onsdag, oktober 09, 2013

snacka om intresse.

För några veckor sedan var jag helt besatt av barnvagnar. Vi skulle beställa en och fanimej vilken jävla djungel det är där ute. Som vi googlade och sprang i olika butiker. Eftersom jag dessutom har en anings längre ben än genomsnittet kunde vi inte välja vilken vagn som helst då mina fötter skulle ha sparkat sönder varukorgen under vagnen. I alla fall. Vagn blev vald (brio go för den intresserade) och den ska levereras i lagom tid.

Men i samma veva som min besatthet blev jag tipsad om en grupp på Facebook som endast handlar om barnvagnar. Så jag gick med i gruppen. Herregud! Visste ni att det finns familjer med 3-4 barn som hunnit avverka 40-70 barnvagnar? Det är så fascinerande att jag inte tar mig för att lämna gruppen. Så himla intressant. Och nu är jag inte ironisk.

10 kommentarer:

Alex sa...

Min syrra, som har två barn, köper och säljer barnvagnar. Det har blivit lite av en business! Det var henne vi ringde när vi skulle köpa barnvagn igen! Hon guidade oss rätt!

egoistiska egon sa...

Det verkar verkligen vara big business det där. Jag är fascinerad. Vilken vagn blev det för er?

Colombialiv sa...

Alltsa jag har läst om det där och jag fattar verkligen inte. Vem behöver mer än en barnvagn och varför?

Det känns som en kulturkrock för mig.

Haren sa...

Vill nu nästan uppsöka denna Facebook grupp pga ENORMT fascinerad över att dessa människor existerar.

Colomibaliv: Håller med. Fattar inget. Man köper en vagn, så har ens unge den. Sen behöver ungen ingen vagn mer och då säljer eller ger man bort den, eller sparar till ev. syskon. Ok, fattar att folk kanske köper en paraplyvagn för att ha när de reser eller liknande men annars eller att behovet av en syskonvagn kanske uppstår om man får barn tätt. Men det där med att ha ett garage fullt av BARNVAGNAR med olika funktioner. Asså!

Miss Baglady sa...

Alltså. Jag vet. Har en av Os vänners tjej som är HELT BESATT. De har avverkat så många att jag tappat räkning. Helt fascinerande.

egoistiska egon sa...

Jag tror att det mest fascinerande här är att man just inte kan tänka sig att barnvagnar är något annat än en nyttovara. Det vill säga som Colombialiv säger - man BEHÖVER ju inte fler än en i taget, eller kanske max två. Men jag tror de här har det som intresse, business etc. Precis som att man kan samla på andra saker. Men det är just en ganska svår tanke att tänka sig på något sätt, på så många sätt. Typ var folk faktiskt förvarar alla sina vagnar?

Alex sa...

Vi har en Kronan! Känns redig! Mkt nöjda!

Anonym sa...

Har oxå hört om det där. Helt sjukt! Öht är det en helt ny värld när man får barn... Crazy. Vi har en "riktig" vagn och en resevagn (bra även då man ska till stan osv, mkt lättare i rulltrappor och sånt läbbigt). Har inte minsta plan på att byta!

Anna Granström.

egoistiska egon sa...

Alexandra: Åh, jag var så inställd på Kronan tills jag provkörde och insåg att det inte fungerar med mina ben alls :(

Johanna sa...

"Och nu är jag inte ironisk" - hahaha.

(Alltså fattar att det är intressant, lät bara så väldigt kul)