onsdag, november 02, 2011

jippie!

Men det här med att jag totalt missat att P3 Dokumentär kört igång igen för säsongen? Jag ÄLSKAR P3 Dokumentär och har antagligen bloggat om det en miljard gånger. Bästa någonsin var när vi åkte tåg till Italien (och tillbaka...) och jag och K maratonlyssnade på dokumentärer. Samtidigt alltså. Sitta mittemot varandra och kika ut genom fönstret på Europa som susar förbi samtidigt som det pratas om tvångssterilisering i lurarna - helt underbart. På riktigt.

3 kommentarer:

Johanna sa...

Håller med! P3 doku är svinbra och att sträcklyssna ihop med någon - guld!

Roligt att du tog tvångssterilieringarna som exempel för det är alltid den man kommer att tänka på. Hehe.

anydaynow sa...

Håller med! Har lyssnat på i princip varenda avsnitt i poddarkivet (förutom några av de allra tidigaste då reporterkillarna var så himla irriterande att jag inte pallade lyssna på dem).

Mina favoriter är de om Spårvagnsolyckan i Göteborg, Diskoteksbranden & Tjörnbrokollapsen. (Okej, insåg just att alla var på tema olyckor+Gbg. Hoppsan.) Väldigt gripande alla tre hur som helst.

Om du gillar dokumentärer är Tendens-programmen Vilhelminas Pojkar & Finlandsbåten också himla bra. (Märks det att jag utnyttjat SR-appen till max sen du tipsade mig? Haha!)

egoistiska egon sa...

Johanna: Kan även rekommendera när man gör tråkiga sysslor, typ städar hemma. Perfa!

Anydaynow: Åh vad KUL! Gillar också de tre mycket, är även väldigt förtjust i alla kriminaldokumentärer samt den om Fadime.