2010

sett på facebook.

Statusuppdateringar alltså. Skulle kunna tillbringa timmar med att snacka om dem. Såg denna klassiska godbit häromdagen:

Statusuppdatering: Håll tummarna för mig!
Kommentar: Okej, men varför?
Svar: Tack! Kan tyvärr inte säga vad det är.

19 kommentarer:

Beatrix Vnunk sa...

"hoppas"

Det gjordes en pilotstudie av normer på Facebook på U-a uni i våras. Den var inte egentligen bra, men en början i alla fall.

Towe sa...

ah klassiker :)

Lina sa...

Jag har ägnat flertalet timmar att gräma mig över statusuppdateringarpå Facebook. Blir mer och mer rädd för folk. På riktigt.

Linn sa...

omg. hatar folk på facebook.

Internet är ju bra och så, men innan det fanns kunde man ju gå runt och tro att folk i allmänhet är normala. Nu, efter Aftonbladets kommentarsfunktion och folks facebookstatusar är jag ju tvingad att inse att inte ens folk jag känner är normala.

egoistiska egon sa...

Beatrix: Skulle vara intressant att läsa slutsatserna på den åtminstone...

Linn: Eller hur. Man bör rensa sina facebookvänner emellanåt.

Lina sa...

Linn;
Inte bara att man hatar folk på Facebook, det appliceras lätt i verkligheten också. Trodde ett tag att det var fel på mig som aldrig gjort en enda statusuppdatering. Omg. vad i h-e skriver folk?
Den tanken slår mig minst fem gånger om dagen.

Linn sa...

Egon: Det värsta är ju att jag HAR rensat. De som finns kvar är dom jag inte kan ta bort för att jag faktiskt tycker om dom. Eller jobbar med dom.

Lina: Ja herregud ja. Jag har iofs nära till hatandet, men gångerna är många när jag har börjat se ned på folk i verkligheten för saker de har skrivit i sin facebookstatus. Eller i mail.

Sus sa...

Du är inte rädd att personen som skrev det läser det här nu? :)

Linn sa...

Sus: Om man tänker på vad folk skulle tänka om de läste det man skriver skulle ingen vilja läsa ens blogg, tror jag. Det är ju då det blir en idag åt jag/titta mina fina kläder-blogg.

egoistiska egon sa...

Lina - å andra sidan får man möjlighet att känna att man själv är väldigt bra lite lättare. haha!

Linn - jag måste verkligen rensa snart. börjar bli lite väl humoristiskt att logga in på fb nuförtiden.

Sus - nej. om ngn känner sig utpekad har jag inga problem att isf förklara för den personen varför personens märkliga statusuppdatering får stå som exempel för just märkliga statusuppdateringar.

Linn - jag försöker iofs alltid skriva "bara" om mig själv utan inblandning av andra mer än ytligt, men i det här fallet skulle den där statusuppdateringen kunna appliceras på så många att den knappt kan tolkas som personlig.

Linn sa...

Jo, jag förstår precis. Jag kör inte heller på hänga ut-stilen, den är ju bara mean. Jag tänkte bara att om man hade tanken 'kommer det här eventuellt uppröra någon?' i tanken när man skriver så blir det kanske svårt att ha en intressant blogg?

It´s all about me sa...

Förstår precis vad du menar, men varför lägga energi på att störa sig på andras statusuppdateringar? Är FB plötsligt något slags prestigeställe? Om man nu stör sig så mycket på sånt, kan jag nog hålla med om att det är dax att börja rensa ut "vänner"...

En annan sak är det ju med störiga uppdateringar, som Underlandet skrev om i sitt senaste inlägg om Skotermannen - där skulle jag oxå irritera mig, typ kalla sin tjej för kärring och bara snacka en massa skit. GRRR.

egoistiska egon sa...

Linn - Ah, jag fattar. Och håller med till 100%.

IAAM: Det intressanta är ju fenomenet hur folk kommunicerar via facebook. Beatrix har skrivit bra inlägg om det tidigare (+ en uppsats), det är galet fascinerande. Och inte samma sak som att störa sig. I det här fallet är det ju dessutom humor!

It´s all about me sa...

Okej, jag uppfattade det som lite störande, om det är humor behöver man väl inte rensa bland sina facebook-vänner? Eller så rensar man och bara har kvar de med lustiga status-updateringar kanske... ;)

Ps. jag förstår som sagt annars, har själv funderat över valet av statusuppdateringar, typ "äter en apelsin. Skalet var hårt. Nu ska jag sova. Godnatt". Min pappa brukar även kommentera dessa uppdateringar, att han inte förstår poängen alls. Och då snackar vi ju ändå hans generations val av statusuppdateringar, haha!

Sussie sa...

Nej man kan inte sitta o fundera vem som stör sig på vad när man bloggar.. jag tänkte mest om personen i fråga var någon som ev kunde råka halka in här o känna igen sig.
Sen kan jag inte låta bli att fundera om det är många som sitter och suckar åt mina statusuppdateringar på fb och suckar och tycker att jag är störd i huvudet.. för att jag inte är tillräckligt hipp... eller nåt.
Men inte för att jag egentligen bryr mig om det heller. :)

Underlandet sa...

Haha, du inspirerade mig till ett blogginlägg!

Mein gott, vilka människor det finns, alltså.

egoistiska egon sa...

Sussie - jo, men det kommer ju alltid finnas folk som stör sig på en, det tror jag inte man kan komma ifrån.

Underlandet - förstod det ;)

anydaynow sa...

haha, jag tycker det mest fascinerande är att så många människor som är kloka och bra i verkliga livet förvandlas till sjukt irriterande typer på facebook. varför, liksom?

någon som IRL är otroligt verbal kan på facebook förpesta feeden med att flera ggr om dagen skriva totalt menlösa budskap, som dessutom är författade "sååå häääärrrrr!!!!!"

egoistiska egon sa...

Haha, spot on!