onsdag, september 22, 2010

new york: dag fem.


Vi köpte med oss mat från Whole Foods och åt frukost i Central Park nästan varje dag. Och inte så lite frukost heller, min standardfrukost var ett (eller två) ägg, kycklingsallad, två yoghurts, en banan och så melon. Rullade därefter ut ur Central Park. I alla fall, det var verkligen smällhett dag fem. Närapå olidligt och vi överlevde knappt drygt 30 grader.


Vi gick The Highline väldigt väldigt väldigt sakta och andades in alla vindpustar som kom.


Sen gick vi till Magnolia Bakery där de knappast hade vete- och mjölkfria cupcakes, så Linda fick käka själv. Behöver jag ens påpeka hur mycket folk som hängde i krokarna med Sex and the City-tishor? Vi pausade några kvarter senare och skulle bara beställa in varsin läskande smoothie. Fick in literstora flaskor med galet goda smoothies och vips så hade vi druckit lunch.


Promenerade Bleecker Street ner till Soho i jakt på skor men skoköpet uteblev (hur kan ett par skor vara i skinn i en butik och i mocka i den andra?). Sen gick vi ännu mer och ännu mer och gick till East Village och åkte sen hem och vilade på hotellet. Försökte fixa bord på Standard Grill men det var lönlöst. Vi chansade att Hangawi hade renoverat klart, och se det hade de! Riktigt god veggomat där med, även om den där sushin dag tre inte gick att slå. Åkte tillbaka tvärs över Manhattan och till the Other room. En liten och helt otroligt trevlig bar som vi blev tipsade om av lokalbor förra året. Liten, mysig, inklämd på en gata som verkligen inte ser ut att kunna hysa en bar och inte en turist så långt ögat kunde nå. Förutom vi då. Vi orkade dricka öl ända till klockan 01 och det var rekord.

1 kommentar:

Towe sa...

åh älskar magnolias cupcakes!