lördag, juli 23, 2011

kontraster.

Nyhetssändningar, twitter, flashback och än mer nyhetssändingar (vilken förbannat stor skillnad mellan NRK och SVT, jösses!) fram till halv tre inatt. Allt från när K sa nu är det någon som skjuter barn på en ö också till att Flashback publicerade namnet och strax därefter norska och svenska medier. Väcktes i morse av Ks upprörda 80 döda! och vi åt frukost till nyhetssändningar och twitter. Grät till blogginlägg skrivna av ungdomar som var på plats. Sen pallade vi inte mer. Åkte på loppisar och åt hallon med glass. Spontanbokade boende till en liten miniresa nästa vecka. Gladast är jag ändå över klänningen som jag köpte för femtio kronor på loppisen. Orkade inte prova, men hon som sålde den berättade att hon älskade klänningen och hade haft så otroligt roligt med den när den fortfarande passade. Jag lovade att fortsätta ha minst lika kul med den på mig. Kom hem, provade, satt som ett smäck.

2 kommentarer:

Johanna sa...

Precis sådär känner man ju, man orkar inte att ta in det. Jag är i Oslo sedan i morse, för GP, och har stålsatt mig hela dagen. Naglat handflatan när jag pratat med folk som inte vet om deras vänner på ön har klarat sig. Vadat i glassplitter i Oslo. Har inte suttit ner i fem minuter på ett dygn, förrän nu.

Nu skriver jag bara av mig här, blir lite debriefing. Kontentan blir att man ska gå på loppis för att komma ifrån det lite, om man har möjlighet. Det behöver man!

Christel sa...

Åh, vad fin den var!
Och ja, det som hände i Oslo är hemskt. Oförståeligt hur en människa kan bära så mycket hat inom sig.