tisdag, mars 25, 2014

en helt vanlig dag*.

Bebis vaknar förbannad som ett litet bi någonstans mellan 05 och 06. Vi ammar i sängen och slumrar en stund. Sen är han galet glad eller galet arg på sitt bajs. Lite femti-femti där. K går upp och byter och jag får sova en halvtimme eller timme till. Vid 08 går jag upp och äter frukosten som jag gjorde i ordning kvällen innan. Tre mackor och ett kokt ägg. Bebisen hänger i babygymet och jag sitter bredvid och äter.

När bebisen lackar ur igen är det dags att amma igen. Byta blöja, tvätta bebis, klä på bebis. Och så är han vaken en stund och sen samma visa igen. Jag kanske hinner duscha här någonstans. Kanske. När vi ammar surfar jag eller kollar en tv-serie.

Runt lunch ger vi oss iväg på dagens äventyr eller går en promenad. När vi promenerat kör jag ut barnvagnen på balkongen och bebisen sover göttigt i ett par timmar. Jag äter lunch, vilar och gör ngt hemma. Typ tvättar eller diskar.

När han vaknar är det maraton-amning på minst en timme som gäller. Byta blöja, hänga lite, amma igen. Sen kommer K hem och han hänger med bebisen och vi försöker gemensamt fixa mat och allt som man gör hemma en kväll. Det ammas och byts till pyjamas och skriks lite och vi försöker natta. Runt 21 sover bebis gott fram till ungefär 02-04 då vi ammar. Jag går och lägger mig 22, 23 som senast. Efter första amningen sover vi ett par timmar till och så börjar dagen om.

Så, då vet ni det.

* Lär ändra sig inom en halvtimme eller så.

3 kommentarer:

Anna Granström sa...

Måste säga att det låter helt fantastiskt att han sover hela nätter redan! Det kanske inte känns fantastiskt nu, men det bådar riktigt gott (hela nätter är ju 5-6 timmar på raken). Blir säkert en storsovare av honom!

egoistiska egon sa...

Jo det känns faktiskt väldigt lyxigt! Sen har han bättre och sämre nätter, de när han vaknar varannan timme får en ju att inse hur lyxigt vi har det.

Anna Granström sa...

Jag var så avis på de som hade barn som "bara" vaknade varannan timme till och med första året :0 Victor gillade att vakna flera gånger i timmen. Hoppas F fortsätter på samma sätt!